En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 306 gün önce görüldü
orijinal adıyla " la fille sır le pont " yani köprüdeki kız.

doksan dokuz yapımı olan film gerçekten çok çok çok
güzeldi, izleyen ya da izlemeyen herkesin izlemesini tavsiye ederim. Depresyonda ve yolunu kaybetmiş olan Adele ile bir kabare sanatçısı gaborun birbirlerine rastlsdiktan sonra şanslarının ve hayatlarının ne kadar değiştiğini göreceksiniz, özellikle filmin sonundaki İstanbul sahneleri çok anlamlı ve güzeldi.

Me before you (2016)

Emilia Clarke'in filmde ki rolu kendi karakterine cok yakin gibi hissettim. cok guzel, keyifle izledigim bi film oldu

• Beğen
Tepkiler: Aze
capharna%C3%BCm-afi%C5%9F.jpg

Ben çok etkilendim herkese tavsiye ederim =)

zeki-mueren-katip-ueskuedara-giderken-filmi-afisi.jpg

tesadüfen denk gelip izledim. zeki müren'in sevgilisini bücür cadı'nın annesi sezer güvenirgil canlandırmış. hiç bilmediğim bi filmdi. hoşuma gitti.

Versallies dizisi bitmek üzere. Son iki bölüm kaldı.
14. Louis'i ve Versay sarayı entrikalarını hiç sevmedim.

• Beğen
Tepkiler: Aze
En son izlediğim bu değil ama geçenlerde izlediğim ve baya etkisinde kaldığım hatırladıkça yine aynı duygulara düştüğüm bir belgeseldi "jonestown katliamı"
Filmin tam adı bu değil de kısaca bu işte. Bu katliam konusunda bilgim vardi ama ustunkoru okuyup geçmiştim ilgili yazıları, izleyince anladım nasıl dehşet dolu olduğunu. Manipülasyonun gücünü. Onca insanı beraberinde nasıl intihara daha doğrusu katliama sürüklediğini. İnsanları önce klasik din inanç ile kendine bağlaması, mucizelere inandirmasi sonrasında ailesinden koparıp uçsuz bucaksız bir yerde hayat kurdurmasi, onları dış dünyadan koparıp her gün sesini megafon ile dinlettirmesi, yalan yanlış haberler anlatip insanların paranoyaklasmasi, her gün onları çalıştırıp uykusuz bırakması-ki bu da robotlasmalarina düşünmelerine imkan tanimamasina neden oluyor- big brother karakteri gibi düşünün işte.- ve tabi kacinilmaz son, insanların çocuklarına kendi elleriyle zehir icirdigi bir durumu hayal edin. Bizim bazı turkolarin, kefenimle yanındayız yok reis karımla olsa kıskanmam dedikleri sadece fitilin yeni ateslenmis kısmı... (melnur muyum ben ayol)
Neyse güzel belgesel, netflixte yok maalesef.
Evet buna ben de çok sövdüm boşa mı para veriyorum diye...

Belgeselin afişini de atayım bari...

Screenshot_20210818_215759.jpg

İnternette çoğu site bu olaydan toplu intihar diye bahsediyor, katliamdi o. Görüntüler hala zihnimde. Neyse çok uzattım izleyen olursa iyi seyirler dilerim.

İzlemeye değer.

4827942.jpg

Polaroid (Gerilim Filmi)
ABD, Kanada, Norveç yapımı

Polaroid Filminin Konusu
Bird günün birinde eski bir fotoğraf makinesi bulur. Polaroid türü bu fotoğraf makinesi çok hoşuna gider. Ancak kısa bir süre sonra makinede bir şeylerin yanlış olduğunu anlar. Kimin fotoğrafını çekse, çektiği kişiler trajik ölümler yaşamaktadır. Genç kız ve arkadaşlarının hayatta kalabilmek için bir günden az zamanları vardır ve lanetli makinenin sırrını çözmek zorundalardır.

Sinemada Zamanda Tutsak (Old) Filmini.
Zamanda Tutsak Filminin puan değeri 6.6, yani evde de izlenebilir. Yönetmeninin geçmişte önemli filmleri vardı. Fakat son iki çalışmasında aynı başarı yok.
Gerilim filmini sinemada izleme keyfi için gidilebilir, kurgusu aslında güzel. Ama sanki daha fazla materyaller eklenebilirdi. Bazı şeyler çok vasattı.

22761_5149_enbuyuk.gif

Old, tatile giden bir ailenin hayatına odaklanıyor. Tropik bir tatile giden aile, tenha bir plajda dinlendikleri sırada beklenmedik durumlarla karşılaşır. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu keşfeder.

Dışarılarda gezmekten eve giremiyorum ki. Ay ay hep gezelim inşallah. ❤️

• Beğen
Tepkiler: Sux
Yabancı mini dizi Honour. The Durrells ailesinden sevdiğim başarılı oyuncu Keeley Hawes için izledim.
Yaşanmış bir dram ve adalet duygusunun azmi anlatılıyordu.

honour-200x290.jpg

çember yolun sonundaki kız filmini kanal d'de izledim.
haftaya pazar başka bir çember filmini yayınlayacaklar.

tam emin değilim, web'de bilgi de bulamadım ama sanırım komiser montalbano film serisi gibi bir şey olacağını seziyorum.

film biraz yavandı; pek olmamıştı ama gelecek film'den umutluyum, zamanla akıcılık artarabilir.

izleyip geçmelik.

john wick tarzı. güzeldi, beğendim. izlenebilir.

Guguk kuşunu açtım ama bir türlü algimi filme çevirip izleyemiyorum bekliyor öyle. çok da severim.

hard-sun.jpg

Polisiye dizi Hard Sun.
Yaklaşan Sert Güneş ile ilgili teoriler ve bunun bilgi olarak yayılımını örtbas etmeye çalışan gizli birimin eylemleri.
Sıra dışı bir yapım. (6 Bölüm)

The Farewell - Lulu Wang

Yıllar evvel filmekimi'nde izlemek isteyip zamansızlıktan fırsat bulamamıştım geçen gün TRT2'de denk gelince bu sefer kaçırmak istemedim. İşin açığı Çin sinemasına karşı pek ilgim de bilgim de yok ama bu film epey hoşuma gitti ve işin açığı biraz da meraklandırıp araştırmaya sevk etti.

Film ahlaki bir çatışmanın üzerine konumlandırılmış. Yalnız ahlaki ikilemler değil, kültürel çatışmalar da filmde önemli bir rol üstlenmış. Hikayenin arka planındaki kültürel ögeler filmi bence çok çekici bir hale getirmiş. Çin kültürü kimi yönleriyle bizden bayağı uzak olsa da kimi yönleriyle de bize epey bir yakın bir kültür gibi duruyor. Ben filmde Çin kültürüne dair hiç bilmediğim birçok unsura rastladım. Tabii filmde propaganda unsurları da yok değil ancak filmi izlerken bu yönlere çok takılmadan devam etmekte yarar var. Diyaloglara da bolca kültürel öge ve çatışma eklenmiş ki bu bence filme güçlü bir karakter katmış. Fimde en hoşuma giden detay yemek sahneleri oldu. Bu anlardaki çatışmalar aslında filmin omurgasını oluşturmuş. Hoş Asya sinemasında yemek sahneleri her zaman ilgi çekici olmuştur ancak bu filmde diyalogların da etkisiyle yemek sahneleri çok daha çekici hale gelmiş.

8.5/10

Geri