F
Fenerbahçe
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Çok uluslu bir yapıya sahip imparatorluk idi Osmanlı. Talas savaşı ile de İslâm'a geçildi. Dinî yönü de vardır.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sahip cikimamiz gerek diyorsunuz ne hos bilmeden mi?
Ayrica bizansin devamidir demisti bi hocam osmanli icin. Neden olmasin ayni amac degil mi?
bizans'tan farkımız, orada yerel halk değil ikinci sınıflar askerlik yapardı; bizde nerdeyse sadece türklere askerlik yaptırıldı. ama her iki devlette de afyon aynıydı: din. eğer amaçtan kastın buysa evet.
yine de süleyman bizim, mehmet bizim, selim bizim. napolyon'un, sezar'ın, atilla'nın, süleyman'ın, iskender'in, atatürk'ün başarı sırrı ordunun en önünde olmaları. bu bilinci kaybettikten sonra ne tesadüf ki savaşları da kaybetmeye başladık. kahpe bizans gibi olmadık yahu ayıp etmiş bence hocanız![]()
Sanirim bi nokta da yine sana katilmadan edemiyor bu maria puder. Seni seviyom La.
Tez kellemiz vurula recep.
Beni sevmeyen ölsün:hi:
Sadece bennn severim seni. Ayrica sadece ben senin Hosuna gidebilirim. Digerlerinin zoruna:p
Çok uluslu bir yapıya sahip imparatorluk idi Osmanlı. Talas savaşı ile de İslâm'a geçildi. Dinî yönü de vardır.
Öleydim de okumayaydım bunu diğerlerin zoruna gitmek ne la
Ya ayse simdi dikkatimi cekyi biz islamiyete daha evvel gecmemia miydik?
Talkan katliamiyla hatta
Maria Puder niye beni çağırıyonuz olum?
Ya seni bilgilendirmeye değer bulmuyo yada kitap tarihçisidir o.Tarihçi arkadaşım var. O aşırı bilgilidir tarihçi kendisi ama ben ilk senden duydum bunu.
Ben her şeyimle muhteşemim :hi:Seni seviyorum bundan guzel sebep mi olur la?
Kendimi begenmislik etme de tadini cikar![]()
Tarihçi arkadaşım var. O aşırı bilgilidir tarihçi kendisi ama ben ilk senden duydum bunu.
arapları günahım kadar sevmem, ırkçı diye düşünecek olanlar için de şunu söyleyeyim; annem arap. yani tıpkı nietzsche'nin ecce homo'sunda da söylediği gibi, benim 14. dereceden üst soyum polonyalıydı, almanlığı reddediyorum![]()