Devlet Bahçeli: "Dava arkadaşlarıma sesleniyorum, İmralı’ya gitmeme izin veriyor musunuz?"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dava dediği de emperyalistlerin köleliğini yapmak. Oradaki satılmış güruh seni ayakta alkışlayabilir. Medya yoluyla da ne kadar algı yaratırsanız yaratın. Halk bu ihanet sürecini desteklemiyor.

Bu ülkede halk her şeyi unuttu ve unutur. Çok fazla anlam yüklemeyin derim.

Chp, eline geçen tarihi fırsatı Akp, Dem ve Mhp ittifakının gemisine binmeyerek oldukça olumlu bir şekilde kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin muhatabı tecavüzcü ve katil bir terörist değildir. Bu teröristi önder belleyip kendi temsilcisi olarak gören kesim de yine Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Chp'nin muhatabı olamaz.

Chp, Abd tarafından dizayn edilen bu sürece ve ittifakın inşa ettiği bu gemiye binmeyerek başta kendi kurucu değerleri olmak üzere tabanını ve kendini var eden tüm düşünce ve yaklaşımlara doğru orantılı olarak hareket etmiştir. Bir kere şunun ayırdında olmak gerek, Abd'nin inşa ettiği bir planla herhangi bir coğrafyaya ne barış gelir ne de huzur. Kürt siyasetinin kendi müstakil fikri de yoktur eylemi de. Abd onlara rol biçer onlar da bunu tatbik eder. Bugün bütün bu "the süreç" de bunun tezahürüdür. Ben bu süreç boyunca Chp'nin Abd karşıtı bir yaklaşımla hareket ettiğini düşünmüyorum. Chp'nin tüm tutumu ve yaklaşımı Akp'yi ters köşe bırakmak üzerine inşa edilmiş vaziyette ve bu kararla bence bunu başardılar da. Akp'nin Dem ile ittifak kurmak zorunda kalması, tüm sivri söylemlerin Mhp ve Bahçeli ağzıyla yapılmasına karşın faturanın halk tarafından Akp'ye kesilmesi ve tüm o barış anlatısına rağmen halkın süreci kabullenmemesi bence Chp'nin son dönemdeki başarılı ön almalarının ve doğru pozisyonlanmasının neticesidir. Yalnız bütün bunlara rağmen Chp hala sürdürülebilir bir plana ve güven verici bir temele sahip değil zira parti içinde Kılıçdaroğlu bakiyesi Atatürk, Cumhuriyet ve Türk düşmanı kesim oransal olarak hiç ama hiç az değil. Bunlardan kurtulmadan müstakil bir planla yola devam etmek pek mümkün gözükmüyor. Bu aşamada yapılacak en iyi şey partinin kendini başta seçmeni olmak üzere potansiyel seçmen grubuna çok çok iyi anlatması. Bugün Chp şehirli Kürtlerin de oyunu alıyor, Akp'li ebeveynleri olan gençlerin de beyaz yakalının da. Bundan sonraki hedef bu tabanı genişletmek olmalı. Kürtler oy vermez rererö muhabbetlerine aldanmadan ayakları yere basar sürdürülebilir bir planla hareket etmek şart.

Daha olan biten karşısında ya susan veya destekleyen bir topluma bir anlam yüklemek bayağı anlamsız. Adamlar sorgulamaktan dahi acizler. Oysa duyarlı olsalar ülkeyi alt üst etmişlerdi bile. Gerçi bizimkiler vatanperver oldukları için liderleri, cumhurbaşkanları ne derse o yönde hareket ederler, öyle sokaklara dökülüp "bölücülük", "Türkiye düşmanlığı",...... falan yapmazlar.
Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz!!!

Yahu daha dün Araplar hainmiş de muş muş muş "hadi ordan hadi ordan" ;q

Küçük bir hatırlatma sadece
Allah Allah Türk düşmanımısın sen ..

bir ben kalmıştım banada mı affedersin salça olup papaz olma niyetindesin Kürt Kedisi .. ben siyaset üzerinden ikili polemiklere girmiyorum..

ayıp da ediyorsun haberin olsun ..
tutumuna vede kendine çeki düzen vermende fayda var ..

Allah Allah Türk düşmanımısın sen ..

bir ben kalmıştım banada mı affedersin salça olup papaz olma niyetindesin Kürt Kedisi .. ben siyaset üzerinden ikili polemiklere girmiyorum..

ayıp da ediyorsun haberin olsun ..
tutumuna vede kendine çeki düzen vermende fayda var ..
Konunun benimle ne alakası var sözler bana mı ait haha dün muhabbeti dönmüştü ya RTE nin sözleri sen hain affedilmez diyince bende hatırlatmak istedim ne kadar tutarsızlık var diye hepsi bu :)

Türk Milleti düşmanı affeder haini asla..
Bence gereğinden fazla anlam yüklüyorsun millete. Olan biteni sadece seyreden, kendi 4 duvarı içerisinde protesto edene fazla anlam yüklemeyeceksin ve asla güvenmeyeceksin. Bu toplumdan bir cacık olmaz. Bugün seçim olsa gene aynı partiler iktidar olur, seçilir,...... kimse siyasilere ceza meza kesmez
Polemik olsun diye yazmıyorum umarım anlarsın.

Son düzenleme:
Böyle düşünselerdi konu bu kadar uzamazdı Apo çoktan serbest bırakılırdı. Eskisi kadar olmasa da hala çekiniyorlar. CHP'yi de bu suça ortak etme çabaları bundan kaynaklanıyor.

Abdullah ocalana yapilabilecek en guzel isk*nce diye su fotografi atmam serbestmi kardesim?
images (19).jpeg

@scope

şu olanın bitenin gerçekten barış ve kardeşlik için yapıldığına inanacak kadar naif bir dünya görüşüne sahip olmak hayatlarımızı daha mutlu kılardı belki de. iktidar, iktidarda kalabilmenin parolasını yine, yeniden demlileri yanına çekmekte bulmuş ve ortağını da buna bir şekilde ikna etmiş veya mecbur bırakmış. bunlar birlikte anayasa değiştirebilmek ya da tekrar seçilebilmek gibi saiklerle önü, arkası, istikameti belli olmayan bir yola girmişler; demliler de hem "barışı reddeden taraf" olmamak, hem de bu süreçte mümkün olan tüm kazanımları elde edebilmek için bu sürecin bir parçası olmayı kabul etmişler. 2 yıl önceki seçimlerde rakibine karşı en büyük propagandası "bunlar apo'yu çıkaracak, sayaçlarınızı pkklılara okutacak" olan adamların birdenbire barış ve kardeşlik türküleri tutturmasını yiyenler varsa afiyet olsun diyelim.

bu yapılanları yapabilmek için bir zamandır altyapısını oluşturdukları söylem "kürtlerle barışmazsak bu coğrafyada büyük balıklar bizi yutacak" şeklindeki geçerliliği noksan fakat vuruculuğu güçlü bir anlatıydı. devletin ve milletin varlığını devam ettirebilmesi için 50 yıllık söyleminden vazgeçmeyi göze almış bir "bilge lider" ve ona bu yolda tüm gücüyle destek veren memleket sevdalısı bir "uzun adam". halbuki ikisinin de her keskin virajda milleti değil kendi istikballerini düşündüğü 25 yıldır sayısız örnekle tecrübe edilmiştir.

bu süreç gerçek bir başarıya ulaştırılmak için planlanmış olsaydı çok daha kapsayıcı, çok daha hukuki çizgileri belli, çok daha şeffaf yürütülen bir süreç olurdu. seçmenden en yüksek teveccühü alan parti hiçbir şekilde dışarıda bırakılmaz, görüşmeler anlaşmalar kapalı kapılar ardında yapılmaz, chp'ye "sen desteğini açıkla ama çok da kurcalama" tavrı takınılmazdı.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin İmralı'ya giden komisyona katılmamasını eleştirdi:

"CHP sürecin içinde olmak zorundadır ve risk almalıdır. Milletimizin beklediği, CHP'nin sürece yön vermesidir."

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin İmralı'ya giden komisyona katılmamasını eleştirdi:

"CHP sürecin içinde olmak zorundadır ve risk almalıdır. Milletimizin beklediği, CHP'nin sürece yön vermesidir."

Herkes millet adına konuşuyor, bu millette ya kardeşim noluyor size, benim istemediğimi, söylemediğimi,..... neden istiyormuşum gibi, söylemişim gibi lanse ediyorsunuz demiyor.

Sırp öğrencileri kadar bile değil bu millet. O ögrencileri örnek almalılar.

Geri