Düğün yapmak çok mu gerekli?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
genel kanaatim düğünlerin çokta gerekli olmadığı yönünde, illa düğün diye insanlar darlanmamalı.
fakat ben karımı gelinliğiyle görmek isterim.

edit; karı koca olarak, yasal yahut yasadışı yapacaklarınızı forumda dillendirmeniz de abes.

Caaaaağnımmmm pandemiyi kaçırdım ya ona yanıyorum ne güzel miss gibi nikah 3-5 kişi tamam evlenip gidiyorsun :D
Düğün gereksizdir arkadaşlar boşuna o kadar para saçıp eğlenmekten çok eğlendireceğiniz bir gün yaşatmayın kimseye tabi bu benim düşüncem :p

Kim in yorumlara koptum bukadar sığ düşünceli biri olamaz sanırım bu arkadaş düğün masrafını 5 10 bin tl falan saniyor sanırım shdudhajajdjsjdjwjduwudhsj komeditukkani

Gereksiz buluyorum, sade bir nikah töreni yeterli bence. Düğüne harcayacağım paranın bir kısmını ihtiyacı olan vakıflara yardım olarak vermeyi yeğlerim.

Bu kişiye göre değişir. Kimisi çok ister kimisi masraf olarak görür. Ben düğünden ziyade adet adı altında masraf yapanlara kızıyorum. Kimisi bizde şu adet var diye erkek tarafını sömürüyor. Genel Türkiye 'de çok fazla görgüsüz insan var. Sürekli millete hava atma dertleri var. O insanlar yüzünden bu tarz seyler bitmiyor. Yabancılar sade bir düğün yapıp dünyayı geziyor. Bizimkiler bir çok şeye masraf yapıp evlendikten sonra borç ödüyorlar

Geldim geldim. Hemen herkes düğün ister. Şekli şemali yeri mekanı farklı olabilir. Ama para meselesi. Buradaki hiçbir kardeşim başkasının finanse edeceği tarihi bir yalıda yada teknede yapılacak düğüne hayır diyemez (kendi sıkılsa bile geline jest olsun diye yine ister) Lakin parası "Sevilay düğün sarayı"nda kuru pasta limonataya bile yetmez. Öyle olunca tabi "yha ne gerek var eski adetler ritüeller, kaldı mı ya bunlar" falan der.

Değerli sap arkadaşlarım. Zevcenizin geri kalan hayatinizi zindan etmemesi için düğün yapın. "aman yok ne gerek var masrafa" falan dese de inanma. Ya da bosverin ya. Öyle yada böyle hayatınızın geri kalanını zindan edecek bir şekilde zaten.

Ha bu arada düğünde takılacak paraya bel baglayacak saf kardeşim. Yok öyle bir dünya. Davetliler züğürt olacak. Yediği peynir tabağının bile parasını vermez bunlar.

climax the yargı machine.

Kalabalığa lüzum yok adam yeterli .S

Eskiden olsa vardı hevesim. Şimdi bir nikah, güzel bir yemek sonra da eve gidip uyumak istiyorum sadece. Tantana , gürültü, sahte gülüşler vs hiç çekemem bir sürü masrafta cabası. Altınları toplayıp kaçasım gelir benim ya.

yirmilerimin başında da böyle bir hayalim yoktu, şimdi de böyle bir hayalim yok. "bu işler, ekonomik durumunuza bakar" önermesine ancak kısmen katılabilirim. çünkü maddi durumu iyi olan insanların da şık bir nikahla işi bitirdiğini biliyorum. tabi şık bir nikah da, o kadar ucuz bir şey değil. ama düğün gerçekten külfet bence, yani şöyle; bir tarafın hayali bu yöndeyse, orta yol bulursunuz elbet ama şeyi çıkıyor organzasyonların. o da olsun, bu da olsun jkds allah aşkına çiçeklerin, masa örtüsünün rengini seçmek ne yaf djs ay neyse. herkesin keyfi. bence aile bireyleri ve yakın arkadaşlarınızla nikahtan sonra yapılan küçük bir eğlence tadı damakta bırakır. bilmiyom eyyorlamam bu kadar

fakir kesimin umudu düğünde takilan takilar düğün şart kekem xs

evlenecekler
oturup anlaşsın
arada konuşun
seviş seviş nereye kadar

Oldum olasi toplumumuzdaki en gereksiz gordugum seylerden birisidir

Sanırım evlenmeyeceğim. Ama olur da bir gün o hatayı yaparsam eğer, sahilde sessiz sakin bi nikah yaparım.

Geri