[YOUTUBE]cjyJWWvIsOY[/YOUTUBE]
''Osmanlı İmparatorluğu'' değil, Türk İmparatorluğu olarak adlandırmamız gerekir. Ki bana göre doğru bir saptama. Yabancı ülkeler Türk-karşıtı siyasetlerine karşın, zamanında buraları ''Türkiye'' diye adlandırmaktan kaçınamamışlar. Biz hala tutturmuşuz bir ''Osmanlı'' diye. Oysaki Osmanlı ya da Osmanoğulları; bu koca düzen içerisindeki Türk İmparatorluğu'nu yönetmiş olan yüce hanedanın adıdır.
Mesela; Avusturya'da da Avusturya İmparatorluğu demezler, Habsburg İmparatorluğu derler.
Maria Puder:
Bir konu açıyorsan, eleştiriye de açık olacaksın. Herkes düşündüğünü ve bildiğini paylaşmak ister, paylaşır da. Nedir o öyle
Aşk-! Azam ve
DoGu'ya yaptığın hakaretler?
Sana bir söz kullanmıştım hatırlıyormusun? Sonra da gelip, yanılıyormuyum ''acaba'' diyerek özür dilemiştim?
Söyle iki konuya baktığım da, yanılmışım senden özür dileyerek. Daha iyi anlıyorum ki, sen kültürlü, bilgili falan değilsin.
Bknz:
http://www.forumbahane.net/tartisma/324777-evlilikte-bekaret-onemli-midir-degil-midir.html
Ben ve bir kaç arkadaş ''ATATÜRK''ü seviyoruz diye hepimizi Kemalist yaptın.
Şimdi Vatanını, Bayrağını, Toprağını, Ezanını sevene çakma ülkücü diyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun?
Tarihi doğru yerden, doğru adresten öğren. Çakma bilgileri burada paylaşıp, kafa karıştırma.
Eğer ki, kanıtın varsa, kanıt sun(un).