S
Sonsuz
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Biz iman edeli çok oldu ya atayizler hala neyin peşinde 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Öncelikle Muhammed Diye Bahsettiğiniz Bir Peygamber Onun için Başlık da HZ. MUHAMMED (S.a.v) diye yazmamnıza sebep art niyetsiz bir şekilde aklınıza gelmediğini düşünmek içimi rahatlatır..
Nasa Bilimsel Araştırmaları Sonucu Ay'ın eşit parçalara bölündüğünü açıklamıştır Gerekli makalelerinde..
Aklî olarak mümkün olan, muhal oluşuna dair bir delil bulunmayan ve naklî deliller açısından katî sayılan bir hususun bilimsel ispatına ihtiyaç yoktur. Elbette böyle bir şeyin bilimsel olarak ispatlanması itminan ve imanın takviye edilmesi için faydalıdır.
Yok abi yok.
Secimler bitti simdi de Islama saldiriya gectiler !
Allaha inanan arkadaslardan ricam;
Bu tip adamlarin actigi konulara cevap yazmayin, Sorularina cevap vermek icin ugrasip didinmeyin.
Konunun ne kadar kasitli oldugunu görmüyormusunuz ?
Acan adamin Nickinden belli degil mi islamla dalga gectigi ve asIL amacinin inanalarla alay etmek oldugu.
Yaziklar olsun. Forumdan her gecen gün biraz daha soguyorum uzaklasiyorum bu tür üyeler yüzünden.
Sanal alem ya, atip tutun !!!
Düşünce her ne kadar doğru olsada gidiş yolu yanlış abiKonuyu açanın art niyetli olduğunu bende düşünüyorum. Zira hani tartışma konusuna insan bir kaç kelam yazar her neyse. Bizim görevlerimizden biride insanları tebliğ etmek. Yarın bir gün her ne kadar inanmasalarda pamuğu tıkadıktan sonra öbür tarafta yakana yapışacaklar. Neden bana öğretmedin, neden bana söylemedin diye. Verecek bi cevabın olsun
Ayrıca burayı bir çok insan daha okuyor. Safi niyetli olanlar gereken cevapları alıyolar zaten. Öptüm kib.
Bak kardesim, karsina samimi biri cikar, gercekten birseyi merak ettigi icin sordugunu anlarsin , günlerini verirsin anlatirsin vs.
Fakat burada öyle insan yok. Yani senin birseyler ögretebilecegin adam yok. Herkes herseyi bilmis, kafasina koymus, degismez.
Olay suyu bulandirmak, yoksa kimse senden feyz almak icin sirada beklemiyor yani.
Benim de onlarca sorum oldu islamla ilgili. ve hala kafama takilan seyler var. Ama ben bunun cevabini burada aramam. Giderim ilmine güvendigim bir hocaya sorarim, o bilmezse o hocanin da hocasina sorar ögrenirim.
Bu tür ortamlarda Islam ögretilmez. sulandirani bol olur.
Acikcasi Islam dini TARTISILMAZ !
Neyi tartisiyosun kardesim ?
Domuz yemek neden harm mi?
Bunu mu tartisacagiz. yok pismis, yok kendi bknu yiyomus, yok bka yatiyomus bu yüzden mi haram ???
Allah Haram dedigi icin haram kardesim bu kadar.
Islami Tartistigin anda küfre girersin.
Imamin bellidir ( Hanefi, Safii, vs) Onlara uyarsin.
Baskasina uymayin....
Abi burda zaten amaç tartışma değil. Yani benim amacım o değil. Ben bildiklerimi yazarım olur biter. Sulandıranlara zaten anında haşırt the blackboard yapıyorlar. Öğretmek felan bunlar beni aşar. Ben neyim ki kime ne öğreteyim. Ama bak olayın geniş açılı yorumunu yapıyorum sana. Burda selamlaşıyoruz ve birbirimize hakkımız geçiyor. Yarın bir gün yakana yapışıp sana sorarlarBazılarının söylediklerinin aksine İslam böyle ince bir din. Ben tebliğ ettim der kenara çekilirim. Ahirete inancımız sonsuz çok şükür. Karşıdaki ister alır, ister paket yapar, ister hiç dinlemez gider muza tapar orasıda ona kalmış.
ulen ciddi ciddi okuyordum mesajini, dikkatlice.
son kelimeleri okudum bütün ciddiyetim sifira indi.
Muza taparmis :p
tuh bizde bosuna zahmet etmisiz demekki..ben kenardan izleyip biraz feyz alayim bundan boyleYahu islamda sorgulamak var diyoruz. Sorgulayanlara nedir bu tepki anlam veremiyorum. Düzgün bir şekilde anlatmak varken, neden dolaylı yoldan basit cümleler kuruyorsunuz ki.. Hayır islamı böyle savunacaksanız savunmayın. Çünkü basaramıyorsunuz. İnanmıyorlar diye kimseye tek kelime demeye hakkınız yok.
Ben bunu hep diyorum. Ateist olan arkadaşlarıma bile diyorum. Bu tarz konular da sorgu içerisinde iseniz bura da tartışılmsz. Çünkü burada ki kimse çoğu şeyi bilmiyor, bilmiyoruz. Cok derin konular. Sizin sorguladığınız şeyleri biz sorgulama gereği duymaya biliriz ve bu da insanların size vereceği sert tepki oluyor. Bu yanlış bunu dile getirmeye çalışıyorum. Tartışma içerisine girecek tek bir kişi tanıyorum bu forumda . O dan @EkSen .. onun dışında kimse hiç birşey bilmiyor.
Demek istediğim şu.. islamda ki olayları forum ortamında sorgulamak olmaz. Çünkü yine dediğim gibi, burada öyle mantıklı cümleler kuracak kimse yok. Bknz : hemen tartışma yaratacak şeyler yazılmış.
Insanlar sorguluyor ise, siz hiç bir şekilde etkiye tepki verme lüksünüz yok. Kimse kimsenin neye Nasıl inanmasına karışamaz.
Iyi günler.
tuh bizde bosuna zahmet etmisiz demekki..ben kenardan izleyip biraz feyz alayim bundan boyle
sanada iyi geceler fundacim
Birincisi başlık çok saygısız peygamber muhammed nedir ya babanızın oğlumu?
Peygamber efendimiz (sav) yazılmalı ve yönetim bu başlığa acilen el koymalı.
İkincisi şartsız koşulsuz inanılmalı ve islam kıldan ince kılıçtan keskindir sizi yaratanın size verdiği beyinle onun yarattığı dini irdelemek diye bişey yoktur.
Öyle bir dünya yok bebeğim.
İslamı sorgulamak farzdır. Neyi merak ediyorsan, ne seni düşündürüyor ise onları araştırıp sorgulayacaksın ama hakaret etmeden, küfür etmeden..
Siz böyle atarlı konuşursanız onları haklı çıkarmaktan başka birşey yapamaz sınız. İslam hoşgörü dinidir ve hoşgörü ile karşılayıp anlatmanız gerekir. İslamı sevdirmek istiyorsanız sorulan sorulara daha güzel cevaplar verilmesi gerekiyor.
Başlık konusuna gelirsek. Sen inandığın gibi uygula. Mesela Muhammed diye okudun hemen içinden s.a.s diye bilirsin. Inanmayan arkadaşların böyle demesi sizi şaşırtmasın. Herkes kendi inandığı şekilde yazar ve okur.
Dedigim gibi dinde sorgulamak vardır.