Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@ibadeath senin şarlatan Menzil liderin de ay'ı ortadan yarabiliyormu? Sanki karpuz yarıyor mübarek.

Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

İlgili ayet ve hadislerin doğru tercümesi, Ay’ın iki parçaya bölünüp, Hira Dağı’nın iki tarafına düştüğünü ima eder. Yani buna göre Ay, Hira Dağı’ndan daha küçüktür. Dünya’ya düşmüş, ama kimseyi incitmemiştir. Ayrıca aynı kaynaklara göre Mekkeliler buna tanıklık etmişler, fakat buna rağmen iman etmemişlerdir. Bu konuda astronomik deliller olduğu da dincilerin uydurmasıdır. Ay ikiye yarılıp dünyaya çarpsa, dünya üzerindeki yaşam sona ererdi. Yani bu iddia doğru değildir.

Kaynak : Aydın Türk - Propaganda Yayınları - Ateizmi Anlamak - sf.76
ne yani ayda çatlama yokmuymuş pü yine kandırıldık

saçmalık. sözde ayın bölünme olayının yaşandığı yıllar 600'lü yıllar ve o yıllarda ortalama dünyanın nüfusu kabaca 300-350 milyon. hadi diyelim ki 25 milyonu arap yarım adasında yaşıyor ve bu olaya tanıklık etti, e ay dünya üzerinde gündüz de gece de görülebilen bir uydu olduğuna göre geri kalan 275-325 milyon insan bu olaya tanıklık etmedi ve görmedi kimse bu olayı kaleme almadı ama arap yarım arasında ayın ikiye yarıldığını sadece araplar gördü öyle mi ? cidden şakacı bir peygember, ay yarılmadı ama ben gülmekten yarıldım.

saçmalık. sözde ayın bölünme olayının yaşandığı yıllar 600'lü yıllar ve o yıllarda ortalama dünyanın nüfusu kabaca 300-350 milyon. hadi diyelim ki 25 milyonu arap yarım adasında yaşıyor ve bu olaya tanıklık etti, e ay dünya üzerinde gündüz de gece de görülebilen bir uydu olduğuna göre geri kalan 300-325 milyon insan bu olaya tanıklık etmedi ve görmedi kimse bu olayı kaleme almadı ama arap yarım arasında ayın ikiye yarıldığını sadece araplar gördü... cidden şakacı bir peygember, ay yarılmadı ama ben gülmekten yarıldım.
hemen yarıp geri yapıştırdı belki araplar görsün diye

saçmalık. sözde ayın bölünme olayının yaşandığı yıllar 600'lü yıllar ve o yıllarda ortalama dünyanın nüfusu kabaca 300-350 milyon. hadi diyelim ki 25 milyonu arap yarım adasında yaşıyor ve bu olaya tanıklık etti, e ay dünya üzerinde gündüz de gece de görülebilen bir uydu olduğuna göre geri kalan 300-325 milyon insan bu olaya tanıklık etmedi ve görmedi kimse bu olayı kaleme almadı ama arap yarım arasında ayın ikiye yarıldığını sadece araplar gördü... cidden şakacı bir peygember, ay yarılmadı ama ben gülmekten yarıldım.
İşin ilginç yanı; Mekkeli müşriklerin ayın yarıldığı görmelerine rağmen iman etmemeleri : ddd

hemen yarıp geri yapıştırdı belki araplar görsün diye

404 ile mi japon yapıştırıcısı ile mi ?

İşin ilginç yanı; Mekkeli müşriklerin ayın yarıldığı görmelerine rağmen iman etmemeleri : ddd

olaya hangi açıdan bakarsan bak saçmalık, sen şimdi ayın yarıldığını ve tekrar birleştiğini göreceksin ve yine de mekkeli müşrikler gibi iman etmeyeceksin, bırak iman etmeyi altına sıçarsın. zırvalık bu olaylar tamamen. bence asıl mucize ayın ikiye bölünmesi değil hala buna inanacak kadar aptal insanların bulunmasıdır.

Muslumanlar bu konu da "ikiye bolunmustur" mesela. Bir taraf gercekten ayi ikiye boldu derken. Bir taraf yaparsan iman ederiz diyenlere oyle gosterdiyi savunmaktadir (modernizmci cabalari). Yani allahin yardimi ile muhammed ona buyucu diyen insanlara bolunmus gostermis.
Yaptigini varsaysak bile.Yine de orta da epic bir fail var. Bu olaydan sonra bile adamlar inanmamis.

O donem muslumanlar bir seyleri kanitlamak icin gok cisimlerinden medet umarmis. Ornegin bir baska oyku de muhammede yapilan buyuk bir teklife muhammedin cevabi "bir elime ayi bir elime gunesi verseniz bile vallahi yolumdan donmem" Olmus.
Ben musriklerin yerinde olsam ayin yarim gozuktugu bir gece de. Bak muhammed biz de yapabiliyoruz derdim. Ya da muhammed oyle demis olabilir. Aslinda daha sonra zaten aysiz bir sekil de islerini halletmisler. Sonucta muslumanliga gecmedigi icin idam edilenlerde olmus.

2 yaşında küçücük bebeğe tecavüz edilirken zanlıyı engellemeye gücü yetmeyen tanrı, ayı ikiye ayırıp tekrar birleştirmeye gücü yetiyor öyle mi ?
sakin champ... aynı saftayız.. ben de bunu dediğimde gelen cevaplar tatmin edici olmuyor...

saçmalık. sözde ayın bölünme olayının yaşandığı yıllar 600'lü yıllar ve o yıllarda ortalama dünyanın nüfusu kabaca 300-350 milyon. hadi diyelim ki 25 milyonu arap yarım adasında yaşıyor ve bu olaya tanıklık etti, e ay dünya üzerinde gündüz de gece de görülebilen bir uydu olduğuna göre geri kalan 275-325 milyon insan bu olaya tanıklık etmedi ve görmedi kimse bu olayı kaleme almadı ama arap yarım arasında ayın ikiye yarıldığını sadece araplar gördü öyle mi ? cidden şakacı bir peygember, ay yarılmadı ama ben gülmekten yarıldım.
Onlar şeytana inandığı için gördüklerini inkar ediyorlar.

2 yaşında küçücük bebeğe tecavüz edilirken zanlıyı engellemeye gücü yetmeyen tanrı, ayı ikiye ayırıp tekrar birleştirmeye gücü yetiyor öyle mi ?
Onun hesabını sadece diğer tarafta soruyor, müminler burada sadece imtihan ediliyor hjfjkskfkk

sakin champ... aynı saftayız.. ben de bunu dediğimde gelen cevaplar tatmin edici olmuyor...

biz de kimseyi tatmin etmek zorunda değiliz neticede. isteyen inanır isteyen inanmaz, nasıl ki inanmayan insanlara saygı duymuyorlarsa inançlılar, inanana da saygı duymak zorunda değiliz. ha saygısızlık yapmazsın o başka bir şey olması gereken o zaten. hep derler; "kusursuz olan islamdır müslümanlar değil." insanlar bizim müslümanlara bakarak dinden çıktığımızı sanıyor. hayır, biz islama bakarak dinden çıktık. eğer müslümanlara baksaydık dinden değil, insanlıktan çıkardık.

Onlar şeytana inandığı için gördüklerini inkar ediyorlar.

Onun hesabını sadece diğer tarafta soruyor, müminler burada sadece imtihan ediliyor hjfjkskfkk

2 yaşında bebek bunun hesabını kime soracak peki tanrıya mı ? ahaha. ne güzel din ya evir çevir istediğin kalıba sok. oyun hamuru gibi.

2 yaşında bebek bunun hesabını kime soracak peki tanrıya mı ? ahaha. ne güzel din ya evir çevir istediğin kalıba sok. oyun hamuru gibi.

Tanrı o 2 yaşındaki çocuğun yaşadığı zulmü öbür tarafta soracak. Bu tarafta kim ne yaparsa yapsın özgür, imtihan ediliyor. Hesap diğer tarafta kardeşim kural bu, sen tanrıdan daha iyimi biliyorsun. O her şeye doğru karar verir.

Tanrı o 2 yaşında yaşayan çocuğun yaşadığı zulmü öbür tarafta soracak. Bu tarafta kim ne yaparsa yapsın özgür, imtihan ediliyor. Hesap diğer tarafta kardeşim kural bu, sen tanrıdan daha iyimi biliyorsun. O her şeye doğru karar verir.
allah kullarını seviyorsa 2 yaşındaki meleğin acı çekmesine neden izin veriyor?

Tanrı o 2 yaşındaki çocuğun yaşadığı zulmü öbür tarafta soracak. Bu tarafta kim ne yaparsa yapsın özgür, imtihan ediliyor. Hesap diğer tarafta kardeşim kural bu, sen tanrıdan daha iyimi biliyorsun. O her şeye doğru karar verir.

tabi azizim sen de haklısın, tarının yazdığı neyse odur bize sorgulamak düşmez, ne haddimize. baksana en popüler dört kitabı var dördüde yüzyıllardır ençok satanlar listesinde.

tabi azizim sen de haklısın, tarının yazdığı neyse odur bize sorgulamak düşmez, ne haddimize. baksana en popüler dört kitabı var dördüde yüzyıllardır ençok satanlar listesinde.
Var mı böyle başla bir yazar?

Tanri diye bir sey yok , varsa bile bu kadar olaydan sonra insanlik ile konusacak yuzu yoktur.

Var mı böyle başla bir yazar?

tabii canım modern çağda charles dicken tarafından yazılan iki şehrin hikayesi kitabı bile en fazla 200 milyon satabilmiş bırak yanına yaklaşmayı esamesi bile okunmuyor.

Geri