Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Vayhhh

Okudum da yazılanları neler yazılmış öyle. Ülkücüler Araplar ateistler.. Ne çektiniz be ateisler :honk:

Bakış açısı farklı olabilir zaten herkes aynı fikirde olsaydı kesin bi yanlışlık olurdu o işte.
Ama düşünce özgürlüğünün varlığından bahsettiğimiz bi dünyada diğer insanların düşüncelerine saçma diyenleri anlamıyorum. O ne özgüven o diyorum.

Konu hakkındaki görüşümü daha evvel belirtmiştim. Osmanlı dini ön planda tutan bir devletti.
Bi sürü şey yazdım yazdım sildim.
Söylemek istediğim tek şey olaylar içinde bulunulan duruma göre tarafsız değerlendirilmelidir. Tarih dersine girişte ilk derste bunu derler :honk:

Zoruma giden tarihi konuşmanız değil bu kadar güzel bir dinin her siyasi konuda malzeme edilmesidir.Değiştirebilirsiniz kimliklerinizi.

Ortada din ile alay edilmis heehangi birsey goremiyorum.

Sizin dunyadan haberiniz yok galiba ama tarih tartismarinda soyle bi konu vardir.

Turklerin tarihte yaptigi hatalar arasonda islamiyeti secmek olarak gosterilir.

Biz bunlari tartisiriz konusuruz. Acikcasi ben osmanliyi merak ederim soyumuz diyoriz arasitrmak ogrenmek bilmek zor olmasa gerek.

Dini kullaniyorsa bunu soylemek samimiyetsizlik degil.

Oz elestiridir.

Nüfus sayımları bizde gerçi 16. asırdan itibaren yapılmıştı ama sayımdan maksat imparatorlukta kaç kişinin yaşadığının değil, askerlik yapıp vergi verebilecek olan nüfusun belirlenmesiydi. Sayımlar isim yerine adet temelinde olur, meselâ herhangi bir köyde sakinlerin isimleri kaydedilmez, aile reisinin adının ve erkek nüfusun adedinin yazılmasıyla yetinilir, kadınlar zaten sayılmazlardı.
Kayıtlı olan tek aile
Türkiye’de, kayıtları asırlar boyunca itina ile tutulmuş olan tek bir aile vardır: Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu olan Osmanoğlu ailesi.

Kabul etmek istesekte istemesekte kökenimiz Osmanlıdan gelme.

Nüfus sayımları bizde gerçi 16. asırdan itibaren yapılmıştı ama sayımdan maksat imparatorlukta kaç kişinin yaşadığının değil, askerlik yapıp vergi verebilecek olan nüfusun belirlenmesiydi. Sayımlar isim yerine adet temelinde olur, meselâ herhangi bir köyde sakinlerin isimleri kaydedilmez, aile reisinin adının ve erkek nüfusun adedinin yazılmasıyla yetinilir, kadınlar zaten sayılmazlardı.
Kayıtlı olan tek aile
Türkiye’de, kayıtları asırlar boyunca itina ile tutulmuş olan tek bir aile vardır: Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu olan Osmanoğlu ailesi.

Kabul etmek istesekte istemesekte kökenimiz Osmanlıdan gelme.

Hanimefendi ben birseyi inkar etmiyorum. Siz sanirim beni anlamiyorsunuz kime neyi kabul ettirmek istediginizi de anlamis degilim acikcasi.

Sorum belli.

Osmanli devleti din olgusuyla yonetilen bi turk devleti miydi diyorum. padisah eslerini de hesaba katalim.

Ortada din ile alay edilmis heehangi birsey goremiyorum.

Sizin dunyadan haberiniz yok galiba ama tarih tartismarinda soyle bi konu vardir.

Turklerin tarihte yaptigi hatalar arasonda islamiyeti secmek olarak gosterilir.

Biz bunlari tartisiriz konusuruz. Acikcasi ben osmanliyi merak ederim soyumuz diyoriz arasitrmak ogrenmek bilmek zor olmasa gerek.

Dini kullaniyorsa bunu soylemek samimiyetsizlik degil.

Oz elestiridir.
Lütfen dünyadan yada herşeyden haberi yada bilgisi olan tek sizmişsiniz gibi davranma.Evet konu dine geliyor dönüp dolaşıp nedir sizi bu kadar rahatsız eden islam dininde ? Dinimiz islam olmasaydı tüm kainat bizimmi olacaktı?Türküm müslümanım bununlada gurur duyuyorum.

dönemsel olarak değişmiş, türklükten uzaklaştıkça çöküşün büyüdüğünü görmek mümkün. şu anda var olan devletlerin büyük çoğunluğu milliyetçilik sayesinde kurulup kendilerini yüceltmiştir, özellikle bilim ve teknoloji dinden uzaklaştıkça gerçekleşmiştir. bu bi teorem değil apaçık teori.

dönemsel olarak değişmiş, türklükten uzaklaştıkça çöküşün büyüdüğünü görmek mümkün. şu anda var olan devletlerin büyük çoğunluğu milliyetçilik sayesinde kurulup kendilerini yüceltmiştir, özellikle bilim ve teknoloji dinden uzaklaştıkça gerçekleşmiştir. bu bi teorem değil apaçık teori.

Aklima fransiz ihtilalini getirdin.

Aklima fransiz ihtilalini getirdin.

aynen öyle, fransız ihtilali sayesinde milliyetçilik gelişti özellikle bulgaristan, yunanistan ve sırbistan bu akım sayesinde bugünkü benliklerine kavuştu. desteklememek elde değil, zira hiçbir millet bir diğerinin himayesinde yaşamamalı.

aynen öyle, fransız ihtilali sayesinde milliyetçilik gelişti özellikle bulgaristan, yunanistan ve sırbistan bu akım sayesinde bugünkü benliklerine kavuştu. desteklememek elde değil, zira hiçbir millet bir diğerinin himayesinde yaşamamalı.

Gelisen teknoloji ve ronesans ta var tabii.

Caga ayak uyduramamak sanirim osmanlinin cokusunu hizlandirdi. Ayrica kanuni doneminde pargalinin hanedan soyundan gelmemesi ve kimlik bilinci yuzunden sorunlar yasandiginida okumustum. Bu osmanlida icsel bi savasa donusmus sanirim. Su ana kadar katildigim tek cevap.

Sence yeniliklere ayak uyduramama sebebi din miydi? Bilim sanat cografi kesifler matematik gibi bir cok konuda geride kalmasini dine baglayan kaynaklar var.

La havle çekmeye gerek yok hakarete varmadıkça herkes düşüncesini yazmakta özgürdür.Ayrıca kullandığınız arapça kelime yani La havle islamın kuranın en güzel ayetlerinden birisidir hani şu her fırsatta aşağıladığınız kimliğinize yazılırken size sorulmayan İslamın .Konunuzdan cekiliyorum bir tartışma konusu açıyorsanız karşıt görüşelerede saygı duyacaksınız .

Yahu ben anlamıyorum, bu hindistanda yaşayanlar puta tapıyor, taşa tapıyor, kuklaya tapıyor, ota böceğe tapıyor, hatta işsizlikten ineğe bile tapıyor ülkede kaos yok, biz de ne zaman "islam" denilse hürra tartışmaya, karşıt fikirlileri ateist diye fişlemeye.

Ölseniz de cennete gitseniz direkt keşke, dünya bize kalsa.

Gelisen teknoloji ve ronesans ta var tabii.

Caga ayak uyduramamak sanirim osmanlinin cokusunu hizlandirdi. Ayrica kanuni doneminde pargalinin hanedan soyundan gelmemesi ve kimlik bilinci yuzunden sorunlar yasandiginida okumustum. Bu osmanlida icsel bi savasa donusmus sanirim. Su ana kadar katildigim tek cevap.

Sence yeniliklere ayak uyduramama sebebi din miydi? Bilim sanat cografi kesifler matematik gibi bir cok konuda geride kalmasini dine baglayan kaynaklar var.

şahsen ben yenliklere ayak uyduramamanın çamurunu dine atmak istemiyorum bence tüm sorumluluk dini kullananlarda. islam egemen bi toplumda yaşıyorum, çocukluğumdan beri islam eğitimi alıyorum, ilim çin'de de olsa gidip alınız sözünü söyleyen bi insanın yolu değil bu dincilerin yaptığı. atatürk de bu yüzden şeyhleri dervişleri istemiyordu bu memlekette, koskoca imparatorluğu yıktı adamlar geri zihniyetleriyle.

şahsen ben yenliklere ayak uyduramamanın çamurunu dine atmak istemiyorum bence tüm sorumluluk dini kullananlarda. islam egemen bi toplumda yaşıyorum, çocukluğumdan beri islam eğitimi alıyorum, ilim çin'de de olsa gidip alınız sözünü söyleyen bi insanın yolu değil bu dincilerin yaptığı. atatürk de bu yüzden şeyhleri dervişleri istemiyordu bu memlekette, koskoca imparatorluğu yıktı adamlar geri zihniyetleriyle.

Ben de baglamiyorum sadece bu konu da osmanlinin bilincsiz davrandigini dusunuyorum acikcasi. Bu da bizim kulturumuzu etkilemis oluyor dogal olarak yaniliyor muyum?
Arap kulturunden gelen seyleri ziyadesiyle benimsemis oluyoruz. Bugun bile ne yazik ki..
Eksik bilmek gibi.
Zira dedigin gibi o zaman bunlar fazlasiyla kullanilmis kavramlar.

Hatrım Kalır, bir şey sormak isterim.

Hanedanın kökeni tarihçilerin büyük kısmınca Oğuz kökenli sayılır, dil Osmanlı Türkçesi, devşirme sisteminde de çocuk önce Türk köylüye bir süre hizmet eder, Türkçeyi ve İslam'ı öğrenir. Bunlar bile başlı başına Türk devleti olduğuna ispatı değilmidir?
Türk kültüründen kasıt nedir?
Bozkır imparatorluğu gibi bir oluşum mu yoksa o devirlerde yeni üretilmiş Türk-İslam yaşayış biçimi mi?

Orhan gaziye kadar oğuzdur fakat orhan gaziden sonra soy bozulmuştur 1. muradın annesi nilüfer hatunu bir araştır istersen. osmanlı kuruluşunda türktür ama yıkılmadan önce islam devletidir. imparatorluk kavramını araştırmanı da öneririm.

Ben de baglamiyorum sadece bu konu da osmanlinin bilincsiz davrandigini dusunuyorum acikcasi. Bu da bizim kulturumuzu etkilemis oluyor dogal olarak yaniliyor muyum?
Arap kulturunden gelen seyleri ziyadesiyle benimsemis oluyoruz. Bugun bile ne yazik ki..
Eksik bilmek gibi.
Zira dedigin gibi o zaman bunlar fazlasiyla kullanilmis kavramlar.

ordaki tek sıkıntı 3 kıtanın tek yetkilisinin padişah olması. dolayısıyla laf oyunlarıyla kandırıldı çoğu. üstelik pek çoğu orta zekalı insanlardı. son dönemlerde eğitim bile almıyolardı.
etkilenmiş olsak bile o bizim kültürümüz sahip çıkmamız lazım. ben osmanlı torunuyum demekten rahatsızlık duymuyorum.

Dogru; osmanli kaynaklarinda kendinden devlet-i aliyye diye bahseder

Recebim recebim kultursuz mantarim.

Forumda cakma miliyetci varmis haberin var mi?

Bu arada ben bi halt bilmiyormusum ogrenmis oldum.

Bırak ben kültürsüz olayım böyle kültürlü olacaksam onlarda kalsın. bildiklerinin aksi bir bilgi vermeye kalktın mı senden kötüsü olmuyor bu insanlara.

ordaki tek sıkıntı 3 kıtanın tek yetkilisinin padişah olması. dolayısıyla laf oyunlarıyla kandırıldı çoğu. üstelik pek çoğu orta zekalı insanlardı. son dönemlerde eğitim bile almıyolardı.
etkilenmiş olsak bile o bizim kültürümüz sahip çıkmamız lazım. ben osmanlı torunuyum demekten rahatsızlık duymuyorum.

Sahip cikimamiz gerek diyorsunuz ne hos bilmeden mi?

Ayrica bizansin devamidir demisti bi hocam osmanli icin. Neden olmasin ayni amac degil mi?

Yahu ben anlamıyorum, bu hindistanda yaşayanlar puta tapıyor, taşa tapıyor, kuklaya tapıyor, ota böceğe tapıyor, hatta işsizlikten ineğe bile tapıyor ülkede kaos yok, biz de ne zaman "islam" denilse hürra tartışmaya, karşıt fikirlileri ateist diye fişlemeye.

Ölseniz de cennete gitseniz direkt keşke, dünya bize kalsa.

İlahi Oggy, burası Hindistan da bizim mi haberimiz yok?
Burası, Müslüman bir Ülke değil de, bizim mi haberimiz yok?
Peygamberi, kitabı, dini söküp atalım.
Tartışma söz konusu olan değerler, bunu anlamak istemiyorsunuz.
Senin yada birilerin dini değerleri ve siyası görüşleri beni hiç alakadar etmiyor, saygılı olunduğu sürece.

Geri