Müslümanlar Atatürk'ü Neden Sevmez

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yine aynı terane. Söylev ve Demeçler kime ait uydurmuşlar mı? Kendi el yazılarını mı mühürleyecekti ? Böyle saçma bahaneler bulacaksan tartışmaya girme.

Kendi yazilarini demiyorum zaten ama Ataturkun kendi el yazisi oldugu soylenilenlerin bile ona ait oldugunu kanitlayamazsin. Sadece kongre gibi yerlerde yaptigi aciklanalar resmi olarak kayit altinda tutulur. Onun disinda butun kaynaklara supheci yaklasabilirim. Sana sacma gelen bana mantikli geliyor var mi sorun?

olm kim diyo lan sevmez diye. hakatten sapıttınız ha. adam ülkeyi ipten alsın, siz gelin sevgisini tartışın.

şimdi ben türküm, konuyu ve yazıları okumadım, direk son sayfadan başlığa cevap veriyorum.

mesajlarınızda kızabileceğim şeyler varsa beni yormayın, tek tek uğrayın yanıma.

ağız burun patlatırım sizi bak. olum bak sizi çok kötü patlatırım.

Kendi yazilarini demiyorum zaten ama Ataturkun kendi el yazisi oldugu soylenilenlerin bile ona ait oldugunu kanitlayamazsin. Sadece kongre gibi yerlerde yaptigi aciklanalar resmi olarak kayit altinda tutulur. Onun disinda butun kaynaklara supheci yaklasabilirim. Sana sacma gelen bana mantikli geliyor var mi sorun?

Söylev ve Demeçler zaten toplu olarak yerde yapılan konuşmaların metinleri :)

El yazılarını ispatlamak mı ? Al işte el yazısı bile olsa senin fikrine uymama ihtimalini düşünüp reddediyorsun :) Sonra da ilahlaştıran mı var diye komik duruma düşüyorsun :)

Söylev ve Demeçler zaten toplu olarak yerde yapılan konuşmaların metinleri :)

El yazılarını ispatlamak mı ? Al işte el yazısı bile olsa senin fikrine uymama ihtimalini düşünüp reddediyorsun :) Sonra da ilahlaştıran mı var diye komik duruma düşüyorsun :)

Senin pskilojini cok iyi anliyorum biliyor musun?
Bir bilgi birikimi olmayan insanlarin, bir tartismada uste cikabilmesi icin ya ona bir kufur etmeli, ya asagilamali ya da bir konuda iftira atmali, "sen boylesin" demeli.

Baska turlu bir tartisma adabiniz yok zaten.

Tamam Ataturk benim tanrim. Mutlu oldun mu?
Birazdan Nutuk kitabinin 3.ayetini okuyup Ataturk icin mum dikicem.

Senin pskilojini cok iyi anliyorum biliyor musun?
Bir bilgi birikimi olmayan insanlarin, bir tartismada uste cikabilmesi icin ya ona bir kufur etmeli, ya asagilamali ya da bir konuda iftira atmali, "sen boylesin" demeli.

Baska turlu bir tartisma adabiniz yok zaten.

Tamam Ataturk benim tanrim. Mutlu oldun mu?
Birazdan Nutuk kitabinin 3.ayetini okuyup Ataturk icin mum dikicem.

Bilgi birikimi ? Söylev ve Demeçler uydurma mı söyler misin ? Hiçbir soruya cevap vermeyip konuyu değiştiren birine bak :)

Şapka lafı, "o söylemedi uydurma kaynak". Söylev ve Demeçler olduğunu görünce kem küm :)

Kaynaklarla belgelerle kavga edip sonra aşağılanma psikolojisine giriyor :)

Bilgi birikimi ? Söylev ve Demeçler uydurma mı söyler misin ? Hiçbir soruya cevap vermeyip konuyu değiştiren birine bak :)

Şapka lafı, "o söylemedi uydurma kaynak". Söylev ve Demeçler olduğunu görünce kem küm :)

Kaynaklarla belgelerle kavga edip sonra aşağılanma psikolojisine giriyor :)

Tamam evet. Kem kum.
Nutuk okurken beni rahatsiz etmeyin lutfen.

Konu başlığına mı gülsem, tartışmalarınıza mı üzülsem bilemedim.

Kendi mantigima gore degil. Herkesin mantigina kimse karisamaz.

Demek Nutuk uydurma değil, bak bakalım Nutuk'ta şapka için ne deniyor:

"Efendiler, milletimizin başına giymekte olduğu, cahillik, gaflet, taassup, yenilik ve medeniyet
düşmanlığının belirgin işareti gibi görünen fesi atarak, onun yerine bütün medenî dünyaca başlık olarak kullanılan şapkayı giymek ve böylece, Türk milletinin medenî toplumlardan zihniyet
bakımından da hiçbir ayrılığı bulunmadığını göstermek kaçınılmaz oluyordu
"

Şimdi Nutuk da uydurmalara girmesin de :)

İnsanları insan olarak ele aldığınızda 12 sayfalık posta gerek kalmamış olacak.
Bu arada Mustafa Kemal'e olan sevgim saygım ve hayranlığım müslümanlığımı etkilemiyor.

Demek Nutuk uydurma değil, bak bakalım Nutuk'ta şapka için ne deniyor:

"Efendiler, milletimizin başına giymekte olduğu, cahillik, gaflet, taassup, yenilik ve medeniyet
düşmanlığının belirgin işareti gibi görünen fesi atarak, onun yerine bütün medenî dünyaca başlık olarak kullanılan şapkayı giymek ve böylece, Türk milletinin medenî toplumlardan zihniyet
bakımından da hiçbir ayrılığı bulunmadığını göstermek kaçınılmaz oluyordu
"

Şimdi Nutuk da uydurmalara girmesin de :)

Burada şapka tavsiyesi mi okuyorsun, yoksa şapka kanunu mu?

Burada şapka tavsiyesi mi okuyorsun, yoksa şapka kanunu mu?

Diğer kaynaklara kanun yok diye değil uydurma diye itiraz ederken Nutuk'u görünce kıvırmaya başlamasan ? :)

Nutuk'taki bu metnin devamını atıyorum kanun değil daha ilerisini gör rezil olmana değmezdi benden söylemesi. Al bakalım devamı:

düşmanlığının belirgin işareti gibi görünen fesi atarak, onun yerine bütün medenî dünyaca başlık
olarak kullanılan şapkayı giymek ve böylece, Türk milletinin medenî toplumlardan zihniyet
bakımından da hiçbir ayrılığı bulunmadığını göstermek kaçınılmaz oluyordu. Bunu, Takrîr-i Sükûn
Kanunu yürürlükte iken yaptık. Bu kanun yürürlükte olmasaydı yine yapacaktık. Fakat, bu
uygulamada, kanunun yürürlükte oluşu da kolaylık sağlamış oldu denirse, bu, çok doğrudur. "

Diğer kaynaklara kanun yok diye değil uydurma diye itiraz ederken Nutuk'u görünce kıvırmaya başlamasan ? :)

Nutuk'taki bu metnin devamını atıyorum kanun değil daha ilerisini gör rezil olmana değmezdi benden söylemesi. Al bakalım devamı:

düşmanlığının belirgin işareti gibi görünen fesi atarak, onun yerine bütün medenî dünyaca başlık
olarak kullanılan şapkayı giymek ve böylece, Türk milletinin medenî toplumlardan zihniyet
bakımından da hiçbir ayrılığı bulunmadığını göstermek kaçınılmaz oluyordu. Bunu, Takrîr-i Sükûn
Kanunu yürürlükte iken yaptık. Bu kanun yürürlükte olmasaydı yine yapacaktık. Fakat, bu
uygulamada, kanunun yürürlükte oluşu da kolaylık sağlamış oldu denirse, bu, çok doğrudur. "

Yine soruyorum. Bu bir şapka giyme tavsiyesi midir, yoksa kanunu mudur? Nerede yazıyor, şapkayı tavsiye etmek değil de bir kanun olarak getirdiği? Ben burada uygulama tavsiyesi okuyorum şuan. Yani bu üç çocuk yapın demek gibi bir şey olsa gerek.

Yine soruyorum. Bu bir şapka giyme tavsiyesi midir, yoksa kanunu mudur? Nerede yazıyor, şapkayı tavsiye etmek değil de bir kanun olarak getirdiği?

"Bu kanun yürürlükte olmasaydı yine yapacaktık. Bu uygulamada (şapka uygulaması), kanunun (Takrir-i Sükun) yürürlükte oluşu da kolaylık sağlamış oldu denirse, bu, çok doğrudur."

Kim yapmış uygulamayı, fazla zorlamasan artık :)

Yine soruyorum. Bu bir şapka giyme tavsiyesi midir, yoksa kanunu mudur? Nerede yazıyor, şapkayı tavsiye etmek değil de bir kanun olarak getirdiği? Ben burada uygulama tavsiyesi okuyorum şuan. Yani bu üç çocuk yapın demek gibi bir şey olsa gerek.

Daha Nutuk'la Şapka Kanunu'nun tarihlerini bilmiyorsun. Nutuk 1927'de yani Şapka Kanunu'ndan 2 sene sonra ! Kimin kanun yaptığını bilmiyor mu Paşa ? Kendi yaptığını söylüyor yine yapacaktık diye.

İyice komikleşmesen artık.

"Bu kanun yürürlükte olmasaydı yine yapacaktık. Bu uygulamada (şapka uygulaması), kanunun (Takrir-i Sükun) yürürlükte oluşu da kolaylık sağlamış oldu denirse, bu, çok doğrudur."

Kim yapmış uygulamayı, fazla zorlamasan artık :)

Bu kanun yürürlükte olmasaydı, bu tavsiyesi yine yapacaktık. Evet?
Burada ben kanunun yüzde yüz Mustafa Kemal Atatürk'ten çıktığını yine okuyamıyorum. Sen neden kendi mantığına doğru gelen şeyi benim mantığıma empoze etmeye çalışıyorsun ben onu anlayamadım.

Evet kim yapmış bu uygulamayı? Çok zorlamasan artık?

Daha Nutuk'la Şapka Kanunu'nun tarihlerini bilmiyorsun. Nutuk 1927'de yani Şapka Kanunu'ndan 2 sene sonra ! Kimin kanun yaptığını bilmiyor mu Paşa ? Kendi yaptığını söylüyor yine yapacaktık diye.

Ne diyecekti paşa? "Benim kontrolüm dışında gelişti." mi diyecekti?

Geri