Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Düşmek nereden çıktı arkadaş, yok öyle bir şey. orada bahsi geçen ayın bir yarısı hira dağının bir tarafında diğer yarısı da diğer tarafında gözükecek şekilde ortadan ikiye ayrılmasıdır.

Islam dinin tartışılmaz olduğu sadece inananları için geçerlidir. Dinin teslimiyet için var olduğu doğrudur. Inançlarınız var olma ya da yaşama sebebiniz de olabilir fakat inanmayanlar tarafınca tartışılır olması dokunmamalı. Inançlarının tartışılıyor olması demek dinine saldırı ve hakaret edildiği anlamına gelmez. Tutunacak dalının olmasını istiyorsan güvendiklerin ile yetinmeyip araştırıp okumalısın ki inandıkların bildiklerine eş değer olabilsin. Ne geldiyse başımıza tartışamamak konuşamamak sorgulayamamaktan gelmemiş gibi davranıyorsunuz ya çok ayıp. .p Sorgulamadık konuşmadık tartışmadıkca neyin ne olduğunu ne olmadığını unutacaksınız diye korkuyorum. Yapmayın. Üzülüyorum.

slam dinin tartışılmaz olduğu sadece inananları için geçerlidir.
Burada yaniliyorsunuz.
Benim En degerlilerimi, Allahimi, Peygamberimi elestirmek, asagilamak, alay etmek, kimseye serbest degildir.

Insan kendi kendine sorgular, inanir yada inanmaz buna kimse karisamaz.
fakat o kisi kendi inanmadigi gibi, birde inananlarin degerlerine saldiriyorsa bu özgürlük degildir.

Simdi Elhamdülüllah müslümanim.
Mesela Ramazan orucu tutuyorum. ben simdi sorgularim, acaba neden oruc tutuyorum diye. bu cok farkli.

Sorgulamak ayri, hakaret ayri, bunu ayiralim.

Sn.fulya..sinirli ve tahammülsüz çıkışların sebebi aslında kendi kafalarındaki deli soruların bizler tarafından korkusuzca dillendirilmesidir.inanan bir kişi inancını sorgulayıp,kendince sağlam temellere oturtmamışsa (ki burada en sağlam temel felsefedir.başka türlü rasyonalize edemez ) imanında çatırdama hisseder.bunu "tövbe tövbe" diye yatıştırırken,ortaya çıkan enerjiyi öfke olarak yansıtır.bu çok normal.orta okulda din öğretmenimiz "bir mili saniye bile tanrının varlığını içinden bile sorgularsan dinden çıkarsınız "demişti.o günden sonra yıllarca titredim korkumdan.defalarca ayetel kursi ve Fatiha okuyarak bu "kötü" düşünceyi kovmaya çalıştım..hatta çıkmış olabilir miyim diye endişe ederek yeniden ve yeniden kelimei şehadet getiriyordum..bi gün bu korku ile yalamak yerine onunla yüzleştim..ona meydan okudum.evet.yolunda gitmeyen bişiler vardı ve beni ikna etmesi gereken de yi O'ydu.. "eğer günaha girdiysen beni cezalandır!" diye haykırmaya başladım..hiç birşey olmadı..artık uyumaya çalışırken kafamı yorganın altına sokmuyordum.beni rahatsız edecek ne cin kalmıştı ne şeytan..ciğerlerimin tüm alveolleri oksijenle doluyor ve her sabah huzurla uyanıyordum.sanki üzerimden tonlarca yük kalkmıştı..sanki yeniden doğmuştum ve artık özgürdüm.hayatıma daha fazla özen gösterdim.çünkü başka bir hayat ve dünya yoktu..

Zaten en büyük sorunlar çocuk yaşta bize dini sevdirmek yerine korkutup, farklı düşünmemize yol açtılar. Zamanında bende sorguladım. Cevaplarımı bulduktan sonra bu yolun daha düzgün gitmesi için kendi kendime çabaladım.
İslam dini çok yoğun ama bir o kadar çok kolay bir dindir. Ama insanların yaptıkları ve islami yanlış tanıtmaları sonucu farklı kavramlar çıkmaya başladı.
Ve büyüdükten sonra çok farklı şeyler düşünmeye başlar insan oğlu.
Ben bilmediğim konular üzerinden konusmamayi yeğledim. Ben ne biliyorum ki karşı tarafa bilgi aktarayım. Yada ben islam için ne yapıyorum ki, karşı tarafın inanmamasına laf ediyorum. Bildiğim varsa söylerim. Onun dışında cümle ebeliği yapmamaya çalışırım.
Her zaman empati kurdum öyle yorum yaptım herkese. Kimin ne düşündüğü, ne için böyle düşündüğü, altında yatan konu ne.. bunların hepsini kendi kendime düşünüp öyle sesleniş yaparım.
Ve çoğu yerlerde çok haklısınız. Inanıp inanmamak değil konu. İnsanların neden böyle düşüncesi sizin için daha ön planda oluyor. İnsanlarda bunu kendi sözleri düşünceleri ile belli ediyorlar zaten.

ben yaratıcı olsam ve gücümü inananlarımdan alsam, kullarımı bana iman etsinler diye yaratsam misal mucizeleri sadece hz. muhammed zamanı değil de 2-3 güne bir yayardım ki ortalıkta atayiz kalmasın. ammavelakin bizim tanrımız farklı ve zor bir yol tercih etmiş, vardır bunda da bir hayır diyip uzaklaşıyorum.

Bilim insanları bu şekilde ayı çeşitli kameralarla tarıyorlar ve derin bir çizgi gözüküyor gördüğünüz gibi ..

ay-%C4%B1n-ikiye-b%C3%B6l%C3%BCnmesi_286910.gif

cassini_moon.gif

ben yaratıcı olsam ve gücümü inananlarımdan alsam, kullarımı bana iman etsinler diye yaratsam misal mucizeleri sadece hz. muhammed zamanı değil de 2-3 güne bir yayardım ki ortalıkta atayiz kalmasın. ammavelakin bizim tanrımız farklı ve zor bir yol tercih etmiş, vardır bunda da bir hayır diyip uzaklaşıyorum.

Bence biraz fazla film izlemişsiniz. Allah'ın gücünü insanlardan alması gibi bir olay yok malesef. Bu Marvel Filmlerinin Yunan tanrıları için (Zeus, Poseidon vb.) oluşturmuş olduğu film senaryosudur.

Bence biraz fazla film izlemişsiniz. Allah'ın gücünü insanlardan alması gibi bir olay yok malesef. Bu Marvel Filmlerinin Yunan tanrıları için (Zeus, Poseidon vb.) oluşturmuş olduğu film senaryosudur.

kardeş dediğin filmleri hiç izlemedim. mitolojiyle aram da iyi değildir zaten. dediğin doğru olsa bile benim görüsüme göre tanrı yine de zor olanı secmis. kolay yoldan tüm atayizleri dine döndürebilirdi.

buna inanıyon da gökyüzünde oturup kızınca millete yıldırım atan zeus'a neden inanmıyorsun?

Hakaret etmekle eleştirmek ve sorgulamak arasındaki mesafe oldukça fazladır.
Gerek konuda olsun gerekse de forumda hakaret içeren bir mesajım yoktur. Varsa da forum yönetimindeki arkadaşlar bunu ifşa edip hemen silebilir.
Bana sorarsanız asıl ahlaksızlık yapmadığım birşeyi yapmış gibi lanse etmektir.

Burada yaniliyorsunuz.
Benim En degerlilerimi, Allahimi, Peygamberimi elestirmek, asagilamak, alay etmek, kimseye serbest degildir.

Insan kendi kendine sorgular, inanir yada inanmaz buna kimse karisamaz.
fakat o kisi kendi inanmadigi gibi, birde inananlarin degerlerine saldiriyorsa bu özgürlük degildir.

Simdi Elhamdülüllah müslümanim.
Mesela Ramazan orucu tutuyorum. ben simdi sorgularim, acaba neden oruc tutuyorum diye. bu cok farkli.

Sorgulamak ayri, hakaret ayri, bunu ayiralim.
Bana başlık altında yer alan hakaret ve saldırı olarak algıladığınız söylemleri gösterebilir misin lütfen. Ben sorgulamak ve düzeyli bir şekilde tartışma güdüsünden öte bir şey göremedim.
Bkz muhakeme edememek. .p

kardeş dediğin filmleri hiç izlemedim. mitolojiyle aram da iyi değildir zaten. dediğin doğru olsa bile benim görüsüme göre tanrı yine de zor olanı secmis. kolay yoldan tüm atayizleri dine döndürebilirdi.

Allah insanları onu tanıması için yarattı diye geçer Hadis-i Kutside. Allah insana akıl ile birlikte irade vermiştir. Müslüman olarak inandığımız şey emir ve yasaklara uyup ebedi hediyeye ulaşmaktır. Bu kola yoldan olsaydı zaten hediyenin bir mânası kalmazdı. Allah sana iki yol gösteriyor, helâl ve haram. Bunun seçiminide sana bırakıyor.

Baştan sona mesajları okudum da, konu sanki Allah'ın gücü ya da tarih boyunca tapılmış bin küsür Tanrı içindeki kudretiymiş gibi yerli yersiz bir sürü şey var. Konu Allah yapabilir mi yapamaz mı değil, inanan zaten kainatı yarattığına inanıyor, Ay'ı ikiye bölmek nedir?

İnanmayan açısından konu şudur; bundan 1.500 yıl evvel böyle bir olay olduysa ve Ay ikiye bölündüyse, kıçıkırık Arap yarımadasından medeniyet olarak fersah fersah önde olan Çin'de, Hindistan'da, Yunanistan'da nasıl tek satır bahsedilmemiş? Bu herifler politik felsefe yazmış binlerce sene önce, bir tanesi bile mi şu mucizeyi yazmamış? Böyle bir mucizenin, böyle bir olayın mutlaka dünyevi izdüşümü olması gerekir. Lakin bir avuç Arap'ın sözünden başka bir şey yok ortada.

Aklın ve mantığın kabul etmediği şey budur, yoksa inanan için konu şu kadar basit; "Allah başkalarının görmesini istemedi"

Bir de şu mucize kavramı var ki beni benden alıyor. İnsanlar mucizeyi bir tek Peygamberler döneminde görülen şeyler sanıyor. Öyle değil.

Mucize hem Hristiyan toplumlarında, hem Yahudi toplumlarında, hem de Müslüman toplumlarında Peygamberlerden sonraki yıllarda da çoğu kez görülmüş, dile getirilmiş, anlatılmıştır.

İşte savaşlarda askerlerin kendilerine yardım eden ölüleri görmesi, zorda kalana Hızır a.s'ın yetişmesi gibi. Ama ne hikmetse kamera icat olunanı kalmamıştır böyle şeyler. Milyonlarca ses ve görüntü kaydedici cihaza onyıllardır tek bir mucize kaydolunmamıştır. Tabii inanan için bu da basit; "Allah kameraların kayıt etmesini istemedi"

Mucizeler o günün şartları içerisinde o günün toplumlarına, görmeleri gereken kişilere gösterilirdi .. Ayın ikiye bölündüğü vakitte Çin ve Hindistan'da saat kaçtı, ay neredeydi ?
Güneş tutulması dünyanın her yerinden görülebiliyor mu ?!

Mucizeler peygamberlere özgüdür .. Onlardan sonra gelen ALLAH dostlarının olağanüstü hallerine ise KERAMET denir .. Günümüzde bile keramet ehl-i insanlar olduğu bilinir ama siz neden kameralara çekilmiyor bu görüntüler diye sorarsanız onun adı İLUZYONDAN başka bir şey olmaz, zira keramet içinde saf HİKMET taşır ve ALLAH rızası için yapılır .. Hiç bir evliya " açın bakın kaydedin şimdi size keramet göstereceğim " tribine girmez .. Hatta evliyalar kendilerini saklayan insanlardır .. Deşifre oldukları vakit sıkıntıya düşerler ..

Tartışmaya sunulan konu şu değil midir ? Ayın ikiye bölünüp bölünmemesi
bunun dışında her yorum burada mevcut.

bu olaya düz mantıktan pay biçicem. Sonuç olarak biz görmediğimiz şeye inanıyoruz, siz de görmediğiniz şeye inanmıyorsunuz.

Aslında ortada aynı durum söz konusu ve seçimler farklı yalnızca. Hanginiz görmediğiniz bir şeye ''kesin'' yok ya da var diyebilirsiniz ki? Bu yüzden şu kesinlik naralarınızı bir kenarı bırakın diyorum.

Bilimsel anlamda kimse orbitalleri de görmüş değil ama öyle olduğunu varsayarak yürütüyorlar , üstelik mucize denien şey kudretle alakalıdır evet.

Olayın Arap yarımadası muhabbeti, Arapların cahiliye dönemiyle alakalı değil mi? Sadece Arap yarımadasına gönderilmedi bu peygamberler. Sükse yapılıyor havası vermişsiniz çoğu konuşmada.

Konuya dönmek gerekirse , bir karıncaya göre bir bezelye de devasal bir boyut, bizim için ayın devasallığı kadar. Hiç bir enerji ya da hiç bir insan koskoca evreni oluşturacak kudrete sahip değilken, evreni yaratan Allah ayı niye bölemesin ? diye kafamda bir soru var ve tamamen açık uçlu.

Burada karşı görüşlerinize hakaret edeceğinize, irdeleyip görüşlerinizi sunsanız en azından tartışmaya bakış açısı kazandırırsınız.

Bu ve benzeri soruların cevaplarını buldukça çağ atlayacağımıza,yakın zamın en büyük gücü olacağımıza inanıyorum!

böyle şeylerin varlığınıda yokluğunuda ispat etmek imkansızdır %100 , inanç hassas birşey herkes inancı doğrultusunda yorumlar, saygı duymak lazım.

Ayın ikiye yarılma olayı gerçektir. Mucizelere inanmak yerine bunlara masal diyenler kaybetmeye mahkumdurlar. İman konusunda hala şu mantığa göre olmaz, şu bundan daha büyüktür gibi saçma cümleler beni çok güldürüyor.

Geri