Şahsi kütüphanem

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1026 gün önce görüldü
Merhabalar. Bu konu içinde, aldığım/okuyup bitirdiğim kitaplar hakkında olumlu olumsuz bir iki kelam edeceğim. Bir tavsiye konusu olabilir. O ay okuduğum kitapların fotoğraflarını atıp genel bir değerlendirme yaparım, yabancıların "shelfie" dediği gibi arada kütüphanemden fotoğraflar paylaşırım. Bahsi geçen kitap/lar hakkında yoruma ve eleştiriye her zaman açığım. Hadi başlayalım.

vbR9Q4.jpg

Bugün bu iki kitabı satın aldım. Stefan Zweig'ın askerleriyiz modunda onun külliyatını tamamlamaya çalışıyorum. Açıkçası Clarissa'dan beklentim epey yüksek. Son sayfa golü atıyor zira Stefan Zweig.. Tanrısız Ahlak? ise (kurcaladığım kadarıyla) inançsız bir insan için vicdan ve ahlak kavramlarını irdeleyen bir düşünce kitabı. Okumak için can atıyorum diyebileceğim bir kitap. Kafamın daha az yoğun olduğu an başlayacağım..

Merhabalar. Jüri yüzünden yaklaşık bir aydır elimde sürünen kitabı dün bitirmiş bulunmaktayım: Narcissus'un Zencisi.

QaY1bA.jpg

Öyle instagramvari fotoğraflar çekemiyorum kusura bakmayın yurt ortamı müsade etmiyor. :'( Neyse, kitabın çok büyük bir kısmına hakim olan trajiklik sayesinde sonunun biraz hüzünlü biteceğini anlamıştım. Belki başka biri için bir anlam ifade etmeyecek olan bu kitap beni sanki içten içe etkiledi, okurken böyle hüzünlü bir gülümseme ile bitirdim. Okuduğum ilk Joseph Conrad kitabı. Bu arada Umut Sarıkaya, Naber'de bu hikayeyi çizmiş, oradan duyup kitabı almıştım. Karanlığın Yüreği'ni de okuma listeme aldım, yazarı merak ediyorum. Bu arada fotoğrafın arka planı olarak kullandığım Sabitfikir'i de şu an okumaktayım. Bu ayın konusu güzel, okuyun!

=) Çok güzel bir konu olacaktır eminim ki.

Forumda böyle konular görmeyi isterik.

Merhabalar.. Dün bitirdiğim ve çok sevdiğim bir kitaptan bahsedeceğim şimdi. Araya bir fotoğrafını da koyayım:

Ly1Aqa.jpg

Arkada çıkan çoraplarımın kusuruna bakmayın instagramvari fotoğraflar çekemediğimi söylemiştim. :/
Neyse. Ölmek İçin Güzel Bir Gün bitti. Bir öykü kitabı. Hani böyle sokak ağzıyla aforizma kasıp yazılan öykülerden değil. Aksine öyle sade ki. Bizi bize anlatmış yazar. Bazı hikayeler öylesine ince ki (kibarlık anlamında) hâlâ böyle insanlar var mı diye düşündürdü. Bana bir gözyaşı bahşetti bu kitap. Bir kitabın yapabileceği en güzel şeylerden..

Arkada gözüken Rüyanın Öte Yakası da şu an okuyor olduğum kitap. Bitmek üzere. Onun hakkında yazmayı da sabırsızlıkla bekliyorum..

Merhabalar. Üstte sözünü ettiğim Rüyanın Öte Yakası bitti. En başta okurken "bu okuduğum en iyi kitaplardan biri olacak" derken sonlara doğru kitaptan biraz soğudum. Mükemmel bir konuyu (rüyalarıyla geçmişi değiştiren bir adam) güzel işleyememiş gibi geldi. Yine de ortalamanın üzerinde bir kitap. Okunması gerekir.

Bugün internetten aldığım kitaplar da geldi.

j83v0L.jpg

(Müthiş arkaplanım) :p

Üstteki üç kitabı ayrıntı'nın kendi sitesinden aldım. En alttakini de bugün Beşiktaş Kabalcı'dan.

Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı son zamanlarda o kadar çok duydum kii. Farklı farklı insanlar tavsiye etti hep. 45 lira etiket fiyatı olduğu için alamıyordum ki kadınlar gününe özel %40 indirime girdi. Merakla bekliyorum okumayı.

Rüzgarın On Iki Köşesi'ni alma nedenim de içinde şu ana dek yazılmış en iyi hikayelerden biri olması: The Ones Who Walk Away From Omelas.

Ve altta yine iki tane Stefan Zweig kitabı gözüküyor. Yazara olan sevgimi daha önce belirttim zaten..

Şimdilik bu kadar. ^^

Okuma şansın varsa bu kitabı alıp okumanı isterim. :cici:

Okuma şansın varsa bu kitabı alıp okumanı isterim. :cici:

Çok çok uzun zamandır elim gidiyor bu kitaba ama neden almamışım ki şimdiye dek.. Kızdım kendime bak. İlk gördüğüm an alacağım. Teşekkür ederiim! ^^

Çok çok uzun zamandır elim gidiyor bu kitaba ama neden almamışım ki şimdiye dek.. Kızdım kendime bak. İlk gördüğüm an alacağım. Teşekkür ederiim! ^^

Muazzam bir kitap.. insanın içine dokunuyor, acıyı derinden hissediyorsun. İzin verirsen ara ara kitap önerisi yapabilirim buraya :)

Merhaba, yeniden.
Yazmadığım süre içerisinde iki kitap bitirdim. Şöyle ki:

ZZdMXV.jpg

Önce Alice Harikalar Ülkesinde'yi bitirdim. Açıkçası beni ürküttü çünkü asla çocuklara yönelik bir kitap olduğunu düşünmüyorum. İlgimi çekeceğini düşünsem de öyle sıktı ki kitap beni. Buraya bir ekleme yapayım. Tomris Uyar'ın iyi bir çevirmen olduğunu düşünmüyorum. Belki bu yüzden sıkıldım. Kitaptaki illustrasyonlar da ayrı bi' ürkütücüydü..

Gelelim Nilgün Marmara'ya.. İlk defa tanıştım şair ile. Ve öylesine şaşırdım ki okurken. Cümlelerimiz, yazdığımız şeyler öylesine benziyor ki Nilgün Marmara ile.. Onur duydum bundan. Böyle naif bir kadına benziyor olmak dünyanın en güzel şeylerinden birisi olmalı.

Katherine Mansfield'in kitabı da bitmek üzere. Ondan da bahsedeceğim en kısa zamanda..

Oncelikle böyle bir konu açılması gayet guzel takip ederim :)

Stefan Zweig'in acımak kitabı çok güzeldi, en son Yılmaz Özdil'in Adam kitabını bitirdim. Şu an Diriliş kitabına başlamak üzereyim. Böyle güzel bir konu için teşekkürler. :hi:

Oncelikle böyle bir konu açılması gayet guzel takip ederim :)

Teşekkürler efendim. ^^

Stefan Zweig'in acımak kitabı çok güzeldi, en son Yılmaz Özdil'in Adam kitabını bitirdim. Şu an Diriliş kitabına başlamak üzereyim. Böyle güzel bir konu için teşekkürler. :hi:

O kitaba (Acımak) ben ilkokulda yanlışlıkla başlamıştım hiç sarmamıştı. Alıp okuyacağım tekrardan. Bu arada çok teşekkür ederim..

Merhaba herkese. Ruh halime göre değişen okuma hızım son zamanlarda pek iyi hissetmediğimden yavaşlamış durumda. Katherine Mansfield'den Seçme Hikayeleri bitirdim.

dPX2Bp.jpg

Bu kitabı da alma nedenim içindeki çok sevdiğim bir hikaye: Life of Ma Parker. Kitabın ilk üç dört hikayesi böyle insanın içini ufaktan ufaktan sızlatan güzel hikayeler. Özellikle Parker Ana ağlayamadıkça ben ağladım okurken. Ama sonraki hikayeler sanki aynı temanın dönüp dolaşıp tekrar anlatılması gibiydi. Zar zor okudum gerçekten çok sıkıldım. Yayınevinin de ciddi imla ve çeviri hataları vardı, iyice zorlaştı okumak. Bahsi geçen hikaye hatrına okunabilir bir kitap.

Merhaba yeniden. Kısaca satın aldığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum.

2rjo4O.jpg

Cesare Pavese daha önceden gerçekten merak ettiğim ve okumak istediğim bir yazardı. Aslında daha çok şair kimliğiyle tanıdım onu. Nereden ve hangi kitabından okumaya başlayacağımı bilemezken birden bu kitap çıkıverdi karşıma. Doğruyu söylemek gerekirse arkasını dahi okumadan direkt kasada buldum kendimi. Ama iyi de yapmışım dedim. Yazar/şair ile tanışmayı büyük bir hevesle bekliyorum.

Bir ekleme daha yapayım. Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi'yi okuyorum halen. Okuması zevkli bir kitap fakat bir şeyler kaçırmayayım diye okuma hızımı da yavaşlatmış durumdayım. Bitince yazacağım. ^^

Merhaba yeniden.
Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? hakkında yazacağım.

brkq58.jpg

Bitireli birkaç gün oldu. Biraz yavaş okudum fakat bu tarz bilimkurgu kitaplarını yavaş okumak o dünyayı anlamak için daha iyi. Tuhaf bir distopya diyebilirim. Benim için distopya. Bir hayvana sahip olmanın (eskisi gibi) itibar sayıldığı bir dünya. Tuhaf inançlar, programlanmış yaratıklar. Mutlaka okunmalı derim. Yalnız bir şey diyeceğim. Elimdeki çeviri o kadar hatalı ki kitabı yırtasım geldi. Hem mantık hem imla hatalarıyla dolu bir basım. Umarım tekrar düzenleyip basarlar.

Merhaba yeniden. Kısaca satın aldığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum.

2rjo4O.jpg

Cesare Pavese daha önceden gerçekten merak ettiğim ve okumak istediğim bir yazardı. Aslında daha çok şair kimliğiyle tanıdım onu. Nereden ve hangi kitabından okumaya başlayacağımı bilemezken birden bu kitap çıkıverdi karşıma. Doğruyu söylemek gerekirse arkasını dahi okumadan direkt kasada buldum kendimi. Ama iyi de yapmışım dedim. Yazar/şair ile tanışmayı büyük bir hevesle bekliyorum.

Bir ekleme daha yapayım. Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi'yi okuyorum halen. Okuması zevkli bir kitap fakat bir şeyler kaçırmayayım diye okuma hızımı da yavaşlatmış durumdayım. Bitince yazacağım. ^^

Bu kitabı da bitirmiş bulunmaktayım. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Böyle bir yazardan çok daha derin bir kitap beklerdim. Karakterler oturmamış gibi, çok sığ kalmış. Olay örgüsü biraz anlamsız ve kopuk geldi. Kitabın içinde altını çizmeye değer birkaç felsefi cümle var ama bu tüm kitabı okunabilir yapmaya yetmiyor işte. Sonu tahmin edilebilirdi. Açıkçası lezbiyenlik üzerine daha çok bahsedilmesini bekliyordum. Yine de yazarı tek bir kitabı ile yargılamayacağım. Okumaya devam edeceğim.

Epey okuyorsunuz.Biraz doğu klasiklerini de okuyun gazali , rabbani Mevlana yunus emre . Bir insan hangi kültürün kitaplarını okuyorsa onlar gibi düşünmeye başlıyor.Batı yazarlarının kitapları Hristiyan kültürünü ve dinini aşılıyor .Bir süre sonra Hristiyan gibi düşünmeye yaşamaya başlıyorlar

Geri