Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Çok uluslu bir yapıya sahip imparatorluk idi Osmanlı. Talas savaşı ile de İslâm'a geçildi. Dinî yönü de vardır.

Sahip cikimamiz gerek diyorsunuz ne hos bilmeden mi?

Ayrica bizansin devamidir demisti bi hocam osmanli icin. Neden olmasin ayni amac degil mi?

bizans'tan farkımız, orada yerel halk değil ikinci sınıflar askerlik yapardı; bizde nerdeyse sadece türklere askerlik yaptırıldı. ama her iki devlette de afyon aynıydı: din. eğer amaçtan kastın buysa evet.
yine de süleyman bizim, mehmet bizim, selim bizim. napolyon'un, sezar'ın, atilla'nın, süleyman'ın, iskender'in, atatürk'ün başarı sırrı ordunun en önünde olmaları. bu bilinci kaybettikten sonra ne tesadüf ki savaşları da kaybetmeye başladık. kahpe bizans gibi olmadık yahu ayıp etmiş bence hocanız :D

Malesef ki bu forumda dahil hiç bir forumda hiç bir şekilde bu tür konularda tartışma zihniyeti oluşmadı oluşmayacakta. Konu kilitlendi diye sitem edilir. Birbirine sen nasıl bi kapasitedesin? bu düşünce nasıl diye eleştiri yapılır. Birisi bana neden bu sözü söyledi diye laf söylenir. ama onun yazdığı sözü alıntı yapıp cevap vermekten geri kalınmaz. Birbirinizin düşüncesini eleştiricek küçük düşürecek her türlü mesaj silinecektir.

bizans'tan farkımız, orada yerel halk değil ikinci sınıflar askerlik yapardı; bizde nerdeyse sadece türklere askerlik yaptırıldı. ama her iki devlette de afyon aynıydı: din. eğer amaçtan kastın buysa evet.
yine de süleyman bizim, mehmet bizim, selim bizim. napolyon'un, sezar'ın, atilla'nın, süleyman'ın, iskender'in, atatürk'ün başarı sırrı ordunun en önünde olmaları. bu bilinci kaybettikten sonra ne tesadüf ki savaşları da kaybetmeye başladık. kahpe bizans gibi olmadık yahu ayıp etmiş bence hocanız :D

Kastettigim amac oydu evet.

Yenicerilerle ilgili bi kac sey okumustum.
Onlari da soylemek isterim uygun bir zaman da. Fikirleriniz ve cevaplariniz icin tesekkur ederim:)

Ya ayse simdi dikkatimi cekyi biz islamiyete daha evvel gecmemia miydik?
Talkan katliamiyla hatta

Benim bildiğim ve bana öğretilen Talas savaşında Araplara yapılan yardımla karşılıklı etkileşim sonucunda Göktanrı ve İslâm'ın benzeyen bazı özellikleri sayesinde İslâm'ı benimsedik. Talkan katliamı, hiç duymadım ben. :dusun:

ykslmzrk talas savasi mi ya ben mi yanlis biliyorum?
Hatrım Kalır ?

şukunu zaten vermiştim panpa, günümüzde arap müslümanlara karşı antipati duyulmasın diye talas savaşı derler geçişe. ama elinde kılıcı olmayan adamın ibret olsun diye öldürüldüğü, halkın resmen kılıç zoruyla müslüman yapıldığı katliamı anlatmazlar.

Auria turkler talkan katliamiyla muslumanliga zorla gecti.
Onun hikayesinde de 40 bin turk un kellesi koparildi ve yollara dizildi diye gecer tarih kaynaklarda.
Ortada karsilikli bi anlasma yok esasen.

ykslmzrk panpa araplari sevmemiz icin bi neden soyle?

Tarihçi arkadaşım var. O aşırı bilgilidir tarihçi kendisi ama ben ilk senden duydum bunu.

Auria turkler talkan katliamiyla muslumanliga zorla gecti.
Onun hikayesinde de 40 bin turk un kellesi koparildi ve yollara dizildi diye gecer tarih kaynaklarda.
Ortada karsilikli bi anlasma yok esasen.

ykslmzrk panpa araplari sevmemiz icin bi neden soyle?

arapları günahım kadar sevmem, ırkçı diye düşünecek olanlar için de şunu söyleyeyim; annem arap. yani tıpkı nietzsche'nin ecce homo'sunda da söylediği gibi, benim 14. dereceden üst soyum polonyalıydı, almanlığı reddediyorum :D

Tarihçi arkadaşım var. O aşırı bilgilidir tarihçi kendisi ama ben ilk senden duydum bunu.

Ayse bence bence arkadasina talkan katliamini sor:)
Sormasan bile sen bi bak arasitr derim ben
Benim de dayim tarih ogretmenidir. Talkan katliami bize ogretilmese de var.

arapları günahım kadar sevmem, ırkçı diye düşünecek olanlar için de şunu söyleyeyim; annem arap. yani tıpkı nietzsche'nin ecce homo'sunda da söylediği gibi, benim 14. dereceden üst soyum polonyalıydı, almanlığı reddediyorum :D

peygamber efendimizin soyuna laf mi ediyorsun sen?

Geri