Şahsi kütüphanem

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1036 gün önce görüldü
Sil nolcaak gizli gizli konuna girip nazarımı değdiririm :D

Ay şimdi ben bunu bir yere not edeyim, kitaplığa biraz bakınıp cevap veririm olur mu? Sorulunca hemen cevap veremiyorum da. Bu konuda etiketler sevdiğim kitapları yazarım. :oy:

İşin aslı, tüm param kitaplara gidiyor. Yaklaşık 8 senedir her kitabımı kendi başıma aldım. (800'den fazla kitap) Hiçbiri de hediye değildi ya da ailemden miras kalmış değil. Parayı harcayabileceğim en güzel şey kitaplar zaten..

Ah, çokça teşekkür ederim. Günüm güzelleşti birden bu yorumu görünce. Ben de kitaplara bu denli değer veren insanları gördükçe inanılmaz derecede mutlu oluyorum. Hep beklerim sayfama. :f:

Bekliyorum :)

Bu sayfanın varlığını dahi unutmuş olmalısınız. :p

Selamlar öncelikle.

Bu ay çok fazla seyahat ettiğim için kitap okuyamaz olmuşum. Belki de çok okumanın getirdiği bir bıkkınlık vardır. Sonuç olarak, ağustos ayı bitmek üzere ve ben henüz 4 kitap okuyabildim. (Bunları henüz yazmadım, en kısa sürede yazacağım.)

Bugün aldığım kitaplardan bahsetmek için buradayım. Lafı uzatmadan başlayayım hatta.

XX5olD.jpg

Soldaki 3 kitaptan aynı anda bahsetmek istiyorum. Bordo Siyah yayınevi çook eskilerde ucuz kitap politikası ile ilgimi çekmişti. Çoğu kişi çevirilerini beğenmese de ben oldukça yeterli buluyorum. Önüne gelenin klasikleri çevirdiği bir piyasada işini en düzgün yapan yayınevlerinden biriydi. Yanlış bilmiyorsam bir süre önce kapandı. Kitaplarını bulmak biraz zor artık. Bu gördüğünüz kitapları da kaçırmak istemedim. Soldaki iki kitap İngilizce diğeri ise hem İngilizce hem Türkçe. Özellikle Edgar Allan Poe'yu orijinal dilinden okumak çok zevkli. Heyecanla okuyacağım günü bekliyorum.

Geçen gün forumda Ali Şeriati ile ilgili bir konu görünce yazarın bir kitabını alıp okuyasım geldi. Tüm D&R'lara sordum fakat insanlar sanki yasaklı biriymiş gibi o ismi duyunca şaşırdılar ve o yazarın kitaplarını getirmediğini söylediler. Şaşırmadım aslında. Bu kitabı da Pan Kitabevi'nden aldım. Orasına da bayılıyorum yahu, kendini yenilemiş muazzam bir yer olmuş. Çalışanları da çok yardımsever ve bilgili insanlardı.

Kalan 3 kitabı da İş Bankası Yayınlarının 3 kitaba yaptığı %33 indirimi ile aldım.
Koca bir sene boyunca Kafka ile babasının arasındaki ilişkiyi incelememe rağmen babasına yazdığı mektupları alıp okuma fırsatım olmamıştı hiç. Nihayet alabildiğime sevindim.
Lou Andreas-Salomé ise arkadaşımın hiçbir şekilde hoşlanmadığı ve böyle olunca benim de mesafe koyduğum bir yazar idi. Fakat yaptığımın ne kadar yanlış olduğunun farkına vardım ve yazar hakkında kendi fikrimin olması için alıp okumaya karar verdim. Seçtiğim kitap ise Arayışlar idi. Umarım beni etkileyen bir kitap olur.
Ve son olarak Doktor Moreau'nun Adası. Daha önce belirttiğim üzere bu modern klasikler serisine bayılıyorum. Bu serinin 100. kitabı da eminim epey üst düzey ve önem verdikleri bir kitaptır diye gözüm kapalı aldım aslında. H. G. Wells gerçekten beni epeyce etkileyen bir yazar ve bu kitabının da çarpıcı olacağından şimdiden eminim.

Şimdilik bu kadar diyeyim. Üzerimdeki ölü toprağını umarım en kısa zamanda atar ve eski formuma dönebilirim. Okuyan herkese çok teşekkürler. ^^

4 Kitap yine iyi.d
Ben bu ay hiç okuyamadım yarım kalmış bir kitabım var sadece.
Umarım bitiririm ben diyeyim.
Sen de umarım vakit bulursun ^^

Telefonumdan tepetaklak kullanılarak gönderildi

4 Kitap yine iyi.d
Ben bu ay hiç okuyamadım yarım kalmış bir kitabım var sadece.
Umarım bitiririm ben diyeyim.
Sen de umarım vakit bulursun ^^

Telefonumdan tepetaklak kullanılarak gönderildi

Birinin bizi gaza getirmesi gerekiyor ya. Şahsen ben kitap aldıkça biraz gaza geliyorum. Bu ay sonuna kadar en azından 10 kitap okuyabilseydim, yüzyılın düşüşünü yaşadım. :e2:

Kitap okumayı sevmeyenler için başlangıç olarak Fi, Çi, Pi, Grinin Elli Tonu gibi sıkmayacak, ilginizi çekecek ve merak uyandıracak kitapları tercih edebilirsiniz bence.

Bu öneriler onlar için pek de iyi olmayacaktır. O vakte kadar duydukları veya merak ettikleri bir yazar var ise onun kitaplarını okuyarak başlayabilirler. Ya da oldukça basit ve sayfa sayısı da az olan klasik ve modern klasiklere göz atabilirler.

Bu öneriler onlar için pek de iyi olmayacaktır. O vakte kadar duydukları veya merak ettikleri bir yazar var ise onun kitaplarını okuyarak başlayabilirler. Ya da oldukça basit ve sayfa sayısı da az olan klasik ve modern klasiklere göz atabilirler.

Sayfa sayısı az klaskler bu saydıklarımın hepsinin toplamından daha ağır ve ansiklopedi okumuşçasına ağır gelebilir bazen.

Kitap okumayı sevmeyenler için başlangıç olarak Fi, Çi, Pi, Grinin Elli Tonu gibi sıkmayacak, ilginizi çekecek ve merak uyandıracak kitapları tercih edebilirsiniz bence.

Evet onlar hızlı bir şekilde okunur ama kitap okumayı sevdirmeyebilir, hiç belli olmaz. Şahsen ben onlarla başlasam biraz uzak olurdum okumaktan ve kitaplardan. Peki ben ne ile başladım, yaşım küçükken fantastik çocuk edebiyatına epey hakimdim. Sonra bazı modern klasikleri okumaya başladım ki alışayım. Sanırım ilk okuduğum klasik eser Gogol'ün Palto'suydu ve o da klasiklere başlangıç için çok uygun bir kitapmış. Sly güzel söylemiş bu konuda.

Ek olarak, klasikleri de iyi analiz etmek gerek okumadan önce. Dediğin gibi bazıları kısa olsa da bunaltıcı olabiliyor.

Katılıyorum tam anlamıyla. Tumturaklı cümlelerden arınmış eserler (genelde modern klasikler) okuma alışkanlığı kazandırmaya yardımcı olacaktır. Ya da genelde polisiye çoğu insanı okumaya alıştıran türdür.

Belirli tasavvufi kavram ve bilgileri içinde barındıran "Marifetname", tasavvufa ilgi duyanlar için güzel bir başlangıç olabilir.

Tasavvuf konusunda fazla (b)ilgim olmadığı için onaylama ya da karşı çıkma hakkım yok ama ilgisi olan insanlar bir göz atabilir. ^^

Birinin bizi gaza getirmesi gerekiyor ya. Şahsen ben kitap aldıkça biraz gaza geliyorum. Bu ay sonuna kadar en azından 10 kitap okuyabilseydim, yüzyılın düşüşünü yaşadım. :e2:
Okursun sen ya ^^
Son kitap okuyucu (bükücü gibi oldu lsmjsjsjs)

Güzel kitaplar var aralarında ilgimi çeken, onların listesini aldım.
Teşekkürler :)

Güzel kitaplar var aralarında ilgimi çeken, onların listesini aldım.
Teşekkürler :)

Teşekkür ederim efendim. Çokça mutlu oldum bunu duyunca, hep beklerim. :f:

-

Bu arada Nazlı, daha önce burada bir konuya yazdığım okunması gereken kitapları buldum. Bir ikisi hariç genelde okuması kolay ve başlangıç için uygun sayılabilecek kitaplar. Ekleme yapmak gerekiyor fakat ilk aşamada bunlar yeterli sanırım. O listeyi buraya da kopyalıyorum, umarım ilgini çeker. ^^

Korku ve Satranç başta olmak üzere tüm Stefan Zweig kitapları.
İvan İlyiç'in Ölümü.
Katip Bartleby.
Palto.
İnsancıklar.
Kötülük Çiçekleri.
Hızlandıkça Azalıyorum.
Körlük.
Godot'yu Beklerken.
Martı. (Çehov)
Gözyaşları ve Azizler.
Kitap Hırsızı.
İntihar. (Edouard Leve)
Ellerin Zamanlarla Dolu.
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde.
Uyuyan Adam.
Han Duvarları.
Korkuyu Beklerken.
Kuyucaklı Yusuf.
Huzur.
Bir Dinozorun Anıları.
Üç Damla Kan.
Diri Gömülen.
Kör Baykuş.
Beş Sevim Apartmanı.
Açlık Sanatçısı.
Körler Ülkesi.
Acımak. (Reşat Nuri)
Oblomov.
Demian.
İlahi Komedya.
Yalnızız.
Tüm Edgar Allan Poe kitapları.
Cesur Yeni Dünya.
Yabancı.

Böyle güzel kitapları görünce, bende mutlu oluyorum. İnsanlara sığınamıyoruz kitaplar bize yetiyor. :hppy:
Kuyucaklı Yusuf.

Birde bu kitap kesinlikle okunmalı..

Teşekkür ederim efendim. Çokça mutlu oldum bunu duyunca, hep beklerim. :f:

-

Bu arada Nazlı, daha önce burada bir konuya yazdığım okunması gereken kitapları buldum. Bir ikisi hariç genelde okuması kolay ve başlangıç için uygun sayılabilecek kitaplar. Ekleme yapmak gerekiyor fakat ilk aşamada bunlar yeterli sanırım. O listeyi buraya da kopyalıyorum, umarım ilgini çeker. ^^

Korku ve Satranç başta olmak üzere tüm Stefan Zweig kitapları.
İvan İlyiç'in Ölümü.
Katip Bartleby.
Palto.
İnsancıklar.
Kötülük Çiçekleri.
Hızlandıkça Azalıyorum.
Körlük.
Godot'yu Beklerken.
Martı. (Çehov)
Gözyaşları ve Azizler.
Kitap Hırsızı.
İntihar. (Edouard Leve)
Ellerin Zamanlarla Dolu.
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde.
Uyuyan Adam.
Han Duvarları.
Korkuyu Beklerken.
Kuyucaklı Yusuf.
Huzur.
Bir Dinozorun Anıları.
Üç Damla Kan.
Diri Gömülen.
Kör Baykuş.
Beş Sevim Apartmanı.
Açlık Sanatçısı.
Körler Ülkesi.
Acımak. (Reşat Nuri)
Oblomov.
Demian.
İlahi Komedya.
Yalnızız.
Tüm Edgar Allan Poe kitapları.
Cesur Yeni Dünya.
Yabancı.

cesur yeni dünya hakkında bilgi verir misiniz? Kitap ismi yabancı gelmiyor

cesur yeni dünya hakkında bilgi verir misiniz? Kitap ismi yabancı gelmiyor

Kitabı daha yeni okudum. Birkaç gün içerisinde hakkında bir iki cümle etmek istiyorum. Konuyu takip edebilir misiniz, İLTEBER ALMIŞ Y?

-

Shyvanna, daha da mutlu oluyorum bu yorumları görünce, bana kitap tavsiye etmekten, kitaplarınızı paylaşmaktan hiç çekinmeyin. ^^

Kitabı daha yeni okudum. Birkaç gün içerisinde hakkında bir iki cümle etmek istiyorum. Konuyu takip edebilir misiniz, İLTEBER ALMIŞ Y?

-

@Shyvanna, daha da mutlu oluyorum bu yorumları görünce, bana kitap tavsiye etmekten, kitaplarınızı paylaşmaktan hiç çekinmeyin. ^^

Tabi kii, en beğendiğim kitapları tanıtmaktan mest olurum. :dyg:

@Elia bikaçını gidip alayım şu tatil iyi bir fırsat başlangıç için
Çok teşekkürler :)

Sevgili Elia, birkaç gün içerisinde bahsini edeceğim bu kitap hakkında yorum yazacağını söylemişti. Ben de kendisinin konusunda kendisine saygısızlık etmemek adına yorumumu saklamıştım. Sanırım yazmayı unuttu ya da bu birkaç gün kavramı benim için farklı bir anlam taşıyor. Ben de, kendisi yazmadan önce paylaşma kararı aldım. Şimdiden özür diliyorum kendisinden.

Bilim kurgu denilince akla gelen ilk isim A. Huxley ve onun büyük eseri Brave New World. Büyük eserinden daha çok magnum opus olarak söylenmesi daha doğru olacaktır. Terimlerden kaçınmamak gerekiyor. Kitabın bahsini derinlemesine açmadan önce şunu söylemek istiyorum. Katîyen G. Orwell'ın 1984 romanı ile karşılaştırılmaması gerekiyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi, kitap karşılaştırma mantığının bir mantıksızlık olması ve diğer sebebi ise birbirinden oldukça farklı kategoride olmaları. Evet, A. Huxley ile G. Orwell aynı dönemde yaşayan iki büyük yazar ve birbirleri ile sürekli mektuplaşarak haberdâr hâldeler. Ama bu karşılaştırabileceğimiz anlamına gelmiyor. Bir de araya bir bilgi sıkıştırmam gerek. O da, kitabın isminin çevirisinin aslında Cesur Yeni Dünya'dan ziyâde Güzel Yeni Dünya olduğu gerçeğidir. W. Shakespeare eserlerine âşinâ iseniz, nedenini çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz, diye umuyorum.

Malûmunuz, kitabın adından bile içeriğini anlayabilmeniz mümkün. Genel olarak konu dünya üzerindeki bir düzen ile alâkalı. Ne distopya ne de ütopyadır Brave New World. İki kategoriye de sığmayacak derecede büyük bir eser çünkü. A. Huxley, birçok noktaya uğrayarak kitabın ana fikrini bize sunmaya çalışıyor. Örneğin, H. Ford'un T modeli, Consumption-focused world order, mükemmelliyetçi yaşam, vb. Bu noktalara uğrarken de bize yardımcı olan karakterler bile hem olayı özetleyecek nitelikte hem de isimleri kitaba yardımcı olacak nitelikte. Ne demeye çalıştım burada? Şunu demek istiyorum, karakter isimleri büyük bir özenle seçilmiş. Örneğin Mustafa Mond (Mustapha Mond). Brave New World'ün önde gelen on denetçisinden biri ve otoritenin temsilcidir. Eski bir bilim adamıdır. Eski diyorum çünkü bilimden vazgeçerek bu göreve gelmiştir kendisi. Bu isimlerde esinlenilen kişiler ise anlayacağınız gibi Mustafa Kemal Atatürk ve yenilikçi İngiliz sanayicisi Alfred Mond'dan başkaları değildir. Bu karakterler ile alâkalı yorumda bulunmak isterdim; ama bu okuyacak kimselere haksızlık olur. Kendiniz okuyunuz ve yorumunuzu yazınız.

İsim konusunda W. Shakespeare'ye değinmiştim. Kitap içerisinde de W. Shakespeare'nin şiirleri ve sözlerinden alıntıları bizlere sunuluyor.

Kurgu ise kısaca şöyle. 26. yüzyıl, Londra. Learning in sleep, Reproduction technology yüksek düzeyde ve toplum buna göre bir şekil almış vaziyette. Buradan kurgunun bir ütopya olduğu sonucuna varabilirsiniz, varmamanız için bir neden yok. Ama bu ütopya bir ironi barındırıyor. Hattâ birden fazla bir ironi. Şimdi kurguda önümüzde şu var ki insanlar oldukça sağlıklı. Teknoloji en üst düzeyine kadar ulaşmış. Teknolojinin ulaştığı seviyeden ötürü de insanlar bilinç sahibi olmuş ve savaşlar ortadan kalkmış. Herkes her yerde birbiri ile eşit. Fakat, önem konusunda sıkıntılar mevcut. Aile yok, din yok, kültür san'at yok, edebiyat yok, felsefe yok. Bunların çoğu olmadan insan, insanlığından çıkmış vaziyette olur. Bu yüzden de tam anlamıyla ütopya sayılmamaktadır. Sex with everyone mevcut. Yani herkes birbiri ile ilişkiye girebilir durumda. Tek eşlilik bir statü kaybına yol açıyor. Uyuşturucu, çok eşlilik normâl karşılanıyor. Belirli druglar var. Acı, mutluluk, hüzün, sevinç sağlayan. Edebiyat değersiz, şiir değersiz, aşk değersiz. Bu yönleriyle de bir distopya olarak değerlendirebiliyorsunuz. Sonlara doğru da şaşırabileceğiniz İsa olayı mevcut.

Kitap genel hatları ile böyle. Sevgili Elia'da eklemelerde bulunacaktır mutlaka.

Bâzı karakterleri de yazayım:

1. Herbert Bakunin = Herbert Spencer & Mikhail Bakunin
2. Polly Trotsky = Lev Troçki
3. Sarojini Engels = Sarojini Naidu & Friedrich Engels
4. Jean-Jacques Habibullah = Jean-Jacques Rousseau & Habibullah Han

Geri