Müslümanlar Atatürk'ü Neden Sevmez

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Ara ara rüyalarıma geliyor ata sohbet ediyoruz

Yahu sen anlamıyor musun ? Yapmazsın demekle sen bu fiili yaptığını bilip kabul edip yakıştıramadığın için söylüyorsun.

Diğerinde ise o yapmamıştır diyorsun.

O metnin tamamı Mustafa Kemal'e aittir. Sen önce yerini sağlamlaştıran ve henüz sağlamlaştırmayan Mustafa Kemal'in iki kimliği olduğunu öğren. Balıkesir hutbesinin tarihiyle benim söylediğimin tarihlerine bak. Aradaki kıyası yapamıyorsan girme topa.

Demek ki sadece metne bağlı kalmak olmuyormuş değil mi?
Ben bu metni paylaşıyorum ve hemen kendi mantığın devreye giriyor değil mi?
Hemen yan çeviriyorsun değil mi?

Senin dediğin mantıkla hareket edeceğiz.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bu metnine biat edecek ve susacaksın.
Ancak o zaman çelişmezsin.

Ya da "Evet, bazı noktalarda metne bağlı kalmamak, kaynağına şüpheyle yaklaşmak ta gerekiyormuş, haklısın." deyip susacaksın.

Demek ki sadece metne bağlı kalmak olmuyormuş değil mi?
Ben bu metni paylaşıyorum ve hemen kendi mantığın devreye giriyor değil mi?
Hemen yan çeviriyorsun değil mi?

Senin dediğin mantıkla hareket edeceğiz.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bu metnine biat edecek ve susacaksın.
Ancak o zaman çelişmezsin.

Ya da "Evet, bazı noktalarda metne bağlı kalmamak, kaynağına şüpheyle yaklaşmak ta gerekiyormuş, haklısın." deyip susacaksın.

Yan çevirmek, hangi metinde ? :) Metnin tamamının ona ait olduğunu söylüyorum, sana sonunda Amin dediği Sivas Kongresi konuşmasını da atayım istersen. Senin gibi yok öyle bir şey o yapmaz mı diyorum ? :)

Zaten metni kabul ettiğim için iki kimliği var diyorum ?

Yan çevirmek, hangi metinde ? :) Metnin tamamının ona ait olduğunu söylüyorum, sana sonunda Amin dediği Sivas Kongresi konuşmasını da atayım istersen. Senin gibi yok öyle bir şey o yapmaz mı diyorum ? :)

Zaten metni kabul ettiğim için iki kimliği var diyorum ?

Ben sana sadece attığım metni söylüyorum. Benim attığım metni görecek, araştırma yapmayacak, mantığını kullanmayacak, başka metinler önüme sürmeyeceksin. Senin mantığın bu.

Buna dayanarak, Atatürk'e saygı gösterecek, onun İslam için savaştığını anlayacaksın.

Ben sana sadece attığım metni söylüyorum. Benim attığım metni görecek, araştırma yapmayacak, mantığını kullanmayacak, başka metinler önüme sürmeyeceksin. Senin mantığın bu.

Buna dayanarak, Atatürk'e saygı gösterecek, onun İslam için savaştığını anlayacaksın.

Başka metin öne sürme diyen kim ? İki kimliği olduğunu söylüyorum. İki kimliği olduğunu reddeden kim ? Milli Mücadele başladığından beri dine hakaretler etti diyen kim ? Bunları dediğimi ispat et önce.

Başka metin öne sürme diyen kim ? İki kimliği olduğunu söylüyorum. İki kimliği olduğunu reddeden kim ? Milli Mücadele başladığından beri dine hakaretler etti diyen kim ? Bunları dediğimi ispat et önce.

"Dine hakaretler ettiğini belirttin." diyen kim?
Ben dedin demedim. Biat et, Atatürk'e saygı duy dedim.

Her şeyi geçtim. Şu oradan buradan kaynağı belirsiz şeyleri kopyala - yapıştır yapıp, "Mantığınla düşünme, bak bunlar kaynaklı metinler." diyene kadar, insanların kendi mantıklarıyla hareket etmesini desteklemen gerekir.

Kaldı ki Mustafa Kemal Atatürk ile ters düşmüş insanların yazdığı yazıları getirip burada önümüze sürüyor, bu yetmezmiş gibi bir de buna inanmadığımız, kendi mantığımızla hareket ettiğimiz için bizi Atatürk'ü ilahlaştırmakla suçluyorsunuz.

Bir şey diyeceğim. Şimdi Kazım Karabekir, Mustafa Kemal Atatürk'ün dini kullandığını ve bu aşamalarda her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün yakınında olduğunu iddia ediyor. Sen buna ses çıkarmayan ve karşı gelmeyen bir adamın metinlerini paylaşarak bir Hz. Muhammed ümmeti bireyi olarak utanmıyor, terbiyesizlik etmiş olmuyor musun?

"Dine hakaretler ettiğini belirttin." diyen kim?
Ben dedin demedim. Biat et, Atatürk'e saygı duy dedim.

Her şeyi geçtim. Şu oradan buradan kaynağı belirsiz şeyleri kopyala - yapıştır yapıp, "Mantığınla düşünme, bak bunlar kaynaklı metinler." diyene kadar, insanların kendi mantıklarıyla hareket etmesini desteklemen gerekir.

Kaldı ki Mustafa Kemal Atatürk ile ters düşmüş insanların yazdığı yazıları getirip burada önümüze sürüyor, bu yetmezmiş gibi bir de buna inanmadığımız, kendi mantığımızla hareket ettiğimiz için bizi Atatürk'ü ilahlaştırmakla suçluyorsunuz.

Bir şey diyeceğim. Şimdi Kazım Karabekir, Mustafa Kemal Atatürk'ün dini kullandığını ve bu aşamalarda her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün yakınında olduğunu iddia ediyor. Sen buna ses çıkarmayan ve karşı gelmeyen bir adamın metinlerini paylaşarak bir Hz. Muhammed ümmeti bireyi olarak terbiyesizlik etmiş olmuyor musun?

Tek metne bağlı kalsaydım hep dine hakaret etti en baştan demem lazımdı anladın mı şimdi ?

Söylev ve Demeçler ve kendi el yazıları kendisine ters düşmüş insanların yazıları mı ? Dine hakaret ettiği sadece Kazım Karabekir'in o yazısı mı var zannediyorsun ?

Madem hep yanında anla ki onun hakkında yalan söylemesini gerektirecek bir şey yok. Saltanatı kaldırmak isteyenlerden baş insanlardan biri de Karabekir'dir ona bakarsan.

Ben Mustafa Kemal'in dine hakaret ettiğini ortaya çıkarıyorum, Kazım Karabekir'in fikirlerini mi tartışıyoruz ? Konunun başlığı Kazım Karabekir mi ? Bulamadın bulamadın böyle saçma bir bahane mi çıkarttın ? Onun konusunu açarsan onun hakkında da her neviden fikirlerimi yazarım.

Tek metne bağlı kalsaydım hep dine hakaret etti en baştan demem lazımdı anladın mı şimdi ?

Söylev ve Demeçler ve kendi el yazıları kendisine ters düşmüş insanların yazıları mı ? Dine hakaret ettiği sadece Kazım Karabekir'in o yazısı mı var zannediyorsun ?

Madem hep yanında anla ki onun hakkında yalan söylemesini gerektirecek bir şey yok. Saltanatı kaldırmak isteyenlerden baş insanlardan biri de Karabekir'dir ona bakarsan.

Ben Mustafa Kemal'in dine hakaret ettiğini ortaya çıkarıyorum, Kazım Karabekir'in fikirlerini mi tartışıyoruz ? Konunun başlığı Kazım Karabekir mi ? Bulamadın bulamadın böyle saçma bir bahane mi çıkarttın ? Onun konusunu açarsan onun hakkında da her neviden fikirlerimi yazarım.

Diğer arkadaşın dediği gibi bir çok konuda çelişiyorsun.
Bir konuda Kazım Karabekir'in yazdıklarını kaynak gösterebiliyorken, şimdi Kazım Karabekir'e sallayabiliyorsun mesela.

Ben de senin gibi yaparak bir metin üzerinden, Mustafa Kemal Atatürk'ün din için bir şeyler yaptığını ortaya çıkardım. Sonuç ne peki? Mustafa Kemal Atatürk din olgusunu, hakaret etmeye varacak kadar sevmiyor mu, yoksa o gizli bir İslam aşığı mı?

Diğer arkadaşın dediği gibi bir çok konuda çelişiyorsun.
Bir konuda Kazım Karabekir'in yazdıklarını kaynak gösterebiliyorken, şimdi Kazım Karabekir'e sallayabiliyorsun mesela.

Ben de senin gibi yaparak bir metin üzerinden, Mustafa Kemal Atatürk'ün din için bir şeyler yaptığını ortaya çıkardım. Sonuç ne peki? Mustafa Kemal Atatürk din olgusunu, hakaret etmeye varacak kadar sevmiyor mu, yoksa o gizli bir İslam aşığı mı?

Kazım Karabekir'e sallamak ? Söylediklerinin yalan olduğunu söylemek başka şey, ona katılmamak başka şey. Ona katılmıyorum diye yalan mı söylemek zorunda, mantığa bak :)

Evet eğer Mustafa Kemal benim dediğim gibiyse gerçek yüzünü sonra belli etmiş, senin dediğin gibiyse iki yüzlü bir insan. Sen yap tercihini.

Kazım Karabekir'e sallamak ? Söylediklerinin yalan olduğunu söylemek başka şey, ona katılmamak başka şey. Ona katılmıyorum diye yalan mı söylemek zorunda, mantığa bak :)

Evet eğer Mustafa Kemal benim dediğim gibiyse gerçek yüzünü sonra belli etmiş, senin dediğin gibiyse iki yüzlü bir insan. Sen yap tercihini.

Kazım Karabekir'in metinlerinin tam tersleri de var başka kaynaklarda. Hangisine inanacağız diyorum. Anlatabiliyor muyum?

Aynı şey, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki iddialar için de geçerli. Hani diyorsun ya, "Bak Kazım Karabekir bile Atatürk hakkında böyle demiş." diye. Ben de diyorum ki x kişi de tam tersini söylemiş. Hangisine inanacağını nasıl seçiyorsun, onu sormaya çalışıyorum.

Ve sabahtan bu yana, "Ne kadar kaynak paylaşırsan paylaş, bir zaman sonra kendi mantığın devreye girer." demedim mi?

Şimdi bana "Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili farklı iddialar var, birini tercih edip ona inan." diyorsun. E ben ne diyorum sabahtan beri? Kaynakları okursun, hangisinin doğru olduğuna kendi mantığın karar verir.

E sonunda anladın herhalde demek istediğimi.

Kazım Karabekir'in metinlerinin tam tersleri de var başka kaynaklarda. Hangisine inanacağız diyorum. Anlatabiliyor muyum?

Aynı şey, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki iddialar için de geçerli. Hani diyorsun ya, "Bak Kazım Karabekir bile Atatürk hakkında böyle demiş." diye. Ben de diyorum ki x kişi de tam tersini söylemiş. Hangisine inanacağını nasıl seçiyorsun, onu sormaya çalışıyorum.

Ve sabahtan bu yana, "Ne kadar kaynak paylaşırsan paylaş, bir zaman sonra kendi mantığın devreye girer." demedim mi?

Şimdi bana "Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili farklı iddialar var, birini tercih edip ona inan." diyorsun. E ben ne diyorum sabahtan beri? Kaynakları okursun, hangisinin doğru olduğuna kendi mantığın karar verir.

E sonunda anladın herhalde demek istediğimi.

Şaka mı bu ? Sen de her mesajda konuyu mu değiştireceksin ? Önce ispat etmeni bekliyorum başka metin öne sürme, mantığın devreye girmez dediğimi, ispat et, edemiyorsan değiştirme konuyu.

Hala kaynaksız, yok yalan, hangisin doğru olduğu... Şapka lafına da kaynaksız dedin Afet İnan diye beğenmedin. Söylev ve Demeçler olduğunu görünce bahsetmez oldun. Kendi el yazısı bile olsa iddia diyeceksin neredeyse.

Sonra da nerede İlahlaştırma diyorsun komik şekilde. Kişinin kendi ifadelerini onun hakkında ortaya atılmış iddia olarak görmene ne demeli ?

Ben sana farklı iddia var demedim. İddia değil bunlar önce onu bir anla :)

Rabbimize inandik, Efendimizin izinden yuruyoruz. Bizler ona benzemeye, onun gibi konusmaya, onun gibi giyinmeye, onun gibi yasamaya calisiriz. İslam deccali ve büyük deccali nasil taniyacagimiz bizlere Efendimiz tarafindan bildirilmistir. İslam deccali süfyandir ve kendisi ölmüştür. Biz süfyanın yalanlarina inanmadik, inananlara da dogruyu gostermeye calistik. Biz Rabbimize inandik. İnandik ve tasdik ettik. Alemlerin Rabbine hamd olsun. Allaha savas acanlarla ölene dek savasacagiz. İslami karalayan, kotuleyen, onunla savasan, İslama gonul vermis olanlarla alay eden, raina diyen herkesle sonuna kadar mucadele edecegiz. Biz muslumaniz. Muhabbetimiz Allah icin, ofkemiz Allah icin. Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Esselatu vesselamu aleyke ya Resulallah,
Esselatu vesselamu aleyna ya Habiballah,
Esselatu vesselamu seyyidel evveline vel ahiri,
Ellahmudillahi Rabbil alemin.

Şaka mı bu ? Sen de her mesajda konuyu mu değiştireceksin ? Önce ispat etmeni bekliyorum başka metin öne sürme, mantığın devreye girmez dediğimi, ispat et, edemiyorsan değiştirme konuyu.

Hala kaynaksız, yok yalan, hangisin doğru olduğu... Şapka lafına da kaynaksız dedin Afet İnan diye beğenmedin. Söylev ve Demeçler olduğunu görünce bahsetmez oldun. Kendi el yazısı bile olsa iddia diyeceksin neredeyse.

Sonra da nerede İlahlaştırma diyorsun komik şekilde. Kişinin kendi ifadelerini onun hakkında ortaya atılmış iddia olarak görmene ne demeli ?

Ben sana farklı iddia var demedim. İddia değil bunlar önce onu bir anla :)

Verdigin kaynaklari kendi mantigimca gecerli bulmuyorum. Var mi sorun?

Verdigin kaynaklari kendi mantigimca gecerli bulmuyorum. Var mi sorun?

Size göre kendi sözleri bile geçerli olmuyor.

Kafanızdaki Mustafa Kemal değil gerçek olan Mustafa Kemal hakkında konuşuyorum kendi sözleriyle tanıdığım. Haliyle sen kafandakini tartışmak istiyorsan başka yere yazabilirsin.

Size göre kendi sözleri bile geçerli olmuyor.

Kafanızdaki Mustafa Kemal değil gerçek olan Mustafa Kemal hakkında konuşuyorum kendi sözleriyle tanıdığım. Haliyle sen kafandakini tartışmak istiyorsan başka yere yazabilirsin.

Tamam ben yazilan seyleri kendi mantigimla birlestirip arda kalana inaniyorun. Var mi sorun?

Kendi mantığınla birleştirmiyorsun, reddediyorsun. Bana göre geçerli değil diyorsun, belgeyle kavga ediyorsun :)

Belge ne belgesi?
Hangi resmi kurumlarca onay verilmistir? Kimin kaşesi veya mührü vardir?

Bir metnin begle niteligi tasimasi icin yayinevinde basilmis olmasi yeterli midir?

Belge ne belgesi?
Hangi resmi kurumlarca onay verilmistir? Kimin kaşesi veya mührü vardir?

Bir metnin begle niteligi tasimasi icin yayinevinde basilmis olmasi yeterli midir?

Yine aynı terane. Söylev ve Demeçler kime ait uydurmuşlar mı? Kendi el yazılarını mı mühürleyecekti ? Böyle saçma bahaneler bulacaksan tartışmaya girme.

Geri