Müslümanlar Atatürk'ü Neden Sevmez

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Ne diyecekti paşa? "Benim kontrolüm dışında gelişti." mi diyecekti?

Yine biz yapacaktık diyen adam kendi yapmamış öyle mi :)

Kim yapmış ya Allah Allah, uzaylılar inip yapmış :)

Uygulamayı yine yapacaktık diyor, uygulamayı. Tavsiyeyi yine yapacaktık gibi komikleştirme iyice olayı.

Muârız konuyu iyice uzatıyorsun. Ben bu kadar zeki bir insanın bu şekilde kanun çıkarmış olabilmesini mantıklı bulmadım. Hepsi bu. He belki de o çıkarmıştır, ön ayak olmuştur bilemem. Ama tarihin bazı karanlık sayfaları vardır. Herkes tarafından farklı yorumlanan sayfalar.

Bana mantıksız gelen bu olayı, ben karanlık sayfalar olarak nitelendiriyor ve bu işin içinde farklı bir şeyler olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum ve durmak istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Dediğim gibi herkesi kendi mantığı kendine.
He buradan haddin olmadan Atatürk'ü ilahlaştırdığımı düşünüyorsan, o da senin mübalağan.

Muârız konuyu iyice uzatıyorsun. Ben bu kadar zeki bir insanın bu şekilde kanun çıkarmış olabilmesini mantıklı bulmadım. Hepsi bu. He belki de o çıkarmıştır, ön ayak olmuştur bilemem. Ama tarihin bazı karanlık sayfaları vardır. Herkes tarafından farklı yorumlanan sayfalar.

Bana mantıksız gelen bu olayı, ben karanlık sayfalar olarak nitelendiriyor ve bu işin içinde farklı bir şeyler olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum ve durmak istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Dediğim gibi herkesi kendi mantığı kendine.
He buradan haddin olmadan Atatürk'ü ilahlaştırdığımı düşünüyorsan, o da senin mübalağan.

Konuyu uzatan sensin. Önce her şeye uydurma dedin el yazısı bile uydurma olabilir dedin. Nutuk'ta görünce tavsiye diyorsun biz yine yapacaktık yani biz yaptık demesine rağmen hala diretiyorsun komik şekilde.

Belgeyle kavga etmesen zaten uzamazdı. Saçma şekilde uydurma zinciri kurdun kurdun Nutuk'a gelince yok tavsiye gibi bir şey söylüyorsun kendisi yaptık demesine rağmen.

O metnin bir de devamı onda şapkaya karşı çıkanlara ne olduğu da anlatılıyor. Uğraşma hala boş yere.

''Müslümanlar' neden mi sevmez?
Hangi müslümanlardan bahsediyoruz? Her iki kesimin yanlışları var ama kusura bakmayın çoğu dindarım diye takılan insanlar tek kendilerini müslüman görüp diğer görüşlü olanları müslüman olarak görmüyorlar.
Benim tanıdığım Chp'lilerin çoğu 'dindarım' diye geçinenlerden daha İnsanlıklı ve güvenilir.
Önemli olan gösterdiğin ibadetler değil, insanlara karşı nasıl olduğun. Kul hakkına girmemek

Konuyu uzatan sensin. Önce her şeye uydurma dedin el yazısı bile uydurma olabilir dedin. Nutuk'ta görünce tavsiye diyorsun biz yine yapacaktık yani biz yaptık demesine rağmen hala diretiyorsun komik şekilde.

Belgeyle kavga etmesen zaten uzamazdı. Saçma şekilde uydurma zinciri kurdun kurdun Nutuk'a gelince yok tavsiye gibi bir şey söylüyorsun kendisi yaptık demesine rağmen.

O metnin bir de devamı onda şapkaya karşı çıkanlara ne olduğu da anlatılıyor. Uğraşma hala boş yere.

Uydurma diye bir kesinlik belirtmedim. Bir kere bunu bir anla.
Sadece bir kitapta yazıyor diye bu kitabı kaynak gösterip bana bunun kesin olarak doğru olduğunu kanıtlayamazsın. El yazısının Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu da kanıtlayamazsın. Kanıtlanamayan her şeye şüpheyle yaklaşmaya herkesin olduğu gibi benim de hakkım var.

Nutuk'ta hiç bir şekilde kanundan bahsedilmiyor. Herkes istediği tarafa çekebilir. Tıpkı senin bunu kanuna çevirdiğin gibi. Her şeyi geçtim orada kanundan bahsediyor olsa bile, bu yine kanunun kendi elinden çıktığını göstermez. Mustafa Kemal Atatürk kendi elinden çıkmayan bir kanunu, "Bu benim elimde olmadan gerçekleşti." dememek için de böyle bir açıklama yapma gereği duymuş olabilir.

Belge dediğin şeyler çöp. Çünkü Google'dan bulduğun her şeye belge gözüyle bakıyorsun.

Bence sen at gözlüklerini bir çıkar ve öyle devam et.

Nutuk dışında kopyalayıp yapıştırdığın o belgelerin, Kazım Karabekir sözlerinin vs. doğru olduğunu sen de başkası da kanıtlayamaz.

Hele ki Atatürk ile arası bozuk olan bir insanın yazdıklarını kaynak diye gösterirsen, insanlar sana ağzıyla gülmez. Neresiyle güleceğini de sen iyi bilirsin.

Uydurma diye bir kesinlik belirtmedim. Bir kere bunu bir anla.
Sadece bir kitapta yazıyor diye bu kitabı kaynak gösterip bana bunun kesin olarak doğru olduğunu kanıtlayamazsın. El yazısının Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu da kanıtlayamazsın. Kanıtlanamayan her şeye şüpheyle yaklaşmaya herkesin olduğu gibi benim de hakkım var.

Nutuk'ta hiç bir şekilde kanundan bahsedilmiyor. Herkes istediği tarafa çekebilir. Tıpkı senin bunu kanuna çevirdiğin gibi. Her şeyi geçtim orada kanundan bahsediyor olsa bile, bu yine kanunun kendi elinden çıktığını göstermez. Mustafa Kemal Atatürk kendi elinden çıkmayan bir kanunu, "Bu benim elimde olmadan gerçekleşti." dememek için de böyle bir açıklama yapma gereği duymuş olabilir.

Belge dediğin şeyler çöp. Çünkü Google'dan bulduğun her şeye belge gözüyle bakıyorsun.

Bence sen at gözlüklerini bir çıkar ve öyle devam et.

Nutuk dışında kopyalayıp yapıştırdığın o belgelerin, Kazım Karabekir sözlerinin vs. doğru olduğunu sen de başkası da kanıtlayamaz.

Hele ki Atatürk ile arası bozuk olan bir insanın yazdıklarını kaynak diye gösterirsen, insanlar sana ağzıyla gülmez. Neresiyle güleceğini de sen iyi bilirsin.

kaynağı belirsiz şeyleri
Bunu söyleyen kim ? :)

Nutuk'ta yazanlara ne oldu ? :)

Kanundan bahsedilmiyor mu ? Bu uygulamayı biz yaptık, yine de yapacaktık diyor. Nerede bahsedilmiyor ? Sen okuyamıyorsun diye bahsetmemiş mi oluyor ?

Muârız ayrıca hala konuyu uzatıyorsun.
Çok basit bir gerekçem var. Ben bu kanunun Mustafa Kemal Atatürk dışında birinden çıktığını düşünüyorum.
Çünkü bunca olay, savaş atlatmış bir başkomutan, ölümden dönmüş bir gazinin bir şapkayla uğraşacağını düşünmüyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir çok yanlışı olmuştur. Belki de bunlardan birisi gerçekten şapka kanunu denen zırvalıkla uğraşması da olabilir. Ama bu kanun başka birinin önderliğinde çıkarılmışsa, o zamanki süreçte Mustafa Kemal Atatürk, benliğine leke sürmemek için, insanların gözünde kalitesini düşürmek istemediği için bu uygulamayı üzerine almış olabilir.

Bu tarz komple teorilerinin gerçekleşebildiğini tarih bize gösterdi. Benim senaryom da pekala geçerli olabilir.

Çünkü gerçekten ben bu kadar olayla yüzleşmiş bir insanın, şapkayla uğraşacağını düşünmüyorum. Bana mantıksız geliyor.

Ve ben kalıp düşünceleri benimsemek zorunda değilim. "Şapka Kanunu'nu Atatürk çıkardı." demek zorunda olmadığım gibi "Şapka Kanunu'nu Atatürk çıkardı, ama bu iyi oldu." demek zorunda da değilim. Kimsenin demediğini diyorum, kendi mantığımla: "Kanunun çıkarılmasına başka birisi ön ayak olmuş ve Atatürk kalitesini düşürmemek için, yanlış işler yaptık dememek için kabullenmiştir." diyorum.

Örneğin; Adnan Menderes'in bir imzayla onca toprağı kaybetme olayları gibi. Mustafa Kemal Atatürk hiç bir zaman "Adnan yüzünden oldu." gibi bir cümlenin arkasına sığınmamış, bunca toprak kaybını bir başarıymış gibi milletine yedirmiştir.

Demek ki olunca oluyormuş.

Hope Solo

Heh şimdi kanundan bahsettiğini anlamışsın galiba.

İyi güzel gelişme var. Birazdan metnin devamını atarım uğraşmış mı şapkayla uğraşmamış mı görürsün :)

Nutuk:

"Bursa Milletvekili Nurettin Paşa, yalnız şapka giyilmesinin aleyhine uzun bir önerge vermiş ve bunu savunmak için kürsüye çıkmıştır.
Şapka giydirilmesinin "temel haklara, millî hakimiyete ve kişi dokunulmazlığına aykırı bir işlem "
olduğunu iddia etmiş ve bunun "halka uygulanmamasını sağlamaya" çalışmıştır. Ancak, Nurettin
Paşa'nın, millet kürsüsünden alevlendirmeyi başarabildiği taassup ve gericilik duyguları sonunda
birkaç yer de, o da yalnız birkaç gericinin, İstiklâl Mahkemeleri'nde hesap vermeleriyle söndü.
"

Halka uygulanmamasını müdafaa eden biri eleştirilip, sonunda onun gibi düşünüp şapkaya itiraz edenlerin İstiklal Mahkemesi'ndeki sonları anlatılıyor.

''Müslümanlar' neden mi sevmez?
Hangi müslümanlardan bahsediyoruz? Her iki kesimin yanlışları var ama kusura bakmayın çoğu dindarım diye takılan insanlar tek kendilerini müslüman görüp diğer görüşlü olanları müslüman olarak görmüyorlar.
Benim tanıdığım Chp'lilerin çoğu 'dindarım' diye geçinenlerden daha İnsanlıklı ve güvenilir.
Önemli olan gösterdiğin ibadetler değil, insanlara karşı nasıl olduğun. Kul hakkına girmemek

Ha Canım farz ibadetlerini yerine getirme , insanlara iyi ol
:) senin iyilik kavramını merak ediyorum

Ha Canım farz ibadetlerini yerine getirme , insanlara iyi ol
:) senin iyilik kavramını merak ediyorum

Ibadetlerini yerine getir ama çevrendekilere zarar ver. Böyle müslümanlık olmaz demek istedim orda.
Ibadetler Allah ve kul arasındadır. Mesela sen namaz kılıyorsan senin namazın bana faydası yok. Ama bana kötü davranıyorsan üzüyorsan işte ozaman zararın olur. Üzdüğün insan hakkını helal etmezse ozaman sorun büyük demektir.

İyilik kavramımı merak ediyorsn? İnsanların yaşantılarına saygı göstermek anlayışla yaklaşmak her görüşe saygı duymak. Dini güzellikle öğretmek! eleştirerek değil.

Güzel yazılmış bir yazı idi. Severek okudum.
Yazarı kim acaba? :)

Güzel yazılmış bir yazı idi. Severek okudum.
Yazarı kim acaba? :)
Yazıyı kaleme alan, büyük bir ihtimalle eski CİA direktörü Ortadoğu uzmanı Graham Fuller'in yetiştirmesidir.
@Muârız arkadaşımızın da üstatlarındandır. Osmanlı ocaklarının ve amerikan islamının kurucusudur da diyebiliriz.

Kimse sevmek zorunda değil..
Sevmeyebilirler.. Buna da saygı duymak gerekir.

Seven, sevmeyenin
Sevmeyen sevenin özgürlüğünü kısıtlamasın yeter ki..
Önemli olan budur.

Yoksa sevgi kalp işi zaten, herhangi bir şey için olsun seviyorum ya da sevmiyorum tarzında kurulmuş bir cümleye eleştiri sunmak yersizdir. Tam tersine eleştirmek yerine anlamaya çalışmak daha barışçıl olur.

Yalnız tarikatçıların Atatürk hakkınd ayaptığı eleştirilerin hepsi boştur. Siz burada Atatürk'ü aşırı yüceltiliyor diye eleştireceksiniz. Sonra da kendi şeyhlerinizi hele de Allah ile aramıza evliya olarak girerek bizi müşrik yapmak için uğraşan insanları kutsayacaksınız. Bu ne çelişki?

Tehvit ehli klan birisi böyle şeyler yazmaz zaten.
Çünkü tevhit ehli olan birisi bilir ki ölen herkesin sınavı bitmiştir.
Önemli olan yaşayanlardır. Onların ahlaki ve erdemli olarak doğru olmalarıdır.

Ayrıca laf ile de din tebliği olmaz. Eğer bir bozukluk varsa düzelt, eğer bir yanlış varsa onar..
Çünkü başka türlü düzelme olmaz.

Türkiye tam da bu anlamda bölünmüştür.

Eger bu yazilanlar dogruysa ve ulu onderin sozleriyse , onu seviyordum ; simdi daha cok sevmeye basladim. Ayrica demokrasi , akli ve vicdani hur insanlar icindir. Aklini kiraya vermis ya da kullanmaktan aciz insanlarla vicdani korelmis insanlarla demokrasiye gecerseniz; sandik basinda kafa sallanir evet denir sorgusuz , mecliste parmak kalkar evet denir sorgusuz. Benim oyumla kimse kusura bakmasin , rey hakkini komure makarnaya satanin ki bir degil olamaz.Boyle duzen de olamaz , olmamali. Din herseyin ustundeyse sizin nazarinizda o vakit niye siyasete alet ederseniz . Ben sahsen sizin din anlayisiniza da hayir diyorum, siyasi anlayisiniza da ...

"Müslümanlar sevmez" denmesi yanlış olmuş. Haksızlık olur. "Vatansız ve soysuz münafıklar " demek daha doğru

Geri