Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Dünyanın ay üzerindeki etkileri her tür doğa olayında görülür. Ayın ikiye bölünmesi tamamen asılsızdır.
Dünya tarihinde böyle bir afetler serisi yoktur.

Mucizelerin nasıl olduğu açıklanabiliyor olsaydı adı zaten mucize olmazdı.

Ben mucizeleri duyarak iman etmedim. Kuran her okuduğumda içim huzur doluyor, namaz her zaman kılmasam da kıldığımda daha enerji dolu oluyorum.

ve bu hayatta ne kadar pişmanlık duyduğum şey varsa, hepside Kuran'da yapmayın denen şeyler olduğunu görünce yada haram olarak yasaklanan şeyler olduğunu görünce inancımda artıyor.

İnanmayanlara aslında laf söyleyeceğimize inancımızı ne kadar gerçekleştiriyoruz diyede bakmamız lazım. Her ne kadar haram olan şeyleri yaptığımda pişmanlık duyuyor olsam da yaparken keyif alıyorum.

Sadece inanıyorum demekle olmuyor sonuçta. Gerçekleştire bilmekte lazım.

Normalde yorumda yapmayacaktım yeterince arkadaşlar aydınlatıp yorum yapmışlar diye. Ancak islamiyetle ilgili en ufak bir şey bile olsa bilgilendirmek tabiki bilgin varsa inanan her insanın görevidir. Bilgin yoksada öğrenmek zaten görevin :)

o yüzden yorumsuz bırakmıyım dedim. Ne kadar art niyetli bir soru olsa bile.

bazı şeylerin yan yana gelmesinin olasılık hesaplarını düşünen arkadaşlar milyonlarca yıldır Güneşin her gün doğup batışının raslantısal hesabı var diyerek bir yaratıcıyı reddederken Ayın ikiye bölünme olasılığının hesabını hiçe sayıyor neden çünkü Allah'ın kitabında geçiyor bilimsel gerekçeler bile göstersen bir kulüp bulup inanmaz dediğim gibi çünkü Kuranda geçiyor onların buna inanması zaten yaratıcıyı kabul etmek anlamına gelecektir o yüzden çene yapmaya hiç gerek kalmıyor yani

Ben kendi adıma inanmıyorum.Bu gibi bir sürü şey vardı.Küçükken bir teyze,avucu yere bakar şekilde elini açıp,''bir gün halk susuz kalmış,peygamberimiz elini böyle tutup su akıtmış da abdest alamayanlar abdest almış'' derdi her din ile ilgili konu esnasında.Ben de elimi açıp denerdim çocuk aklımla,sonra kendi kendime derdim ki,olağanüstü bir insan demek ki,ölümsüzdür o şimdi.Ama vefat etmiş nitekim,insan hayret ediyor böyle güçleri(!) olan birinin doğal yollarla ölmesine.
İnançlılara saygılı kalmak bakımından,çok da uzatmamak lazım da,uzun boylunun yanında uzun görünmek nedir ya? Bazı şeyler gerçekten kime ithafen söyleniyor anlamıyorum,bunların adı mucize değil ya,neyse.

big bang oldu deniz oldu kara oldu sperm oldu yumurtalik oldu erkek oldu kiz oldu bebek oldu.
bakteri oldu hayvan oldu gunes dunyayi uzaktan izledi bunlarin hepdi tesadufen oldu.
mucize nedir yeaa (!)

/alinti yapilmasin "cahilin fikri" esasina dayandirin.

Ayın ikiye bölünmesinden kasıt gerçekten fiziki olarak ikiye bölünmesi mi yoksa bakan kişilerin gözlerine perde inmesi mi? Önce ayetten bunu irdelemek gerekir. Şayet dinde bu tür mucizeler, insanların gözlerine o anlık perde inmesi ile açıklanıyor.
Kaldı ki ayın ikiye bölünmesini irdelemeden reddeden insan, kıyamet alametlerinden olan güneşin batıdan doğması hadisesini de gerçekten batıdan doğan güneş bekleyerek reddedebilir. Batıdan doğan güneş alametini, tüm bilimsel ve teknolojik yeniliklerin batı toplumundan çıkması, bilim ve ilime kabul edilebilir hizmet eden insanların batı toplumundan çıkması şeklinde yorumlanabilir. Tabii bu sadece bir varsayımdır. Ayın ikiye bölünmesi hadisesi de bu mantıktan yola çıkılarak tartışılabilir. Gerçekten okuyup anlamadan ayın fiziki olarak 2 ye ayrıldığını düşünüp reddetmek ahmaklıktır, reddetmek için reddetmektir. Ayet tam olarak neyi kastediyor, nasıl bir bölünmeden bahsediyor tam olarak onu anlayıp ona göre yorumlamamız gerekir.

Şüphesi olan arkadaşların aynaya bakınca neyi görmesi yada neyi görmemesi gerekiyor?

Düz Mantik Gitse Bile Yeter.
İnsanin Yapdigi Ayna İnsani 2ye Boluyorken;
Kainati Yaratanin Kainattan Bir Parcayi 2ye Bölmesi Çok Zor Olmasa Gerek Değil Mi?

neden plüton değilde , neden mars değilde , neden "ay"

aaaaay siz hala rüyadaaaaaaaaaaaa?

[YOUTUBE]00INPNCWMAU[/YOUTUBE]

aaay aaaay kahroldummmm

[YOUTUBE]bSMrulM7DrU[/YOUTUBE]

Kainati Yaratanin Kainattan Bir Parcayi 2ye Bölmesi Çok Zor Olmasa Gerek Değil Mi?

İşte düz mantık gittiğimiz için hep böyle oluyo :o
Aynanın insanı ikiye bölmesi yada her neyse bir bilimsel açıklaması var. Peki gerçekten ayın ikiye bölündüğünü düşün, sence bunun ne gibi bir bilimsel açıklamaları olabilir?

insanların sanki bizzat görmüş gibi anlattığı olaydır

tabiki değil ama , evrenin gidişhaatını bozmadan yapılmalı şimdi yörüngesindeki gezegenler etkileşime girip düzen bozulcak , dünyaya düşcek bi ton gürültü falan , hani gezegenler falan düşürülcekse bu kontrollü yapılmalı bence... 9 gezegenide müşkül duruma sokmaya ne gerek var efendi gibi duruyorlar kime nezararları var allasen...

İşte düz mantık gittiğimiz için hep böyle oluyo :o
Aynanın insanı ikiye bölmesi yada her neyse bir bilimsel açıklaması var. Peki gerçekten ayın ikiye bölündüğünü düşün, sence bunun ne gibi bir bilimsel açıklamaları olabilir?

Kun Ve Yekûn bak bu olay sadece bu.
Ayni olaya benzer bir olay daha var biliyormusun?Ebu Cehil elindeki taslar konuşursa müslüman olacagini söylüyor konusuyor yine ayni parmakla zikrediyor düşünsene uzakta gördüğün değil dibinde gördüğün bir olay oluyor birde.
Bilim diyoruz değil mi? İlmin kacta kacidir?
Bu dünyadan giderken ilmin 10da 9unu yanina alan insan vardi.
Kalan %1i bizde sakinlik yaratiyor aaaa o oldu bu oldu su olacak.
Senin bahsettigin olay 10da 10nunun olduğu zamanlardan biri.
Dinde bilime gore ilerleyemezsin yapamassin yapamayiz.
Sebep mi?
O devrin insani çok derin düşünüp yasamistir İslam boyledir.
İstersin verir ver diyemezsiniz istedim vermedi diyenler neden alamiyor biliyormusun?
Tevazudan acaba verirmisin acaba yaparmisin acaba bahsedermisin YA RABBİM dersen verir.
Keza biz çok derinden yasamadigimiz halde veriyor.
Kun fe yekûn. Ol der ve olur ötesi yok heleki ALLAH Resulü diyorsa istiyorsa güzeli istediğinden verir YARADAN.

tabiki değil ama , evrenin gidişhaatını bozmadan yapılmalı şimdi yörüngesindeki gezegenler etkileşime girip düzen bozulcak , dünyaya düşcek bi ton gürültü falan , hani gezegenler falan düşürülcekse bu kontrollü yapılmalı bence... 9 gezegenide müşkül duruma sokmaya ne gerek var efendi gibi duruyorlar kime nezararları var allasen...

:)) Bak Benimde Gulusum Yuzumde Güzeldir Seninle Paylastim Daha Güzel Olmadimi? ALLAH için :)
İslam da Böyledir Paylastikca Anlattikca Güzeldir (:

Yeryüzüne düştüğü konusunu ilk kez burada okudum, yani ilk defa duydum ve yeryüzüne düştüğüne sanmıyorum.. Ama konuda başka birşey okudum, Kuranı bilimle anlatabiliriz gibisinden yoruma rastladım, arkadaşlar Kuran'ı Kerim i bilim ile anlatamassınız çünkü Kuran bilime aykırıdır, ama nasıl aykırıdır? Bilime göre mucize falan yoktur, herşeyin olması için mantıklı ve geçerli bir sebep olmalıdır.. Mesela Taşların Allah'ı Zikretmesi Olayı bilime tamamen aykırıdır, çünkü taşlar konuşamaz.. Bunu bilmemiz gerekiyor öncelikle, Jigsaw ın da dediği gibi, ateistlerde İslamı burdan vurmaya çalışıyor işte, onlar düz mantık ve hep bilimsel gittiği için Kuran ı tam anlamıyla veya hiç bir şekilde kabul etmiyorlar.. Tamamda be kardeşim, bilime göre büyüde yok, ama bir büyücü bir erkeğe iktidarsızlık büyüsü yapınca erkek "erkeğim" diyemeyecek hale geliyor, canlı örneğini bir akrabamda yaşadık, o nasıl olacak? Sonra büyüyü bozdurunca şahıs tekrar eski haline döndü.. Neyse bu böyle uzar gider..

Kun Ve Yekûn bak bu olay sadece bu.
Ayni olaya benzer bir olay daha var biliyormusun?Ebu Cehil elindeki taslar konuşursa müslüman olacagini söylüyor konusuyor yine ayni parmakla zikrediyor düşünsene uzakta gördüğün değil dibinde gördüğün bir olay oluyor birde.
Bilim diyoruz değil mi? İlmin kacta kacidir?
Bu dünyadan giderken ilmin 10da 9unu yanina alan insan vardi.
Kalan %1i bizde sakinlik yaratiyor aaaa o oldu bu oldu su olacak.
Senin bahsettigin olay 10da 10nunun olduğu zamanlardan biri.
Dinde bilime gore ilerleyemezsin yapamassin yapamayiz.
Sebep mi?
O devrin insani çok derin düşünüp yasamistir İslam boyledir.
İstersin verir ver diyemezsiniz istedim vermedi diyenler neden alamiyor biliyormusun?
Tevazudan acaba verirmisin acaba yaparmisin acaba bahsedermisin YA RABBİM dersen verir.
Keza biz çok derinden yasamadigimiz halde veriyor.
Kun fe yekûn. Ol der ve olur ötesi yok heleki ALLAH Resulü diyorsa istiyorsa güzeli istediğinden verir YARADAN.

İnancına saygım sonsuz dostum. Dinde bilime göre ilerleyemezsin demişsin. Lakin inandığın dinin kutsal kitabının ilk emridir ''Oku''. Seni inandığın yada inanmadığın şeylere göre yargılamakta benim haddim değil. Fakat (şahsi fikrim) bazı şeyleri yanlış yorumluyorsun. Hiç bir şekilde hiç bir zaman oturduğun yerden dua ile bir şeylerin sahibi olamazsın. Olayları ''Ol dedi ve oldu'' ile yorumlamak da ap ayrı bir ironidir inandığın dine göre. Dediğim gibi ilk emri oku olan bir dinin ol dedi ve olduya kayıtsız şartsız inanan bir müridi benim için ap ayrı bir olay.

Hayatın size veya bana göre bu önemli değil, manevi yanı elbet var. Fakat tamamen olayın manevi yönüne kaçıp somut gerçeklerden kendimizi alıkoyarsak, ne karşımızdaki insana derdimizi anlatabiliriz, ne kendimizi anlayabiliriz.

Uzun lafın kısası, artık tek kelimelik kalıp cümlelerle din tanımlanamıyor. Ne demiş Hayyam;

Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok;
Öyle büyük bir inci ki bu büyük sır delen yok;
Herkes aklına eseni söylemiş durmuş,
İşin kaynağına giden yolu bulan yok.

Geri