Başörtülü öğrenci,Kara Harp Okulu'nda bir ilk

Konu sahibi son olarak 1245 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kara Harp Okulu tarihinde bir ilk yaşandı. Kara Harp Okulu 2017-2018 Yılı Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde ilk kez bir başörtülü öğrenci de yeni eğitim öğretim yılına başladı.

kara-harp-okulu-basortulu-ogrenci_2063.jpg

Kara Harp Okulu 2017-2018 Yılı Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi de yeni eğitim öğretim yılına başladı. İlk kez bir başörtülü öğrenci de yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Kara Harp Okulu'ndaki törende Milli Savunma Bakanlığı'nın kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) başörtü serbestisinin ardından Kara Harp Okulu tarihinde ilk kez bir başörtülü öğrenci de yeni eğitim öğretim yılına başladı. Daha önce Hava Harp Okulu'na Merve Gürbüz adlı bir öğrenci de başörtülü kabul edilmişti.

TSK'da başörtüsü yasağı kalktı

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan Şubat 2017'de yapılan düzenleme kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinde Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek.

Milli Savunma Bakanlığınca Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hazırlanmıştı. Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği'nin "Genel Hükümleri" bölümüne eklenen maddede, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler" ifadeleri yer almıştı.

basortu-ordu.jpg

resized_984ff-bcd26f5829076482.jpg

Yeni Şafak

[YOUTUBE]II2JaK1QmN8[/YOUTUBE]

Muhtesem helal olsun kızımıza Allah zihin acıklıgı versin.

Kadından zaten asker olmaz ağa. Hele İran üniforması hiç yakışmamış. Ben bu hanım kız adına üzüldüm. Ne gerek var git evine çocuklarının anası ol. Ha tabi yanındaki kızımız için de aynı şeyler gecerli

Ilımlı islam bop son sürat devam ediyor

içim sızladı aynı sıralardan geçtiğim için

Başörtü meselesinin neden bu kadar çok sorun olduğunu çocukluğumdan beri anlamış değilim. Askeriye ile ters durabilir belki ama kimilerinin inancıdır saygı duymak gerek. Atamız şu an modern diye tasvir ettiğimiz avrupa'dan önce kadınlara haklar tanımış, özgürlükler vermiş. Asker olupta başörtü takmasındaki özgürlük niye insanları rahatsız ediyor anlamıyorum. Taksın yahu. Çarşaf olursa o zaman sorundur bu.

Kadınlarımız sayesinde neler başarmışız. Kurtuluş savaşında erkekler kadar kadın kahramanlarında adı geçiyor ki adı geçmeyen niceleri var.

halinden mutlu olmadığı o kadar belli oluyor ki yüz ifadesinden. isteyerek olmamış gibi
size de öyle gelmedi mi?
giyim kuşam ve inanç özgürlüğünü sonuna kadar desteklememe rağmen şu görüntü beni çok rahatsız etti.
Askerlik mesaj verme yeri değil abi, yapmayın şunu ya

Napolyon generallerinden birine sormuş: ''Ne için savaşıyorsun''
General: ''Milletimin namusu ve şerefi için''
Bunun üzerine Napolyon:
''Demek ki sende namus ve şeref eksikliği var''

Bunlarda da din ve iman eksikliği var galiba!...

Beyinsizlere duyrulur.
Bu başörtülü kadınlar cepheye mermi taşıyan Türk kadınları.
Onlar hamallık yapar ama Rütbeli asker olamazlar öyle mi ???

2983.jpg

ata%2Bkad%C4%B1n%2B2.jpg

Nasıl bir yaratığa dönüştüler bazı insan görünümlüler, farkında değiller.

agishfjmur nickli üye de utanç duymuş bu başörtülüden.
Aferin ona

Kurtuluş savasinda kadın meselesini örnek vermek ahmaklık. Çünkü olanlar türk kadınları. Türbanlı değil başörtülüler. Arada çok fark var.

Türban-başörtüsü ne fark ediyor acaba? Hepsi saçını kapatmıyor mu?

Bunları bizlerin konuşması/tartışması bile saçma. Konunun muhattabı bayanları ilgilendiriyor :)

Türban siyasi simge haline gelmiştir. Farkı bu. İşlevsellik farkı var.

Utanç duydum evet.
Bu dini özgürlük değildir. Ben en başından beri her ne kadar görevini layıkıyla yapanlar olsa bile kadın askerlere karşıyım, bu işin doğası bu değil, zaruri hallerde 60 yaşında ki baban da çağırılacak askere, tutup da ama kimse eline silah vermiyor şu an.
Kızın zorlanmış, zorlanmamış olması hususlarını bir kenara bırakıyorum, siyasi veya dini bir sembol en başından beri yasaktı orduda, dini inancı gereği 3 karış sakal uzatan bir subay hayal edebiliyor musun? veya yine dini inancı gereği çarşaflara, peçelere bürünen bir subay?
Orduevlerine girişte de aynı sıkıntı vardı, ona karşıydım, ama üniformayla birlikte kabul edilebilir değil.
Bilmem kaç yıllık fotoğraflar göstermek de ayrı bir zeka ürünü, 100 yıl geriden geliyorsunuz zihniyetinizle. Develere binip, diş macunu yerine misvak da kullanın o zaman

@Farkedmez Elbette. Bunun farkinin olmadığını savundum yıllarca. Ve bunun kişisel özgürlük olduğuna inandım. İnsanların giyim tarzına mudahaleyi inanç hürriyetine mudahale saydım. O zamanlar bizden yaşça büyük olanlar bunun öyle olmadığını, giyim şeklinin siyasal ideolojik tabanlı olduğunu anlattılar bana. Ben dinlemedim. Ama bugün anladım ki onlar hakliymis.

Bayan askere karşıyım İslamı ılımlaştırdılar .içini boşaltılar Oy kazanmak için müslümanları inançları kullanmayı bırakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri