Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
[YOUTUBE]cjyJWWvIsOY[/YOUTUBE]​

''Osmanlı İmparatorluğu'' değil, Türk İmparatorluğu olarak adlandırmamız gerekir. Ki bana göre doğru bir saptama. Yabancı ülkeler Türk-karşıtı siyasetlerine karşın, zamanında buraları ''Türkiye'' diye adlandırmaktan kaçınamamışlar. Biz hala tutturmuşuz bir ''Osmanlı'' diye. Oysaki Osmanlı ya da Osmanoğulları; bu koca düzen içerisindeki Türk İmparatorluğu'nu yönetmiş olan yüce hanedanın adıdır.

Mesela; Avusturya'da da Avusturya İmparatorluğu demezler, Habsburg İmparatorluğu derler.

Maria Puder:

Bir konu açıyorsan, eleştiriye de açık olacaksın. Herkes düşündüğünü ve bildiğini paylaşmak ister, paylaşır da. Nedir o öyle Aşk-! Azam ve DoGu'ya yaptığın hakaretler?

Sana bir söz kullanmıştım hatırlıyormusun? Sonra da gelip, yanılıyormuyum ''acaba'' diyerek özür dilemiştim?
Söyle iki konuya baktığım da, yanılmışım senden özür dileyerek. Daha iyi anlıyorum ki, sen kültürlü, bilgili falan değilsin.
Bknz: http://www.forumbahane.net/tartisma/324777-evlilikte-bekaret-onemli-midir-degil-midir.html

Ben ve bir kaç arkadaş ''ATATÜRK''ü seviyoruz diye hepimizi Kemalist yaptın.
Şimdi Vatanını, Bayrağını, Toprağını, Ezanını sevene çakma ülkücü diyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun?

Tarihi doğru yerden, doğru adresten öğren. Çakma bilgileri burada paylaşıp, kafa karıştırma.
Eğer ki, kanıtın varsa, kanıt sun(un).

Osmanlıya, Osmanlı imparatorluğu veya Türk imparatorluğu diyerek en büyük hakareti ediyorsunuz.

Osmanlıya, Osmanlı imparatorluğu veya Türk imparatorluğu diyerek en büyük hakareti ediyorsunuz.

Dogru; osmanli kaynaklarinda kendinden devlet-i aliyye diye bahseder

Recebim recebim kultursuz mantarim.

Forumda cakma miliyetci varmis haberin var mi?

Bu arada ben bi halt bilmiyormusum ogrenmis oldum.

Hatrım Kalır, bir şey sormak isterim.

Hanedanın kökeni tarihçilerin büyük kısmınca Oğuz kökenli sayılır, dil Osmanlı Türkçesi, devşirme sisteminde de çocuk önce Türk köylüye bir süre hizmet eder, Türkçeyi ve İslam'ı öğrenir. Bunlar bile başlı başına Türk devleti olduğuna ispatı değilmidir?
Türk kültüründen kasıt nedir?
Bozkır imparatorluğu gibi bir oluşum mu yoksa o devirlerde yeni üretilmiş Türk-İslam yaşayış biçimi mi?

Bu arada arapca olayi da var. Turk devleti ama arapca konusuluyor nedenini ben tam olarak bilmiyorum ama acaba kuran in bunda bir etkisi veya arap devletlerinin de musluman olmasi,boyle bi durumun etkili olmasinda payi ne kadar var?

demek ki turklukten cok devletin sosyal hayati,yenilikleri,harfi vs. vs. herseyi islam dininin akisina gore hazirlanmis.

Hatrım Kalır, bir şey sormak isterim.

Hanedanın kökeni tarihçilerin büyük kısmınca Oğuz kökenli sayılır, dil Osmanlı Türkçesi, devşirme sisteminde de çocuk önce Türk köylüye bir süre hizmet eder, Türkçeyi ve İslam'ı öğrenir. Bunlar bile başlı başına Türk devleti olduğuna ispatı değilmidir?
Türk kültüründen kasıt nedir?
Bozkır imparatorluğu gibi bir oluşum mu yoksa o devirlerde yeni üretilmiş Türk-İslam yaşayış biçimi mi?

Turk luk olgusundan ne anliyorsunuz?
Turkluk bilinci m.kemal le bi anlam a sahip olmadi mi?
Osmanli da miliyetcilikten ziyade din daga on plan da degil miydi?
Bu sebeple arap kulturunu daha cok benimsemedi mi osmanli? Bunlari soruyorum.

Turk devleti degil bir din devletiydi diyorum bu yuzden de.
Din devleti olmasinin bize iyi ya da kotu ne gibi etkileri oldu bunlarsan bahsediyoruz.
Kimlk bilinci olussaydi osmanli dino politikalarina alet eder miydi diyoruz.

Turk devleti olmak demek icinde turkce konusmak yazmakla yeter li mi?
Turk kulturunu benimsemek ve bunun aktarimini soruyorum.

Anladiniz mi?

Beyliklerde ki turkluk bilinci ile osmanlinin uyusmadigini belirtiyorum.

Soruyu sana sorduğumu hatırlamıyorum sevgili Maria Puder.

Dipnot: Türkiyede parmakla gösterebilecek kadar az gerçek Tarihçi vardır. (sizde bilirsiniz)
Bunlar parmakla gösterelicek kadar az olan gerçek tarihçi ve tarih kitaplarında yer alır.
Size nacizane tavsiyem, Murat Bardakçı ve İlber Oltaylı'nın Tarih kitaplarını okumanızdır.

Soruyu sana sorduğumu hatırlamıyorum sevgili Maria Puder.

Dipnot: Türkiyede parmakla gösterebilecek kadar az gerçek Tarihçi vardır. (sizde bilirsiniz)
Bunlar parmakla gösterelicek kadar az olan gerçek tarihçi ve tarih kitaplarında yer alır.
Size nacizane tavsiyem, Murat Bardakçı ve İlber Oltaylı'nın Tarih kitaplarını okumanızdır.

:))
Konuyu acan ben oldugum icin muhattabin ben oluyorum.
Ayrica murat bardakci nin tartisma konusu dur bu

Oglancilik sohbeti var bir de sevgili pelin batu fsm nin gay oldugunu soylediginde yazmisti. Bence siz de goz atin iyi gunler.

Konuyu kişisel olarak laf sürtüşmesine çevirmeyin lütfen.

Daha, güzelim Türkçe'mizi bile doğru dürüst kullanamayıp, gelip burada Osmanlı-Türk arasındaki duruma ahkâm kesip yorum yapanları anlamıyorum. Ecdanına düşman olursun olmazsın orası seni bağlar ama çıkıp da absürt düzeyde fikirler üretmene müsâde etmem! ''Sen olmasaydın, biz olmazdık'' torunları... Ecdadın olmasaydı, Bizansın torunları olacaktınız!

Hey Allah'ım ne saçmalık ya .. 1. si Ha devlet ha imparatorluk ha sultanlık ha krallık, yani ha hasan kel ha kel hasan, terimlere bu kadar takılıpta konuyu cıvıtmayı anlamsız buluyorum. 2. si ne olmuş yani İmparatorluk dediysek? Atalarımızı küçültmek isteyen ne kadar insan varmış ..

Insan aklinin alamadigi herseyi sacma diye nitelendirmeyi cok seviyor

Ecdadinda sutten cikmis ak kasik. Imaparatorluk ne demek once bi anlamina baksaniz

Osmanli alevilere katliam yapti mi yapmadi mi?

Sanırım geçen ki bir tartışmada phoibos eklemişti. yavuz dönemi ile ilgili bir kaç belge ve belgelerde Alevilerin de kışkırtmaları sonucunda bir savaş çıktı. Yavuz Safeviler ile olan savaşı kazanmıştı. Peki savaştan sonra her hangi bir soykırım yada buna benzer bir şey olmadı. Aleviler ile sünniler arasındaki çekişme şuan bile devam ediyor ve bitecek gibi de gözükmüyor.
Çakma bir ülkücü olarak osmanlı bir soykırım yapmadı diyorum. Her zaman ki gibi yoluna devam etti. Mısıra gitti, halifeliği aldı ve İslami bir devleti olduğunu göstermek için halifelik bundan sonra padişahlardadır dedi. Ama İslam bir devlet yönetme biçimi değildir. İslam bir yaşama biçimidir.
İnsan için vardır. Devlet için değil.

Sayın Maria'nın şu sorusunu bende soruyorum. ?

Türkiye bir islam devletimidir?

Su konuyu bulandirmak adina yapilan yorumlar konuyla alakasi olmayan cevaplarin icine tek tek bakin hepsi kisiel satasma ustunden yapilan yorumlar.
Cunku alismissiniz. Tartismadan millete hakaret etmeye isinize gelmeyenle alay etmeye.

Türkiye Cumhuriyeti osmanlının devamı. Sadece cumhuriyetin ilanıyla rejim değişikliği var düzenlemeler var bir çok alanda söz padişahta değil halkta bitiyor artık onun dışında bütün devlet kurumları devam etmiştir bu da türkiye cumhuriyetinin osmanlının devamı olduğunu gösterir ayrıca osmanlının kullandığı ay-yıldızlı bayrağı 1981e kadar hiç bir değişiklik yapmadan kullandık 1981de yıldız biraz daha hilale yaklaştı o kadar.Ecdadımız sütten çıkan ak kaşık olmasada yok sayamayız gecmişimizi.Ayrıca kimliklerimizde müslüman yazarken hala islam din tartışması yapılıyorya gercekten zoruma gidiyor artık uzak kalayım diyorum onuda göz göre göre yapamıyorum.Dinimiz İslam Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti dilimiz Türkçe !

Türkiye Cumhuriyeti osmanlının devamı. Sadece cumhuriyetin ilanıyla rejim değişikliği var düzenlemeler var bir çok alanda söz padişahta değil halkta bitiyor artık onun dışında bütün devlet kurumları devam etmiştir bu da türkiye cumhuriyetinin osmanlının devamı olduğunu gösterir ayrıca osmanlının kullandığı ay-yıldızlı bayrağı 1981e kadar hiç bir değişiklik yapmadan kullandık 1981de yıldız biraz daha hilale yaklaştı o kadar.Ecdadımız sütten çıkan ak kaşık olmasada yok sayamayız gecmişimizi.Ayrıca kimliklerimizde müslüman yazarken hala islam din tartışması yapılıyorya gercekten zoruma gidiyor artık uzak kalayım diyorum onuda göz göre göre yapamıyorum.Dinimiz İslam Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti dilimiz Türkçe !

Valla zorunuzaa gitmesin ama tarih tartismaya aciktir hoslamsanizda hoslanmasaniz da

Ilk cumlenize itafen.

T.c asla osmanlinin devami degildir. Hic olmadi da

Gecmisi yok saymamak adina zaten konusuyoruz baskalari gibi tartisilmaz demiyoruz.

Resmi bir dini bu ulkenin hic olmayacak . Neden dersen kurulusinda da belirtildi anayasanin ilk uc maddesi referans olarak kabul edilir.

Kimliklerinde islam yazarlen kimseye de fikri sorulmuyor ayrica.

Valla zorunuzaa gitmesin ama tarih tartismaya aciktir hoslamsanizda hoslanmasaniz da

Ilk cumlenize itafen.

T.c asla osmanlinin devami degildir. Hic olmadi da

Gecmisi yok saymamak adina zaten konusuyoruz baskalari gibi tartisilmaz demiyoruz.

Resmi bir dini bu ulkenin hic olmayacak . Neden dersen kurulusinda da belirtildi anayasanin ilk uc maddesi referans olarak kabul edilir.

Kimliklerinde islam yazarlen kimseye de fikri sorulmuyor ayrica.
Zoruma giden tarihi konuşmanız değil bu kadar güzel bir dinin her siyasi konuda malzeme edilmesidir.Değiştirebilirsiniz kimliklerinizi.

Geri