Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Ama burada alıntılar değil kendi görüşlerimiz üzerine bir yer gibi , çok güzel giyinmişsin ama bir nişan komsepti değil , nişana uygun değil benim puanım 3 sana :/ Hazal*

Ben başta zaten osmanlı devleti bence islam devletidir dedim sonra bir kaç araştırma yaptım onları sizlerle paylaşmak istedim :)

Dünya tarihinde uluslaşma çağı 1800' lerin başlarında Fransız Devrimi ile başlar. Osmanlı Devleti Fransız Devrimi'nin ürünü değil, feodal toprak mülkiyetin bir ürünüdür. Bu sistem gerek batıda olsun gerek doğuda olsun din eksenindedir ve bu eksende kendini büyütür ve geliştirir. Nasıl ki batıda kiliseler hakim ve sözü geçiyorsa Osmanlı Devleti'nde de dini referanslar ön plandadır.

Ulus bir devlet yada Türk devleti demek son derece turarsız ve yanlış olur. Dini refersnsları kendine örtü yapan feodal toprak mülkiyetine dayalı bir devlettir.

Hazal* ben konu ike ilgili arstirmami daha evvel yapmis hatta baska paltformlarda tartismisti bu vesile ile sende okuyup arastirdiysan ne mutlu bana:)

DoGu daha fazla sacmalama en azindan.

Sana sacma gelen konu dan tartisabiliyoruz demekkki sorun sen de sen anlayamamisson evladim.

Dünya tarihinde uluslaşma çağı 1800' lerin başlarında Fransız Devrimi ile başlar. Osmanlı Devleti Fransız Devrimi'nin ürünü değil, feodal toprak mülkiyetin bir ürünüdür. Bu sistem gerek batıda olsun gerek doğuda olsun din eksenindedir ve bu eksende kendini büyütür ve geliştirir. Nasıl ki batıda kiliseler hakim ve sözü geçiyorsa Osmanlı Devleti'nde de dini referanslar ön plandadır.

Ulus bir devlet yada Türk devleti demek son derece turarsız ve yanlış olur. Dini refersnsları kendine örtü yapan feodal toprak mülkiyetine dayalı bir devlettir.

Iste ben de turk kimliginin bundan cok ayri tutuldugunu dusunuyorum haci.
Sen de bilirsin yoksa gunumuzun cakma ulkuculerine kalsak osmanliya donelim hepimiz.

[YOUTUBE]cjyJWWvIsOY[/YOUTUBE]​

''Osmanlı İmparatorluğu'' değil, Türk İmparatorluğu olarak adlandırmamız gerekir. Ki bana göre doğru bir saptama. Yabancı ülkeler Türk-karşıtı siyasetlerine karşın, zamanında buraları ''Türkiye'' diye adlandırmaktan kaçınamamışlar. Biz hala tutturmuşuz bir ''Osmanlı'' diye. Oysaki Osmanlı ya da Osmanoğulları; bu koca düzen içerisindeki Türk İmparatorluğu'nu yönetmiş olan yüce hanedanın adıdır.

Mesela; Avusturya'da da Avusturya İmparatorluğu demezler, Habsburg İmparatorluğu derler.

Maria Puder:

Bir konu açıyorsan, eleştiriye de açık olacaksın. Herkes düşündüğünü ve bildiğini paylaşmak ister, paylaşır da. Nedir o öyle Aşk-! Azam ve DoGu'ya yaptığın hakaretler?

Sana bir söz kullanmıştım hatırlıyormusun? Sonra da gelip, yanılıyormuyum ''acaba'' diyerek özür dilemiştim?
Söyle iki konuya baktığım da, yanılmışım senden özür dileyerek. Daha iyi anlıyorum ki, sen kültürlü, bilgili falan değilsin.
Bknz: http://www.forumbahane.net/tartisma/324777-evlilikte-bekaret-onemli-midir-degil-midir.html

Ben ve bir kaç arkadaş ''ATATÜRK''ü seviyoruz diye hepimizi Kemalist yaptın.
Şimdi Vatanını, Bayrağını, Toprağını, Ezanını sevene çakma ülkücü diyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun?

Tarihi doğru yerden, doğru adresten öğren. Çakma bilgileri burada paylaşıp, kafa karıştırma.
Eğer ki, kanıtın varsa, kanıt sun(un).

türkluk olgusundan uzak sadece islam devletiydi, şuanda da islam olgusundan uzak bir islam devleti olma yolunda.

[YOUTUBE]cjyJWWvIsOY[/YOUTUBE]​

''Osmanlı İmparatorluğu'' değil, Türk İmparatorluğu olarak adlandırmamız gerekir. Ki bana göre doğru bir saptama. Yabancı ülkeler Türk-karşıtı siyasetlerine karşın, zamanında buraları ''Türkiye'' diye adlandırmaktan kaçınamamışlar. Biz hala tutturmuşuz bir ''Osmanlı'' diye. Oysaki Osmanlı ya da Osmanoğulları; bu koca düzen içerisindeki Türk İmparatorluğu'nu yönetmiş olan yüce hanedanın adıdır.

Mesela; Avusturya'da da Avusturya İmparatorluğu demezler, Habsburg İmparatorluğu derler.

Maria Puder:

Bir konu açıyorsan, eleştiriye de açık olacaksın. Herkes düşündüğünü ve bildiğini paylaşmak ister, paylaşır da. Nedir o öyle Aşk-! Azam ve DoGu'ya yaptığın hakaretler?

Sana bir söz kullanmıştım hatırlıyormusun? Sonra da gelip, yanılıyormuyum ''acaba'' diyerek özür dilemiştim?
Söyle iki konuya baktığım da, yanılmışım senden özür dileyerek. Daha iyi anlıyorum ki, sen kültürlü, bilgili falan değilsin.
Bknz: http://www.forumbahane.net/tartisma/324777-evlilikte-bekaret-onemli-midir-degil-midir.html

Ben ve bir kaç arkadaş ''ATATÜRK''ü seviyoruz diye hepimizi Kemalist yaptın.
Şimdi Vatanını, Bayrağını, Toprağını, Ezanını sevene çakma ülkücü diyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun?

Tarihi doğru yerden, doğru adresten öğren. Çakma bilgileri burada paylaşıp, kafa karıştırma.
Eğer ki, kanıtın varsa, kanıt sun(un).

Iyi de senin benim icin ne dusundugun umurumda mi ki gelip buraya hakkimda ki dusuncelerini yazmissin?

Hey yavrum he bi göz atayım dedim de "ülkücülere" bile giydirmişler ... :)
Neyse konu hakkında tartışma çıkartacak yorum yapmayayım sonra eleştiriye açık olmayan hümanist arkadaşlarımız sinirleniyor :)

Hey yavrum he bi göz atayım dedim de "ülkücülere" bile giydirmişler ... :)
Neyse konu hakkında tartışma çıkartacak yorum yapmayayım sonra eleştiriye açık olmayan hümanist arkadaşlarımız sinirleniyor :)

Kaynaginiz varsa buyrun. Yoksa laf sokup tartistiginizi dusunmeyin. Cakma ulkucu diyoruz ulkuculere laf atmiyoruz evvela bi okumayi deneyin sonra yazin.

simdi konuyu askerlere baglamak ne alaka :D turk askeri olcak tabi tutupda ingiliz askeri olcak hali yok.
islam devleti olmasaydi halifelik vs. ile ugrasmazlardi veya tutup da misirdaki islami esyalari istanbula getirtmezlerdi.

Kaynaginiz varsa buyrun. Yoksa laf sokup tartistiginizi dusunmeyin. Cakma ulkucu diyoruz ulkuculere laf atmiyoruz evvela bi okumayi deneyin sonra yazin.

Konuyu sen açtığına göre, çakma bilgilerle gelen sensin.
Ben senden kaynak bekliyorum? :)))

Benim tek istedogim konu hakkinda kimse kimseye laf sokmadsan bildigini yazmasi grlip birada millete laf atmasi degil.

Gelip konu da kisisel olarak laf atanlara soylemem gerekeni soyledim. Hakaret etsem zaten banlanirdim. Rahatsiz olan sikayet eder olur biter.

İyide sen kalkıp çakma ülkücüler derken laf sokma olmuyor mu?
Hakaret ederken laf sokma olmuyor mu? :))

Geri