Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Islam dinin tartışılmaz olduğu sadece inananları için geçerlidir. Dinin teslimiyet için var olduğu doğrudur. Inançlarınız var olma ya da yaşama sebebiniz de olabilir fakat inanmayanlar tarafınca tartışılır olması dokunmamalı. Inançlarının tartışılıyor olması demek dinine saldırı ve hakaret edildiği anlamına gelmez. Tutunacak dalının olmasını istiyorsan güvendiklerin ile yetinmeyip araştırıp okumalısın ki inandıkların bildiklerine eş değer olabilsin. Ne geldiyse başımıza tartışamamak konuşamamak sorgulayamamaktan gelmemiş gibi davranıyorsunuz ya çok ayıp. .p Sorgulamadık konuşmadık tartışmadıkca neyin ne olduğunu ne olmadığını unutacaksınız diye korkuyorum. Yapmayın. Üzülüyorum.
Burada yaniliyorsunuz.slam dinin tartışılmaz olduğu sadece inananları için geçerlidir.
Sn.fulya..sinirli ve tahammülsüz çıkışların sebebi aslında kendi kafalarındaki deli soruların bizler tarafından korkusuzca dillendirilmesidir.inanan bir kişi inancını sorgulayıp,kendince sağlam temellere oturtmamışsa (ki burada en sağlam temel felsefedir.başka türlü rasyonalize edemez ) imanında çatırdama hisseder.bunu "tövbe tövbe" diye yatıştırırken,ortaya çıkan enerjiyi öfke olarak yansıtır.bu çok normal.orta okulda din öğretmenimiz "bir mili saniye bile tanrının varlığını içinden bile sorgularsan dinden çıkarsınız "demişti.o günden sonra yıllarca titredim korkumdan.defalarca ayetel kursi ve Fatiha okuyarak bu "kötü" düşünceyi kovmaya çalıştım..hatta çıkmış olabilir miyim diye endişe ederek yeniden ve yeniden kelimei şehadet getiriyordum..bi gün bu korku ile yalamak yerine onunla yüzleştim..ona meydan okudum.evet.yolunda gitmeyen bişiler vardı ve beni ikna etmesi gereken de yi O'ydu.. "eğer günaha girdiysen beni cezalandır!" diye haykırmaya başladım..hiç birşey olmadı..artık uyumaya çalışırken kafamı yorganın altına sokmuyordum.beni rahatsız edecek ne cin kalmıştı ne şeytan..ciğerlerimin tüm alveolleri oksijenle doluyor ve her sabah huzurla uyanıyordum.sanki üzerimden tonlarca yük kalkmıştı..sanki yeniden doğmuştum ve artık özgürdüm.hayatıma daha fazla özen gösterdim.çünkü başka bir hayat ve dünya yoktu..
ben yaratıcı olsam ve gücümü inananlarımdan alsam, kullarımı bana iman etsinler diye yaratsam misal mucizeleri sadece hz. muhammed zamanı değil de 2-3 güne bir yayardım ki ortalıkta atayiz kalmasın. ammavelakin bizim tanrımız farklı ve zor bir yol tercih etmiş, vardır bunda da bir hayır diyip uzaklaşıyorum.
Bence biraz fazla film izlemişsiniz. Allah'ın gücünü insanlardan alması gibi bir olay yok malesef. Bu Marvel Filmlerinin Yunan tanrıları için (Zeus, Poseidon vb.) oluşturmuş olduğu film senaryosudur.
Bana başlık altında yer alan hakaret ve saldırı olarak algıladığınız söylemleri gösterebilir misin lütfen. Ben sorgulamak ve düzeyli bir şekilde tartışma güdüsünden öte bir şey göremedim.
Burada yaniliyorsunuz.
Benim En degerlilerimi, Allahimi, Peygamberimi elestirmek, asagilamak, alay etmek, kimseye serbest degildir.
Insan kendi kendine sorgular, inanir yada inanmaz buna kimse karisamaz.
fakat o kisi kendi inanmadigi gibi, birde inananlarin degerlerine saldiriyorsa bu özgürlük degildir.
Simdi Elhamdülüllah müslümanim.
Mesela Ramazan orucu tutuyorum. ben simdi sorgularim, acaba neden oruc tutuyorum diye. bu cok farkli.
Sorgulamak ayri, hakaret ayri, bunu ayiralim.
kardeş dediğin filmleri hiç izlemedim. mitolojiyle aram da iyi değildir zaten. dediğin doğru olsa bile benim görüsüme göre tanrı yine de zor olanı secmis. kolay yoldan tüm atayizleri dine döndürebilirdi.