climax
Elmas Üye
Dur en güzelini okumadınGördüğüm rüyayı sabah ilk uyandığımda hatırlasam bile birkaç sonra unutuyorum.
Bi masada oturuyorum. Adamın biri elimdeki telefondan bir video izletiyor bana ama sık sık durdurup kendince yorumlar yapıp dikkat etmem gereken yerleri söylüyor heyecanla. Ama videonun ne hakkında olduğunu şu an hatırlamıyorum. Bir kadın yaklaşıyor ve "Ali bey salı pazarındayamış, araç bulamamış. Aynı yerde oturuyorsunuz, geçerken onu da alır mısınız" dedi. Tabi dedim ve videoya döndüm. Kadın birşeyler daha anlatmaya çalıştı. "bak burda işimiz var meşgulüm, daha sonra" dedim. Ama kadın susmuyor ve onu dinlemem konusunda ısrar ediyordu. Kalkıp omuzlarından tutup ittim "sana daha sonra dedim!" diye çıkmıştım.
Birden arabanın içinde buldum kendimi. Tren garının yanıydı. İnsanlar akın halinde trenden iniyordu. Elinde şemsiye, üzerinde krem rengi bir trençkotla sarışın bir kadın yanaştı arabanın yanına. Sertçe kapıyı açmaya çalıştı. Kilitli olduğu için önce açamadı ama üçüncü denemede kapıyı açmayı başardı. "Hadi gidelim" dedi, oturmaya çalıştı sağ koltuğa. "Siz kimsiniz inin derhal arabamdan" dedim. Birden bağırmaya başladı " bu adam beni buraya kadar çağırdı, şimdi de paramı vermiyor!" diye. İnsanlar bana tepki gösterdi "eskortun parasını vereceksin" diye. Ya arkadaş ne eskortu ne çağırması ne parası! Kalabalık laf dinleyecek gibi değildi. Oradan kaçmak için bastım gaza. İnsan kalabalığında kimseye çarpmamak için dikkatli olmalıydim. Onları atlattım ama otomatik kapı vardı ve kapanmak üzereydi. Hızlandım ve çarparak da olsa geçmeyi başardım.
Mahalleye geldiğimde güneş batmak üzereydi. Herkes sokaktaydı. Beni bekliyorlarmış. "Başına gelenleri duyduk çok üzüldük, geçmiş olsun" gibi şeyler söylüyorlardi.
Eve girdiğimde tüm akrabalar oradaydı. İçlerinde çoktan ölmüş olanlar da vardı. Salonda yerde kırmızı bir İran halısı vardı. Üzerine uzandım. Sadece uyumak istiyordum. Yan odadan kızımın sesi geliyordu. "neymiş, benim yüzümden morali bozulmuş da finallerde sıfır çekmiş. Bana ne ya, salak bu kız yemin ederim" diye bağırıyordu.