Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Evet arkadaslar baslikta belirttigim gibi osmanli imparatorlugu bir Turk devleti miydi yoksa Turkluk olgusundan uzak sadece islam devleti miydi ?

Türk olgusundan uzak islam devletiydi bunun aksini söyleyen tarih bilgisinden yoksun olmalı.

Pek bir fikrim yok Osmanlı tarihi konusunda , ama bildiğim kadarıyla daha çok "ümmetçilik"politikası izlemişlerdir.

Daha çok dindar bi devletti. Allah Türkü korusun diğerlerini devlet koruyor zaten de diyebileceğimiz bi devlet anlayışına sahipti. Zaten günümüzde de aynısı yapılmaya çalışılıyor :honk:

Geçmişimi çokta fazla kurçalamam ben. Kim ne yapmış, Atatürk dindarmıydı,osmanlı dindarmıydı falan filan. Beni kendim ilgilendiriyor aga. Ben geçmişte yoktum. Hani benim için önemsiz konular bunlar.

Osmanli donemin de alevilere yapilan ayrimcilik yuzunden ugun hala aleviler farkli bi irk (ki oyle bilr olsa) mis gibi muamele goruyor.
Gayrimuslimlerden daha fazla vergi aliniyor...
Butun bunlar osmanlinin din eksenli bi devlet oldugunun kaniti .
Bizans gibi.
Bizansin bi nevi devamidir osmanli da.

Tarihle aram pek iyi değil ama islam devleti oldugunu sanıyorum derslerden gördügüm kadarıyla

Bazılarına görede osmanlı türk düşmanıdır :dusun: türk düşmanı bir devlette fermanlar yabancı kelime oranı yüksek olsa da neden türkçe ile yazılır onu da anlayamıyorum.

Bunlar bi de ülkücü oluyolar.

Turk um diyeni dislayan hanedanligi onemseyen osmanliyi diyosun degil mi recep?
Sonra niye kendini bilmez bi nesil yetisince niye boyle oldu diyorlar

Ayni osmanli da gay
Oglancilik
Lezbiyenlik
Yine vardi oysa

Sence osmanli dini istedigi gibi mi kullandi la?

Osmanli donemin de alevilere yapilan ayrimcilik yuzunden ugun hala aleviler farkli bi irk (ki oyle bilr olsa) mis gibi muamele goruyor.
Gayrimuslimlerden daha fazla vergi aliniyor...
Butun bunlar osmanlinin din eksenli bi devlet oldugunun kaniti .
Bizans gibi.
Bizansin bi nevi devamidir osmanli da.
alevi olayı safevilerden kaynaklanan bir şeydir, bugün hala devam etmesinin nedeni osmanlı kaynaklı değil alevilerin kapalı kutu olması ve geçmişte bu kapalılık yüzünden insanların uydurmalarına maruz kalmalarıdır.

Vergi olayı sadece osmanlıya has bir özellik değildir günümüzde hala devam eder bir ülkenin vatandaşı diğer ülkenin vatandaşlarından 1 basamak yukarıdadır ne kadar yok öyle bi şey denilsede.

Hiç bir şey kitaplarda yazıldığı gibi değil. Her beyin farklı anlatım yapıyor. Bunlar insanların birbirine ayrımcılık yapmasından başka bir şey değil.

Zaten Türk Devleti olamaz ki içinde milyonlarca farklı millet farklı din mevcut şimdi günümüzde böyle birşey yok :)

ama islam devletide olmamalıydı şuanda o var :S neydi ımm ılımlı islam devleti mi :S şuan Türkiyede ki etnik kökenlere bakıldıgında her dinden insan var :S yani anlamıyorum ben bu konudan pek ya boş konuşmayım :S bana şimdide tuhaf geliyor öyle denmesi o zamanı düşünürsekte tuhaf geliyor toparlayamadım :D Bir devletin din devleti olarak anılması ya da ona göre hareket edilmesi hangi ülke hangi devlet olursa olsun tuhaf geliyor gerçi bana göre ülke sınırlarıda anlamsız ama :S neyse

Zaten Türk Devleti olamaz ki içinde milyonlarca farklı millet farklı din mevcut şimdi günümüzde böyle birşey yok :)

O halde Turk ler neden osmanli soyundan geldik biz diye surekli osmanlicilik oynuyor?
Ego tatmini mi tarihini bilmemek mi?
Ayrica dedigin sey icinde farkli milletler barindirmasi turk devleti olmasina engel degil Turkiye topraklarinda var olan bi devletti sonucta.
Turk kimligi neden ikinci planda kalsin ki?

Turk um diyeni dislayan hanedanligi onemseyen osmanliyi diyosun degil mi recep?
Sonra niye kendini bilmez bi nesil yetisince niye boyle oldu diyorlar

Ayni osmanli da gay
Oglancilik
Lezbiyenlik
Yine vardi oysa

Sence osmanli dini istedigi gibi mi kullandi la?

Biri çıkıp sen padişahlar hakkında nasıl konuşuyon diyecek hazırlan :D

Padişahlar neden kullarım diye halka seslenir cevapladım sanırım.

alevi olayı safevilerden kaynaklanan bir şeydir, bugün hala devam etmesinin nedeni osmanlı kaynaklı değil alevilerin kapalı kutu olması ve geçmişte bu kapalılık yüzünden insanların uydurmalarına maruz kalmalarıdır.

Vergi olayı sadece osmanlıya has bir özellik değildir günümüzde hala devam eder bir ülkenin vatandaşı diğer ülkenin vatandaşlarından 1 basamak yukarıdadır ne kadar yok öyle bi şey denilsede.

Osmanli alevilere katliam yapti mi yapmadi mi?

Geri