CHP bence ilk çözüm sürecindeki gibi, yine bir sonuç alınamayacağını düşündüğü için bu sürecin dışında kalmayı tercih ediyor. Elini taşın altına sokmak istemiyor. Olurda yine fiyasko olursa bende güme gitmeyeyim diyor bence. Benim bir vatandaş olarak umudum var. Bu topraklara elbet huzur, barış ve kardeşlik gelecek birgün, diyordum hep. Belkide o günlere yaklaşmışızdır. Kürt dediğin benim insanım, benim vatandaşım, onun derdi benim derdim, onun huzuru benim huzurum, onun mutsuzluğu benim mutsuzluğum.
Apo'nun silahlı katilleri ise yıllardır masum kanı dökerek, devletin güvenliğini sağlamakla görevli bu milletin evlatları olan askerlerimizi şehit ederek, Kürt vatandaşımızın arzularını, etnik kimliğinide istismar ederek, bölge insanının psikolojisini bozmaktan öteye gitmedi. İsteyen istediği perspektiften baksın, PKK'nın icraati yöntemi sadece ve sadece terörizmdir. İnsanlar artık yeter, diyor. Diyarbakır annelerini görüyoruz, anneler sadece evladının canını, geleceğini düşünüyor. Birilerinin zehirli ideolojilerine kapılarak hayatlarının son bulmasını istemiyor. Kürtlere PKK kadar zulmeden, onların duygularını istismar eden başka bir yapı yoktur. Son olarak bu sürecin ilki gibi olmamasını ve terörsüz, huzurlu bir ülkeye kavuşmaya vesile olmasını temenni ediyorum.