Başörtülü öğrenci,Kara Harp Okulu'nda bir ilk

Konu sahibi son olarak 1246 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadınları başörtülü- açık olarak ayırmaktan vazgeçin bi' salın bizi ya.

Taraflı gözle bakmamak lazım. Olaya objektif bir gözle bakmak gerekiyor. Bir bayanın başörtüsü takmasıyla, beynini veya aklını kullanamayacağı, fiziki olarak vücudunu kullanamayacağı anlamına gelmez. Başörtüsü dini bir objedir. Kişi nasıl ki vücudunda Haç veya Allah yazan bir kolye yada dini obje taşıyor ise bunu takması da normaldir.
Diğer bir husus askeri personel olarak çalışan bayanların her zaman işi bellidir. Ev aramalarında yada bayanlarla ilgili işlemlerde (üst aramaları, çanta aramaları) görev yapmışlardır. Aksi halde erkek bir askeri personelin yada kolluk kuvvetinin karınıza kızınıza arama yaparken ellemesini istemezsiniz tabi karısını kızını elletmek isteyenler hariç. Gönüllü olarak operasyonlara gidenler nadirdir. Askeri personelden de bayan olması lazım ve gerekli diye düşünenlerdenim. Bu başörtülü yada şortlu bu onun bileceği bir karardır. Kıyafet konusunda TSK'nın yönetmeliği gereği ne varsa o uygulanmaktadır. Bayanın istediği her mesleği yapması, insan hayatında bir çok konuda yardımcı olmaktadır. Eskiden kıt ve salakça düşünen bir çok kişi bayan okumasın der ancak karısını bayan doktora götürürdü.
Bu ve bunun gibi örnekler her zaman karşımıza çıkacaktır. O yüzden önemli olan başörtülü yada şortlu değilde zeki, çevik ve atik olup olmadığı, mesleğine yakışır şekilde görev yapıp yapmadığına bakmaktır. :)

Kuleliden mezun olan subaylar karı-kız araması için mi subay oluyor jelibon? Dert bu işe sivil güvenlik olsunlar. Tövbe est adamı illa delirteceksiniz

Utanç duydum evet.
Bu dini özgürlük değildir. Ben en başından beri her ne kadar görevini layıkıyla yapanlar olsa bile kadın askerlere karşıyım, bu işin doğası bu değil, zaruri hallerde 60 yaşında ki baban da çağırılacak askere, tutup da ama kimse eline silah vermiyor şu an.
Kızın zorlanmış, zorlanmamış olması hususlarını bir kenara bırakıyorum, siyasi veya dini bir sembol en başından beri yasaktı orduda, dini inancı gereği 3 karış sakal uzatan bir subay hayal edebiliyor musun? veya yine dini inancı gereği çarşaflara, peçelere bürünen bir subay?
Orduevlerine girişte de aynı sıkıntı vardı, ona karşıydım, ama üniformayla birlikte kabul edilebilir değil.
Bilmem kaç yıllık fotoğraflar göstermek de ayrı bir zeka ürünü, 100 yıl geriden geliyorsunuz zihniyetinizle. Develere binip, diş macunu yerine misvak da kullanın o zaman

Sizin takımın bir sözü var.
" çokta fifi "
İşinize gelince 100 yıllık Atatürk, inönü fotoğrafları gösterirsiniz, konu islamı yaşayan kadın olunca görmezden gelirsiniz.
Birileri sizin kafadakileri yıllarca, böyle düşünesiniz diye, karşı çıkasınız diye dayattı ve bu fikirleri savunmayı öğretti. O birileri artık tarih kitaplarına geçecek. Bundan sonra böyle, işine gelirse.

Ayrıca bazen misvak kullanırım Sünnet olduğu için, deveyi de bulsam binerim ata biner gibi.
Yaşam tarzlarını aşağılamaktan vazgeçtiğiniz zaman saygı göreceksiniz.

Son 15 yılda bu ülke hiç olmadığı kadar kutuplaştı.

Rezalet bir olaydır. Askerlik tek tiptir, tek tip olmak zorunda. Dini simge, inanç unsuru olamaz.
Ordu bireysel özgürlük taleplerinin karşılanması gereken bir merci değildir. Bende şortla gitmek istiyorum, inancım öyle diyor olur mu böyle şey ?
Adamlar askeri üniformadan göktürkçe yazıların yazmasını yasaklıyolar bu serbest. Ordu vasat durumda daha beter hale getiriyorlar. En son yurt dışından pilot getiriyorduk, ordu kalmamış ki disiplini olsun. Ama cahil takımı inanmaya devam eder, kandırılır çünkü 82 kerkük 83 musul diye.
Bu zihniyette disiplinle ordu hiç bir atılım yapamaz.

Taraflı gözle bakmamak lazım. Olaya objektif bir gözle bakmak gerekiyor. Bir bayanın başörtüsü takmasıyla, beynini veya aklını kullanamayacağı, fiziki olarak vücudunu kullanamayacağı anlamına gelmez. Başörtüsü dini bir objedir. Kişi nasıl ki vücudunda Haç veya Allah yazan bir kolye yada dini obje taşıyor ise bunu takması da normaldir.
Diğer bir husus askeri personel olarak çalışan bayanların her zaman işi bellidir. Ev aramalarında yada bayanlarla ilgili işlemlerde (üst aramaları, çanta aramaları) görev yapmışlardır. Aksi halde erkek bir askeri personelin yada kolluk kuvvetinin karınıza kızınıza arama yaparken ellemesini istemezsiniz tabi karısını kızını elletmek isteyenler hariç. Gönüllü olarak operasyonlara gidenler nadirdir. Askeri personelden de bayan olması lazım ve gerekli diye düşünenlerdenim. Bu başörtülü yada şortlu bu onun bileceği bir karardır. Kıyafet konusunda TSK'nın yönetmeliği gereği ne varsa o uygulanmaktadır. Bayanın istediği her mesleği yapması, insan hayatında bir çok konuda yardımcı olmaktadır. Eskiden kıt ve salakça düşünen bir çok kişi bayan okumasın der ancak karısını bayan doktora götürürdü.
Bu ve bunun gibi örnekler her zaman karşımıza çıkacaktır. O yüzden önemli olan başörtülü yada şortlu değilde zeki, çevik ve atik olup olmadığı, mesleğine yakışır şekilde görev yapıp yapmadığına bakmaktır. :)

Mete döneminden beri, hiçbir kadın subay, gidip de polis memuru gibi birisinin üstünü aramamıştır jandarma veya polis gibi... Hukuk okuyorsun sanırım ya da mezunsun ama kolluk yetkilerinin kimlerde olduğuna tekrar bakman lazım : ) Karısını kızını elletmek gibi iğrenç tabirin o kadar mesnetsiz, o kadar yakışıksız ki (senin için) şaşırttın beni.

Üniforma tek tiptir, bu yüz yıllardır sun tzu gibi bu işe kafa patlatmış, yerli yabancı askeri dehaların fikridir. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok, veya "isteyen şortlu gider yeaaa" diyemezsiniz. Askerlik, verilen emre kayıtsız şartsız itaattir. Bunun tek tip kıyafetle ne ilgisi var açıklamalarına girmek, pisagor teoremine inanmıyorumla aynı hesaptır. Askerlik kişisel özgürlüklerinin de kısıtlandığı yerdir, öyle de olmalıdır.

Sevgili aegishjalmur Kolluk kuvvetleri Asker ve Polis olmak üzere 2 tane vardır. Sınır güvenliği de daha çok piyade sınıfı dediğimiz Karakuvvetleri Komutanlığı tarafından idame ettirilmektedir. Jandarma köylere emniyet şehir merkezlerini kontrol etmektedir.

Şöyle ki; Her kolluk kuvvetinin kendine bağlı yerleri bulunmaktadır. İşleyişi izah etmek gerekirse;
Örneğin; Sınırdan kaçak yollarla geçen bir bayanı, Piyade de görevli subay, astsubay veya uzman erbaşlar olmak üzere kendileri alırlar. Ancak üst aramasını erkekler değil bayanlar yapmaktadır. Bunların rütbesi ne olursa olsun bayanı sadece bayan arayabilir. Daha sonra kendi görev yerleri dışından çıkamadıklarından dolayı en yakın kolluk birini jandarma ise asayişte görevli jandarma birliklerine teslim ederler. Bunlarda gerekli işlemleri yaparlar. Gerekli işlemlerden kastım; Adli işlemlerdir. Bunlar hastane, ifade alma, üst arama vs. işleyiş bu şekildedir. Daha sonra görevli nöbetçi savcının talimatıyla adliyeye sevk edilir. Bu sadece bir örneğidir.
Eğer yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmem gerekiyorsa hukuki ve yönetmelikte geçen kısımları bana açıklayabilirsen seve seve kendime not alabilirim :)

Fakat şu turbandan ne ekmek yedi iktidar ha. Az zora girse işler, hemen biyere daha turban sokup alkisi alıyorlar. Bedava icraat lan. Adama türbanını ver ciğerini al. Yav birader tamam anladik da açız la açız demiyorlar.

Fakat şu turbandan ne ekmek yedi iktidar ha. Az zora girse işler, hemen biyere daha turban sokup alkisi alıyorlar. Bedava icraat lan. Adama türbanını ver ciğerini al. Yav birader tamam anladik da açız la açız demiyorlar.

Bir ülkede ÖSS'den MTV zammına kadar her şeye bir kişi karar veriyorsa, o ülkede bil fiil diktatörlük vardır. Gelmiş geçmiş tüm diktatörler din gölgesine sığınır. İnsanlar bizim türbana karşı olduğumuzu sanıyor ama ben türbanın siyasal bir simge gibi gösterilmesine karşıyım. Benim annem teyzelerim halalarım komşularım hep türbanlı ama bir günden bir güne saygısızlık yapmam. Bu dar zihniyetler türbanı islam sanıyorlar, o yüzden başını örtüp ayağına kot pantolon ve topuklu giymekten çekinmiyorlar. Bu tarz insanlar bizzat siyasal islamın eseridir.

Sevgili aegishjalmur Kolluk kuvvetleri Asker ve Polis olmak üzere 2 tane vardır. Sınır güvenliği de daha çok piyade sınıfı dediğimiz Karakuvvetleri Komutanlığı tarafından idame ettirilmektedir. Jandarma köylere emniyet şehir merkezlerini kontrol etmektedir.

Şöyle ki; Her kolluk kuvvetinin kendine bağlı yerleri bulunmaktadır. İşleyişi izah etmek gerekirse;
Örneğin; Sınırdan kaçak yollarla geçen bir bayanı, Piyade de görevli subay, astsubay veya uzman erbaşlar olmak üzere kendileri alırlar. Ancak üst aramasını erkekler değil bayanlar yapmaktadır. Bunların rütbesi ne olursa olsun bayanı sadece bayan arayabilir. Daha sonra kendi görev yerleri dışından çıkamadıklarından dolayı en yakın kolluk birini jandarma ise asayişte görevli jandarma birliklerine teslim ederler. Bunlarda gerekli işlemleri yaparlar. Gerekli işlemlerden kastım; Adli işlemlerdir. Bunlar hastane, ifade alma, üst arama vs. işleyiş bu şekildedir. Daha sonra görevli nöbetçi savcının talimatıyla adliyeye sevk edilir. Bu sadece bir örneğidir.
Eğer yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmem gerekiyorsa hukuki ve yönetmelikte geçen kısımları bana açıklayabilirsen seve seve kendime not alabilirim :)

Öncelikle kolluk kuvveti ikiye ayrılır, genel ve özel diye. Genel kolluk jandarma, polis ve sahil güvenliktir. Hudut birlikleri yakın tarihten itibaren jandarmadan alınıp pşyadeye verildi. Şöyle bir de not düşeyim, piyade sınıfı kadın subay yok ülkemizde :) sadece sınır hattı boyunca kolluk yetkisi var piyadenin (devam eden bir yakalamaca yoksa) karakol komutanlığı yaptım abi, 14 yıldır bu mesleğin de içindeydim yani sayfalar dolusu yazabilirim sana.

Bahsettiğin adli işlemlerin hiçbirisini yapan sınıfı ne olursa olsun kadın bir subay yoktur. Bak tekrarlıyorum; kadın kadını arayabilir değil mevzu. Kadın bir subay üst arama veya tutklu nakli vs gibi işlemlerde görevlendirilmez, yani iki kere iki dört.

İlk postunda ki ifaden için, genel bir şekilde özür dilemen, veya yanlış anlaşıldığını ifade etmen de seni küçültmez ayrıca

Yazmayim yazmayim diyorum, duramıyorum. Huduttan kaça yolla bir kadın geçecek ve hudut bölük/takım komutanlığında ki görevli adamlar yaklaşık 4 saat uzaklıkta ki tabur merkezinde bulunan personelci kadın subaya gel üstünü ara diyecek öyle mi ? : p

Ya da yine sınırda terörist kadın ellerini kaldırmış teslim olmaya gelecek, ve asker yaa ben erkeğim kusura bakma gel canlı bomba da olsan canın sağolsun, üstünü aramicam, seni şehir merkezinde kadın ikmalci subayımız var ona götürelim o arasın dicek öyle mi ? . . yahu adama gülerler... forum ortamı kaldırır bu bilgisiz söylemleri ancak dışarıda adama gülerler, hukukçu olduğunu öğrenirlerse iki kat gülerler, yapma... ve lütfen bu kolluk yetkileri, askeri yetkiler konusunda daha fazla konuşmayalım bence, baltayı taşa vurdun .p

Aslında hiç karışmayı düşünmüyordum yazdıklarına, hatta bu şekilde bir cevap bile vermeyecektim, ama bilgisizliğinden, kulaktan dolma veya artık okulda hocalarının anlattıklarından yarım yamalak hafızanda kalan bilgilerle, "karısını kızını elletme" mevzusuna bağlaman sana yakışmadı. Tekrar dediğim gibi bunun için senden özür bekliyorum. :)

Kimin ne taktığı umurumda değil. İsteyen, istediği yerde istediğini istediği yerine takabilir. Sorun taktığı baş örtüsü olmamalı. Çok gerideyiz biz ya!

Kadın kısmının ne işi var askerde .. Oturun işte evinizde :)

Kadın kısmının ne işi var askerde .. Oturun işte evinizde :)
Ben de öyle dedim de bi arkadas "üst aramalarında ananı bacını erkek asker arasa hoşuna gider mi, avaradini avuclasalar iyi mi olur" dedi bana. Kadın asker sivil kadın ellemek için lazımmış.

lawyer çok yanlış adama çatmışsın ya akşam akşam keyiflendim lskdaslkdald

abi onu görmemiştim, çok yanlış iki adama çatmış o zaman. bu arada red de banlanmış, ekstra keyiflendim.:D
Red, siyasal iklimin gazına geliyor. Fakir, sanıyor ki devlet onun arkasinda. Ama değil. Etiniz ne budunuz ne. Bu zavallilarin sırtını oksuyorlar oy için. Bunlar da kokan nefeslerini suratıma ufluyorlar. Ama lumpenler için hayat sefalet içinde gececek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri