Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Bende birkeresinde Depremlerin kaynağının ben olduğumu Dünya'yi tersine döndürdüğümü söylemiştim.
İnanan olmadı.
Demek ki ozamanın şartlarında söylesem peygamberliğimi ilan edecektim.

Alıntı yok ..

Alın malı pistten

Birde gökbilimci italyan Cassini'yemi sorsak?

Bu olaya ayetlerden kesin bir delil yoktur. Kamer 2.ayeti istismar etmeyin. Konu ile alakası yoktur. Kıyamette gerçekleşecek bir olayı, uydurma rivayetler ile nasıl yanlış anlamışsınız.

Bu konudaki hadis de sahih değildir. İslam'ı olmayan hurafeler üzerinden eleştirmeyin. Din adamları bu hurafeyi size aktarabilirler. Ancak bu dinde olduğu anlamına gelmez.

Peygamber Efendimize verilmiş tek mucize Kuran'dır. Onu görmeyip, onu inkar eden kimse, elçiliğini kabul etmeyen kimse zaten doğru yola gelemez. Ayetler ile bu sabittir.

İlginç bir şey daha ekleyeyim. Mucize kelimesi Kuran'da geçmez. Ek olarak 9 hadis kitabında da geçmez. Hal böyle iken mucize üzerinden İslam'ı eleştirmek samimiyetsizliktir. Dinin mucize diye bir derdi yoktur. Tam tersine mucize değil, delil der. Çünkü akla hitap ediyor.

Konuya yazılanları okudum da, biri de çıkıp mantıklı bir görüş yazmamış.
Savunan da cahil, eleştiren de, acaba öyle mi diyen de..
Biri ayet var demiş, diğeri bilimsel açıklama istemiş diğer hadis yazmış, diğeri saçma bulmuş, biri fasa fiso demiş, biri parça düştü düşmedi yazmış, biri tartışılır yazmış, biri din sorgulanmaz demiş.. Komedi resmen..

Savunan neyi savunduğunu bilmiyor. İnkar eden neyi inkar ettiğini.. Tek ortak nokta cehalet olsa gerek.
Ben şuan burada neyin tartışıldığını bile anlamadım. Olmayan bir olayı tartışmanın anlamı nedir arkadaşlar?
Bir uydurma üzerinde bu kadar zaman harcamak bile cidden zaman israfıdır.

Dinde bidat ve hurafenin ne kadar zararlı olduğunu bu konu ile bir kez daha anladım. Zan içeren herhangi bir bilginin dinde bir değeri yoktur. Bu açıdan şu konuya yazılmış tüm görüşler bir zaman kaybından ibarettir.

Peygamberimize Kuran dışında başka bir mucize verilmemiştir. Mucize de değil, delil, Allah'ın elçisi olduğunun delilidir.

Yazdığım ironik değildi.

Bazen ateist abiler çok mantıklı konuşuyor. Bu mucizeye inanmak da inanmamak da bizim elimizde ama inanıp inanmamız konusunda insanları küçümser konuşmalarla yönlendirmek insanlık dışı

Ben her gece Ay'ı 2'ye bölüp tekrar birleştiriyorum. Bunda ne var ki!...

O an da orda bulunan bir vatandaş bunu kayıt altına almış , işte ayın dünyaya düşmeden önceki son görüntüsü.
ikiye-bolunmus-ay.jpg

üstelik ayın düşürüleceğinden haberleri olmayan insanlarsa , haberleri yok diye allah tarafından korunmuştur.
çünkü o istediğini kurtarıp istediğini kurtarmamakta hür dür , kime ne !
zaten tekrar yaptırtmış birleştittirmiş ne kavga edionuzki
Ayrıca ay 2 ye bölündükten sonra yaklaşık 3 hafta enkaz temizleme işlemi sürmüş.

Ve o güne dair bir vatandaşın anlattıklarını sizlerle paylaşıyoruz.

- Merhb....ıhım ıhım selamın aleyküm ey şahit olmuş olan.

+أليكوم سيلام
(aleyküm selam yeğenim)

- O esnada siz nerdeydiniz , olay nasıl gelişti bize anlatırmısınız.
+ألامت ديجيل
o إسنادادا هيكاز - يمن إزليوردوم
بيردن بويوك بير كوبتو
بير فيريت فيغان بيزيم هانم
(ألامت ديجيل) دي، ديديم ن أوكادار بويوك، ميجر هاربيدن أي بيز دوسين كادار أي أولدوغونو بلميودوق زاتن، ديديك كيسين موهمدين إيسيدير ​​بو
ن غوريليم إيبريتليك بير مانزارا e بيزد boş دورمادك تابي بيرازك ألدك
(birden büyük bir gürültü koptu , hanıma dedim bu hayra alamet değil
o esnadada hicaz - yemen karşılaşmasını izliyordum
birden büyük bir gürültü koptu
bir feryat figan bizim hanım
(ay düştü ay düştü) diye , dedim ne düştü öle okadar büyük , meğer harbiden ay düşmüş biz düşene kadar ay olduğunu bilmioduk zaten , dedik kesin muhammedin işidir bu
çıktık ne görelim ibretlik bir manzara e bizde boş durmadık tabi birazcık aldık)

-Evet işte duydunuz , kararı siz halka bırakıyoruz ileride insanlar bu olaya eminimki inanıcaktır.
hoşcakalın esen kalın efenim.

Bu forum üyelerinin yarısı bilim ada'mıy'mış da haberimiz yok'muş. :p

Peygamberlere Allah tarafından özel mucizeler verildiğini biliyoruz.
Hz. İsanın hasta iyilestirme mucizesi, Hz. Musanın kızıldenizi ayırması, Hz. Süleymanın Hayvanlarla konuşabilmesi gibi.
Hangi kafayla Hz. Muhammede saldırıyor bu kafirler anlamak mümkün değil. Neden sadece İslam peygamberini sorguluyorlar?
Biliyoruz karın ağrılarını aslında. Ezik herifler.

Bu söyleyeceklerim biraz konu dışı olabilir.
Ben inançlı biriyim ama inancsızlar iyi ki var. Yoksa biz Allah'ın hikmeti deyip hiç bir şeyi sorgulamayıp araştırmayacaktık. Bilim bu kadar ilerlemeyecekti. İyi ki varsınız aga.
Ayrıca biz inananlar kusura bakmayalım ama Kur-an'da pi sayısı ya da e=mc kare yazmıyor. Bu yüzden inananlar olarak sizin üzerinize fazla gelmememiz lazım. Tabi siz de bazen bel altı vuruyosunuz siz de bunu yapmayın abi.

Yeryüzüne düştüğü konusunu ilk kez burada okudum, yani ilk defa duydum ve yeryüzüne düştüğüne sanmıyorum.. Ama konuda başka birşey okudum, Kuranı bilimle anlatabiliriz gibisinden yoruma rastladım, arkadaşlar Kuran'ı Kerim i bilim ile anlatamassınız çünkü Kuran bilime aykırıdır, ama nasıl aykırıdır? Bilime göre mucize falan yoktur, herşeyin olması için mantıklı ve geçerli bir sebep olmalıdır.. Mesela Taşların Allah'ı Zikretmesi Olayı bilime tamamen aykırıdır, çünkü taşlar konuşamaz.. Bunu bilmemiz gerekiyor öncelikle, Jigsaw ın da dediği gibi, ateistlerde İslamı burdan vurmaya çalışıyor işte, onlar düz mantık ve hep bilimsel gittiği için Kuran ı tam anlamıyla veya hiç bir şekilde kabul etmiyorlar.. Tamamda be kardeşim, bilime göre büyüde yok, ama bir büyücü bir erkeğe iktidarsızlık büyüsü yapınca erkek "erkeğim" diyemeyecek hale geliyor, canlı örneğini bir akrabamda yaşadık, o nasıl olacak? Sonra büyüyü bozdurunca şahıs tekrar eski haline döndü.. Neyse bu böyle uzar gider..
Fıleksor canım şu "büyü" işini bana tekrar bir açıklar mısın?
Nasıl bir kafam varmış, kafama edeyim. "Din, halkın afyonudur." - Karl Marx

Yakında inanclı kimseler marji, inançsızlar yobaz olacak gibime geliyor eheh.
Popi çocuklar sizi.

Mucize denilen şeyler, bilime aykırı şeylerdir.
Zaten bir Non-Teist veya bir Ateist denizi ikiye ayırma, ayı ikiye bölme gibi mucize iddialarını da saçma bulmaktadır.

Bu anlatılan şeyler fizik yasalarına aykırı efsanevi şeyler. Fakat ben yine de üşenmedim Kurana baktım ve Kuranda da Muhammedin mucize gösteremediğine dair ayetler buldum şimdi onları buraya yazacağım.

“İnkar edenler, “Rabbinden Muhammed`e bir mucize indirilmeli değil miydi?” derler. Sen ancak bir uyarıcısın ve her toplumun bir yol göstereni vardır.” (Ra`d – 7)

“Muhammed`e, Rabbinden bir mucize indirilmeli değil mi?” diyorlar. De ki: “Görünmeyen ancak Allah`a aittir, bekleyin, doğrusu, ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.” (Yunus – 20)

“İnkarcılar: “Ona Rabbinden mucizeler indirilmesi gerekmez miydi?” derler. De ki: “Mucizeler ancak Rabbimin katındadır. Doğrusu ben, sadece apaçık bir uyarıcıyım.” (Ankebut – 50)

Demek ki neymiş, zamanında Muhammed'den mucize istemişler ama mucize verememiş Muhammed. Muhammed öldükten çok sonraları şu meşhur ayı ikiye bölme yalanı uyduruldu. Ama bunu söyleyenlerin Kuranı okumadığına eminim. Çünkü bu mucize iddiası ile aslında Kurana aykırı hareket ediyorlar. Yani bazı Müslüman arkadaşlar ne yaptığının farkında değil.

Uydurma bir olay üzerinden ne çok tartıştınız.
Ayrıca bir peygamberin Allah tarafından mucize göstermesi bilime aykırı değildir.

Geri