Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Utanç duydum evet.
Bu dini özgürlük değildir. Ben en başından beri her ne kadar görevini layıkıyla yapanlar olsa bile kadın askerlere karşıyım, bu işin doğası bu değil, zaruri hallerde 60 yaşında ki baban da çağırılacak askere, tutup da ama kimse eline silah vermiyor şu an.
Kızın zorlanmış, zorlanmamış olması hususlarını bir kenara bırakıyorum, siyasi veya dini bir sembol en başından beri yasaktı orduda, dini inancı gereği 3 karış sakal uzatan bir subay hayal edebiliyor musun? veya yine dini inancı gereği çarşaflara, peçelere bürünen bir subay?
Orduevlerine girişte de aynı sıkıntı vardı, ona karşıydım, ama üniformayla birlikte kabul edilebilir değil.
Bilmem kaç yıllık fotoğraflar göstermek de ayrı bir zeka ürünü, 100 yıl geriden geliyorsunuz zihniyetinizle. Develere binip, diş macunu yerine misvak da kullanın o zaman
Taraflı gözle bakmamak lazım. Olaya objektif bir gözle bakmak gerekiyor. Bir bayanın başörtüsü takmasıyla, beynini veya aklını kullanamayacağı, fiziki olarak vücudunu kullanamayacağı anlamına gelmez. Başörtüsü dini bir objedir. Kişi nasıl ki vücudunda Haç veya Allah yazan bir kolye yada dini obje taşıyor ise bunu takması da normaldir.
Diğer bir husus askeri personel olarak çalışan bayanların her zaman işi bellidir. Ev aramalarında yada bayanlarla ilgili işlemlerde (üst aramaları, çanta aramaları) görev yapmışlardır. Aksi halde erkek bir askeri personelin yada kolluk kuvvetinin karınıza kızınıza arama yaparken ellemesini istemezsiniz tabi karısını kızını elletmek isteyenler hariç. Gönüllü olarak operasyonlara gidenler nadirdir. Askeri personelden de bayan olması lazım ve gerekli diye düşünenlerdenim. Bu başörtülü yada şortlu bu onun bileceği bir karardır. Kıyafet konusunda TSK'nın yönetmeliği gereği ne varsa o uygulanmaktadır. Bayanın istediği her mesleği yapması, insan hayatında bir çok konuda yardımcı olmaktadır. Eskiden kıt ve salakça düşünen bir çok kişi bayan okumasın der ancak karısını bayan doktora götürürdü.
Bu ve bunun gibi örnekler her zaman karşımıza çıkacaktır. O yüzden önemli olan başörtülü yada şortlu değilde zeki, çevik ve atik olup olmadığı, mesleğine yakışır şekilde görev yapıp yapmadığına bakmaktır.![]()
Fakat şu turbandan ne ekmek yedi iktidar ha. Az zora girse işler, hemen biyere daha turban sokup alkisi alıyorlar. Bedava icraat lan. Adama türbanını ver ciğerini al. Yav birader tamam anladik da açız la açız demiyorlar.
Sevgili aegishjalmur Kolluk kuvvetleri Asker ve Polis olmak üzere 2 tane vardır. Sınır güvenliği de daha çok piyade sınıfı dediğimiz Karakuvvetleri Komutanlığı tarafından idame ettirilmektedir. Jandarma köylere emniyet şehir merkezlerini kontrol etmektedir.
Şöyle ki; Her kolluk kuvvetinin kendine bağlı yerleri bulunmaktadır. İşleyişi izah etmek gerekirse;
Örneğin; Sınırdan kaçak yollarla geçen bir bayanı, Piyade de görevli subay, astsubay veya uzman erbaşlar olmak üzere kendileri alırlar. Ancak üst aramasını erkekler değil bayanlar yapmaktadır. Bunların rütbesi ne olursa olsun bayanı sadece bayan arayabilir. Daha sonra kendi görev yerleri dışından çıkamadıklarından dolayı en yakın kolluk birini jandarma ise asayişte görevli jandarma birliklerine teslim ederler. Bunlarda gerekli işlemleri yaparlar. Gerekli işlemlerden kastım; Adli işlemlerdir. Bunlar hastane, ifade alma, üst arama vs. işleyiş bu şekildedir. Daha sonra görevli nöbetçi savcının talimatıyla adliyeye sevk edilir. Bu sadece bir örneğidir.
Eğer yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmem gerekiyorsa hukuki ve yönetmelikte geçen kısımları bana açıklayabilirsen seve seve kendime not alabilirim![]()
Sevgili aegishjalmur Kolluk kuvvetleri Asker ve Polis olmak üzere 2 tane vardır. Sınır güvenliği de daha çok piyade sınıfı dediğimiz Karakuvvetleri Komutanlığı tarafından idame ettirilmektedir. Jandarma köylere emniyet şehir merkezlerini kontrol etmektedir.
Şöyle ki; Her kolluk kuvvetinin kendine bağlı yerleri bulunmaktadır. İşleyişi izah etmek gerekirse;
Örneğin; Sınırdan kaçak yollarla geçen bir bayanı, Piyade de görevli subay, astsubay veya uzman erbaşlar olmak üzere kendileri alırlar. Ancak üst aramasını erkekler değil bayanlar yapmaktadır. Bunların rütbesi ne olursa olsun bayanı sadece bayan arayabilir. Daha sonra kendi görev yerleri dışından çıkamadıklarından dolayı en yakın kolluk birini jandarma ise asayişte görevli jandarma birliklerine teslim ederler. Bunlarda gerekli işlemleri yaparlar. Gerekli işlemlerden kastım; Adli işlemlerdir. Bunlar hastane, ifade alma, üst arama vs. işleyiş bu şekildedir. Daha sonra görevli nöbetçi savcının talimatıyla adliyeye sevk edilir. Bu sadece bir örneğidir.
Eğer yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmem gerekiyorsa hukuki ve yönetmelikte geçen kısımları bana açıklayabilirsen seve seve kendime not alabilirim![]()
Ben de öyle dedim de bi arkadas "üst aramalarında ananı bacını erkek asker arasa hoşuna gider mi, avaradini avuclasalar iyi mi olur" dedi bana. Kadın asker sivil kadın ellemek için lazımmış.Kadın kısmının ne işi var askerde .. Oturun işte evinizde![]()
Adam bana gavat dedi. Bulucam onu.lawyer çok yanlış adama çatmışsın ya akşam akşam keyiflendim lskdaslkdald
Adam bana gavat dedi. Bulucam onu.
Red, siyasal iklimin gazına geliyor. Fakir, sanıyor ki devlet onun arkasinda. Ama değil. Etiniz ne budunuz ne. Bu zavallilarin sırtını oksuyorlar oy için. Bunlar da kokan nefeslerini suratıma ufluyorlar. Ama lumpenler için hayat sefalet içinde gececek.abi onu görmemiştim, çok yanlış iki adama çatmış o zaman. bu arada red de banlanmış, ekstra keyiflendim.![]()