Düğün yapmak çok mu gerekli?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Gereksiz boşa masraf git araba al kendine daha iyi
yada git dünyayı gez

Yoo, cok gereksiz
Ama ben kesin dügün yapardım :)

Dügünlerde sosyalizasyon süreci icerisinde toplumsal roller sahne alir, toplumsal tüketimin törensel versiyonudur
Gelin anneden degil babadan istenir, hep "gecenin en özeli" hissettirilir,
Kiyafeti gösterislidir. Rengi ona hastir. Rengi masumiyet cagrisimldir. Damatlik ve damat geri plandadir.
Bi nevi evlendigi icin "mükafat" yasar,
yapmasi gerekeni yapmis olmasinin gururu atfedilir
Bunların yaninda eğlenceli bi gece icin sarf edilen harcamanin/stresin yükü bindirilir genc cifte (gülücük) Oksimoron fenomeni.

Parti güzel ama, ad gününüzden itibaren evleneceginiz günün heyecanina kapılan akrabalariniz teröründen kurtulabiliyorsanız parti verin...
Vur patlasin cal oynasin. O gece gözünüzün isigi sönecek kadar eglenin cünkü hayatinizin geri kalanin kisminda yasam isiginiz sönecek...

Son zamanlarda da görüldüğü üzere, gayet gereksizmiş.

Yapilabilir ama o kadar gereksiz seylere cok masraf edilmesi de savurganlik geliyor bana. Kizlar unlu, fenomen, zengin dugunlerinde ne gorseler yapmak istiyorlar.

Angie bana söz verdi, düğününe davet edecekmiş...

Dünyanın en saçma en gereksiz işi!
Erkek tarafını düdüklemekten başka bir şey değil!

Düğün yapmak istemeyen erkeklere , kadınların “yov bon hoyotomdo ilk dofo ovlonocom doğon ostoyom’ demesi tam bir facia. Sanki erkeklerin 8.evliliği artık sıkılmışlar düğün yapmaktan!

Her ay 20 tl ye traş olduğun kuaföre damat traşı adı altında gidip 200 tl vermekten tut, konvoyuna, gelini almaya gidip kapısının önünde oynamaya ,3 saat için damatlık gelinliğe 10 bin ödemeye kadar saçma salak adetler altında hem yorucu stresli hem de maddi külfet.

Evlenin sade bi nikahla al karını düğünden tasarruf ettiğin parayla çıkın yurt dışına gidin gezin eğlenin baş başa. Elalem getirip 100 tl takacak diye ne gerek ver bi dünya masrafa.

Son düzenleme:
Kuaförlerde de gelin başı mevzusu var hahah @Türk cok eğlendim senin yorumunu okurken

Bende taraftarı değilimdir her zaman sadelikten yanayım sade bir nikah sevdiklerimizle güzel bir yemek yeterli bence.

Kuaförlerde de gelin başı mevzusu var hahah @Türk cok eğlendim senin yorumunu okurken

Bende taraftarı değilimdir her zaman sadelikten yanayım sade bir nikah sevdiklerimizle güzel bir yemek yeterli bence.
Senin gibi kadınlar kalmadı artık günümüzde maalesef:)
Herkes gösteriş hastası olmuş. Hava atacaklar illa etrafındakilere.

Sadelik dediğin gibi her zaman güzeldir ve ayrıca makul mantıklı olmak lazım.
Düğün için harcanacak parayla evinin bir ihtiyacını karşılarsın eşinle gidip istediğin yerde balayı yaparsın daha iyi olmaz mı? :)

Ha bir de şu var;
Kadını kırmamak için düğün yapıp büyük masrafa giren erkekler borcu ödeyebilmek için düğünden sonra takılara el koyuyor. Kadın tepki gösteriyor ilk günden para meselesi yüzünden kalpler kırılıp yuva yıkılıyor :)

Turkiyede 3 saatlik dugun yapilcaksa dim dizlak bir menuyle yapilmasin daha iyi.

Kır dugununu tercih ederim. Kiz tarafinin gorgusuzce onu isterim bunu isterim sacmaliklarida olmassa karsi tarafda dugunden birsey anlar diye dusunuyorum. 2 kisinin kutlamasi ogun, ailelerin birbirine emir ve para yagdirma gunu degil.

dım dizlak bie menü derken...

düğünlerde kuru pasta ve limonata neyimize yetmiyor :(

Bir kere yapiliyor bence bir yemek verilir tabi butcede onemli. Burda 2 ailede katkida bulunabilir. Ama malesef kim kimden daha cok yolarim konusu olmus. Kuzenimin dugununde gordum. Kiz tarafi herseyi aldirtti bizim damadin damatligi bile ortada yoktu. Biraz gorgu ama.

biz istiyoruz ki yemek olmasın sadece halay... ankara havası, halay, ankara havası, halay...

Şimdi erkler daha doğrusu hemcinslerim biraz dert yanmışlar . Elbette haklılık payı var . Ama bana inandırıcı gelmeyen bir iki husus gözüme çarptı . Düğüne vereceğin parayı git dünyayı gez veya Türkiye turu yap filan . Düğün bitikten sonra o parayı kalkıp tur için ben harcayacağını sanmıyorum boş laf gibi geliyor bana. Ayrıca aylık 18 lira sigaraya verdiğin paraya acımıyorsun, ömründe 1 kere verdiğiniz damat traşına mı takıldınız ;d
Zaten şu durumda kimsenin düğün yapacağını da sanmıyorum . Pandemi de bahane oldu şu ekonomik krizde . Hadi evlenecekler iyisiniz ;d

@Kim Ben den başka dert yanan erkek yok.
Bana cevap hakkı doğmuş çünkü yazdıkların benim mesajıma cevap niteliğinde.

Önce şunun cevabını ver.
Beni ne kadar tanıyorsun da samimi olmadığımı yzmışsın?

Yoo çok da gerekli değil.
Biz nikah yapıp sonrasında gençlerle bir mekanda eğlence düzenlemiştik. Çoookk da eğlenmiştik.
Maksadı eğlence olana bu da yetiyor. ^^

Yoo çok da gerekli değil.
Biz nikah yapıp sonrasında gençlerle bir mekanda eğlence düzenlemiştik. Çoookk da eğlenmiştik.
Maksadı eğlence olana bu da yetiyor. ^^
halay var mıydı halay.. halaysız düğün eğlencesi mi olurmuş

Geri