Başörtülü öğrenci,Kara Harp Okulu'nda bir ilk

Konu sahibi son olarak 1246 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaptığınız değerlendirmeler sivil hayata yönelik Eylül23.. Askeriyeden bahsediyoruz.. Askeriye sizin düşündüklerinizden çok çok farklı, içinde büyüdüğüm yerin sizin düşündüğünüz sivil hayattan farkı çok fazla.. Askeriye her açıdan tek tiptir, kurallar nettir herkese aynıdır.. Aeg yeterince açıkladı bunu zaten, tekrara düşmenin gereği yok..
Kurtuluş Savaşı'nda kadın-erkek, çoluk-çoluk herkes seferber oldu.. Verdiğiniz fotoğraflar halktan fotoğraflar.. Orada muvazzaf asker olarak kadın yok.. Muvazzaf askerlik ile milli seferberlikte tüm ülkenin savunmaya katılması farklı şeylerdir.. Mesleği askerlik olan ile dönemsel ülke savunmasına katılanlar aynı değildir.. Asker olarak değerlendirmeyiniz, birbirine karıştırmayınız..

Yaptığınız değerlendirmeler sivil hayata yönelik Eylül23.. Askeriyeden bahsediyoruz.. Askeriye sizin düşündüklerinizden çok çok farklı, içinde büyüdüğüm yerin sizin düşündüğünüz sivil hayattan farkı çok fazla.. Askeriye her açıdan tek tiptir, kurallar nettir herkese aynıdır.. Aeg yeterince açıkladı bunu zaten, tekrara düşmenin gereği yok..
Kurtuluş Savaşı'nda kadın-erkek, çoluk-çoluk herkes seferber oldu.. Verdiğiniz fotoğraflar halktan fotoğraflar.. Orada muvazzaf asker olarak kadın yok.. Muvazzaf askerlik ile milli seferberlikte tüm ülkenin savunmaya katılması farklı şeylerdir.. Mesleği askerlik olan ile dönemsel ülke savunmasına katılanlar aynı değildir.. Asker olarak değerlendirmeyiniz, birbirine karıştırmayınız..
Dediğiniz doğru ancak oradaki amacım bazen ayrıntılara takılmamak gerekliğiydi.Evet düzenleme yaptım,çünkü bu bağlantıyı kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.Askerlik kurumu da olsa bazı şeylerin görevi yapmaya engel olmayacağını anlatmaya çalıştım.Yoksa kurumu ve sivil halkı aynı kefeye koymak elbette aynı şey.Neyse umarım anlaşılmışımdır.

Dediğiniz doğru ancak oradaki amacım bazen ayrıntılara takılmamak gerekliğiydi.Evet düzenleme yaptım,çünkü bu bağlantıyı kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.Askerlik kurumu da olsa bazı şeylerin görevi yapmaya engel olmayacağını anlatmaya çalıştım.Yoksa kurumu ve sivil halkı aynı kefeye koymak elbette aynı şey.Neyse umarım anlaşılmışımdır.

Askerlik ile sivil hayatı hala daha karıştırıyorsunuz, yapmayın.. Yaşanmış olaylar ve tecrübelerden ötürü tuvaletinde bile talimat olan kurum burası, umursamadığınız o ayrıntılar askeriyede çok önemlidir.. Orada A,B,C,D,E yoktur.. Sadece A vardır.. B de olsun diyemezsiniz.. Sınırlar kurallar tektir ve herkes için nettir.. Dışarıdan bakınca o da olsun canım n'olur yani dersin, ama içeride o durum öyle değildir.. Askeriye özgürlüklerin kısıtlandığı yerdir, keyfiyete göre hareket edilemez.. Aksi halde o disiplini sağlayamazsınız.. Göreve engel olup olmayacağını nereden bilebilirsiniz ki?.. Kurumun içinde misiniz?.. Dışarıdan bakınca ne var yani olsa n'olur dediğiniz şey, uzun vadede başka talepleri de çıkarıp kurum içinde disiplin açısından kontrol altında tutamayacağınız sorunlar doğurabilir.. O üniformaya sivil hayatı bırakıp girersiniz, sivil hayatı üniformaya taşıyamazsınız.. Bir kuralı kaldırmanız ilerleyen dönemlerde diğerlerini de çorap söküğü gibi getirebilir ve uzun vadede bu durumun önünü alamazsınız.. Çeşit çeşit bilmemkaç milyon insanı tek tip disipline sokmazsanız kontrol edemezsiniz.. Umarım anlatabilmişimdir diyeceğim ama içinde bulunmayanın dışarıdan bakarak anlamasının biraz güç olduğunun farkındayım..

Askerlik ile sivil hayatı hala daha karıştırıyorsunuz, yapmayın.. Yaşanmış olaylar ve tecrübelerden ötürü tuvaletinde bile talimat olan kurum burası, umursamadığınız o ayrıntılar askeriyede çok önemlidir.. Orada A,B,C,D,E yoktur.. Sadece A vardır.. B de olsun diyemezsiniz.. Sınırlar kurallar tektir ve herkes için nettir.. Dışarıdan bakınca o da olsun canım n'olur yani dersin, ama içeride o durum öyle değildir.. Askeriye özgürlüklerin kısıtlandığı yerdir, keyfiyete göre hareket edilemez.. Aksi halde o disiplini sağlayamazsınız.. Göreve engel olup olmayacağını nereden bilebilirsiniz ki?.. Kurumun içinde misiniz?.. Dışarıdan bakınca ne var yani olsa n'olur dediğiniz şey, uzun vadede başka talepleri de çıkarıp kurum içinde disiplin açısından kontrol altında tutamayacağınız sorunlar doğurabilir.. O üniformaya sivil hayatı bırakıp girersiniz, sivil hayatı üniformaya taşıyamazsınız.. Bir kuralı kaldırmanız ilerleyen dönemlerde diğerlerini de çorap söküğü gibi getirebilir ve uzun vadede bu durumun önünü alamazsınız.. Çeşit çeşit bilmemkaç milyon insanı tek tip disipline sokmazsanız kontrol edemezsiniz.. Umarım anlatabilmişimdir diyeceğim ama içinde bulunmayanın dışarıdan bakarak anlamasının biraz güç olduğunun farkındayım..
Ben gerekli açıklamalarımı yaptım kardeşim. Sivil hayatta hak hukuk var ama askerlik de yok mu? Diyorsunuz.Mesele mesleğin nasıl icraa edildiği değildir.Kanunlar kurum ve kuruluşların da üstündedir.Askerlik kurumunu çok iyi tanımanızla konunun ne alakası var çözemedim.Olması muhtemel seçeneklerde esneklik sağlanabilmeli diyorum.Çünkü kanunen bir sorun yok.Size tavsiyem yazımı bir kaç kez okuyun.İyi günler.

Bazı duumlar bu dediğinize engel değildir.Neyse.Öncelikle burada durumu kısaca açıklamaya çalışacağım. Başlamadan evvel şunu belirtmeliyim ki burada siyasi bir rant olunduğu gerçeğinden hareketle, bu durumun sonuçlarınıda iyi idrak etmekte fayda vardır.

Bu yazımı neden yazdım? Kendimce buna açıklık getirmeliyim.Bunu da iki başlık altınca yazacağım.

1.Anayasal Hüküm
2.Tarihsel Analiz.

1.Anayasal Hüküm gereğince: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Laik esaslarına göre yönetilen bir devlettir.
Laiklik nedir?
Kısaca laiklik:Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. (Md.24)
Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklanmaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz (md.24)
İbadet hürriyeti ise kişinin inandığı dinin gerektirdiği, ayin ve törenleri serbetsçe yapabilmesidir.
Anayasaya göre "14 madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.
Dileyen 14.md bakabilir.

.Kılık-kıyafeti kişiler arasında üstünlük,kanuni iş ve işlemler de sıkıntı yaratmaması dışında; yahut dini bir takım ünvanları kast edercesine, hiçbir kanuni vazifesi olmaksızın, eşitlik anlayışına ters gelen bir şekilde toplum içinde anlamsız bir hiyerarşiye yol açması sakıncasına neden açmaması koşuluyla, kişilerin ibadetlerini yansıtan kıyafetler giyinmesi bence son derece insanı ve haktır.Çünkü, eğer Anayasa laiklik ilkesini benimsemişse bunun getiriside budur.

2.TARİHSEL ANALİZ:Türkiye'nin siyasi geçmişine baktığımızda (özelikle 45 den sonrası yükselen ivmeyle birlikte) görülen şu ki,dinin siyasete bulaştırılmasında en büyük etkenlerden biri de, geçmişten gelen haklı endişeler neticesinde, dini yaşayışlarda uygulanan orantısız kısıtlamalardır.Bu kısıtlamalar akabinde yükselen seslerden nemalanmak isteyen siyasi aktörlerin ortaya çıkması ta o günlerden mirastır.Daha geçmişe gidersek.Tüm aşırılıkların temelinde kıstlanan özgürlükler vardı.

Şimdi sizin askerlik gereklerini icra etmede, kıllık kıyafetin önemi iddianıza gelirsek.Doğruluk payı kısmen var.Her kurum ve kuruluş, işin gereklerine uygun kılık ve kıyafet, iş disiplini, hiyerarşik komuta zincirine eksiksiz riayet etmekle, kanunlar çerçevesinde,mükelleftir.İşin gerekleri, kurumun kültürü, ihtiyaç ve beklentilere uygun hal ve tavır, düzenin sağlığı açısından elzemdir.
Anayasa, kanun, tüzük, yönetmelik, mevzuat vs.gibi unsurlara riayet edikdiği müddetçe, kişiler hür ve özgür iradesini kulanmakta serbesttir.

Uzunca yazmışsın çok güzel, ancak bir sonuca bağlamamışsın veya beni alıntılamış olmana rağmen bana cevap olarak pek bir şey sunamamışsın açıkçası.
"Askerlikte kılık kıyafetle ilgili iddia" bir de "kısmen doğru" demişsin ancak bu benim iddiam değil, diğer postlarda da belirttim, osmanlı diye bir imparatorluk yokken bile bu iş böyleydi :) kısmen doğru diyerek, binlerce yıllık teoriyi çürüttün mü şimdi ? Bunu kendi askerlik tecrübelerine dayanarak mı söylüyorsun yoksa günümüzde veya tarihte bu fikrini destekleyecek örnekler mi var ?

Yönetmelik 3 gün önce türban takılmaz diyordu, bugün takılabilir diyor, 1 hafta sonra çarşaf giyilebilir, 5 yıl sonra donla gezebilir dese bile askerlikle ilgili olan kısmı çok net. Bunu çok fazla kurcalamak, rant savaşına çevirmek orduya zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Benim tek takıldığım nokta asker bir kadının (ki bence kadın asker olmamalı onu da başka yerde tartışırız) üniformayla türban takması. Ne öğretmen ne doktor ne mühendis, isteyen istediğini istediği yerde taksın. Konunun uzmanı olmadığım şeylerde sadece fikir beyan edebilirim, kesin yargıya varamam. Fikir beyan ettiğim kısım çok dar ve çok net, o yüzden anayasa maddesi vs benimle paylaşmana gerek yok.

Ben gerekli açıklamalarımı yaptım kardeşim. Sivil hayatta hak hukuk var ama askerlik de yok mu? Diyorsunuz.Mesele mesleğin nasıl icraa edildiği değildir.Kanunlar kurum ve kuruluşların da üstündedir.Askerlik kurumunu çok iyi tanımanızla konunun ne alakası var çözemedim.Olması muhtemel seçeneklerde esneklik sağlanabilmeli diyorum.Çünkü kanunen bir sorun yok.Size tavsiyem yazımı bir kaç kez okuyun.İyi günler.
Tekrar okumaya hiç gerek yok, tavsiyenizi kendiniz uygulayabilirsiniz.. Burada birkaç kişi askeriyede bunun sağlanamacağını anlatıyoruz ama olmuyor demek ki daha da baside indirilemiyor.. Sivil mantığıyla baktığınız sürece de askeriyeyi ve mevcut disiplini anlamanız hiç mümkün değil.. Size de iyi günler..

Uzunca yazmışsın çok güzel, ancak bir sonuca bağlamamışsın veya beni alıntılamış olmana rağmen bana cevap olarak pek bir şey sunamamışsın açıkçası.
"Askerlikte kılık kıyafetle ilgili iddia" bir de "kısmen doğru" demişsin ancak bu benim iddiam değil, diğer postlarda da belirttim, osmanlı diye bir imparatorluk yokken bile bu iş böyleydi :) kısmen doğru diyerek, binlerce yıllık teoriyi çürüttün mü şimdi ? Bunu kendi askerlik tecrübelerine dayanarak mı söylüyorsun yoksa günümüzde veya tarihte bu fikrini destekleyecek örnekler mi var ?

Yönetmelik 3 gün önce türban takılmaz diyordu, bugün takılabilir diyor, 1 hafta sonra çarşaf giyilebilir, 5 yıl sonra donla gezebilir dese bile askerlikle ilgili olan kısmı çok net. Bunu çok fazla kurcalamak, rant savaşına çevirmek orduya zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Benim tek takıldığım nokta asker bir kadının (ki bence kadın asker olmamalı onu da başka yerde tartışırız) üniformayla türban takması. Ne öğretmen ne doktor ne mühendis, isteyen istediğini istediği yerde taksın. Konunun uzmanı olmadığım şeylerde sadece fikir beyan edebilirim, kesin yargıya varamam. Fikir beyan ettiğim kısım çok dar ve çok net, o yüzden anayasa maddesi vs benimle paylaşmana gerek yok.
Konuyu o kadar gereksiz ve alakasız yerlere çekmişsiniz ki nereden tutsam elimde kalıyor.Normlar hukuku diye bir şey vardır.Anayasa'ya dayandığı sürece her şey hukuki bir zemindedir.Yönetmelikte ancak ona uygun olmalıdır.Ancak uç fikirlerinizin zemini henüz yok.Benim yazdığım çok netti oysa.Bağlantıyı kurmanızı beklerdim.Benim asla tasvip edemeyeceğim yaşam felsefemle ters iddialarınıza da sadece güldüm.Yazımı sizinde daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum.Sizi onaylamamda ki niyet sadece incelik olsun diyedi.Onuda anlayamamışsınız.İyi günler kardeşim.

Demagoji bana işlemez reis.
İslamda diyorum İslam'da kadın asker var mı. Kurtus savaşı yanlış örnek. O vatan savunmasında sivil inisiyatiftir. Ve onların kafasındaki türban değildir. Arap tarzı, siyasal İslam'la moda oldu.

"Neden olmasın" dersen bu kişisel fikrin olur. Din kişisel fikirlerle yaşayan bir olgu degildir. İlmine bilimine inadigin ve kadının örtünmesi geregi konusunda hiç bir tereddütü olmayan hiç bir din adamı sana asker kadın icin cevaz vermez.

Katta "bana dünyayı bagislasaniz bir gün bile kızımı okula göndermem" diyen" adam (Mahmut muydu ne karın ağrısı) sizden çok daha samimi inanadir. Orası burası oynamıyor. Kısas biliyor. Cihad biliyor. Ve pektabi İslam'da kadının yerini biliyor. Allah razı olsun araç kullanma hakki bile verdiler. Daha ne olsun

insanların dini kitabı vs kendine göre yorumlamaları o dini kötü bir din yapmaz.
kuran da ne diyor inen ilk ayette ne diyor "oku" ahmet mehmet hüseyin farketmez kafasına göre yorumlaması o dini ne zamandan beri kötü bir din yapıyor?.

islamda açık açık belirtiliyor sana bunu yukarıda bir yerde yazmıştım kadınların çalışması islamda yeri vardır. bana hala soruyorsun kadın asker diyorsun biraz araştırsan açıp okusan kendin de görüceksin. Kurtuluş savaşı neden yanlış örnek olsun sonuçta da bir savaş ve gelip onların başındaki türban değil diyorsun buyur fotoğraflara bak kendin karar ver türban olup olmadığını.

cephedeturkkad%C4%B1n%C4%B1.jpg

daha detaylı bakmak istersen buyur incele açığı da var kapalısı da var var oğlu var.
Site

Konuyu o kadar gereksiz ve alakasız yerlere çekmişsiniz ki nereden tutsam elimde kalıyor.Normlar hukuku diye bir şey vardır.Anayasa'ya dayandığı sürece her şey hukuki bir zemindedir.Yönetmelikte ancak ona uygun olmalıdır.Ancak uç fikirlerinizin zemini henüz yok.Benim yazdığım çok netti oysa.Bağlantıyı kurmanızı beklerdim.Benim asla tasvip edemeyeceğim yaşam felsefemle ters iddialarınıza da sadece güldüm.Yazımı sizinde daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum.Sizi onaylamamda ki niyet sadece incelik olsun diyedi.Onuda anlayamamışsınız.İyi günler kardeşim.

Konuyu bir yere çekmiyorum, hatta bak daralttım son cümlemde de mümkün olduğu kadar, ben limon neden ekşidir diyorum sen bana armudun tatlı oldugunu savunuyorsun. Asker bir kadının türban takmaması hususu yaşam felsefenin hangi noktasına ters tam olarak ? .p fikrimde bir nokta yok, binlerce yıldır askerlikte uygulanan tek tip kıyafeti savunuyorum.
Yahu gelmiş birde normlar hukuku falan diyor bana .pp
Neyse, ciao bella

bu arada red de banlanmış, ekstra keyiflendim.:D

Süresiz banlandiginda, Emreye küfürler ederek, bana baskalarin nickinden özel mesaj ile, Serkanin actigi foruma gelmem icin yalvarirken de cok keyifliydin :bekle. Gelmedim diye o gün bu gündür bi garezin var bana da neyse. (:
Kimbilir nasil actirdin banini. Bana laf söyleyene bakin yahu :)
Hep sustum, fakat böyle bana satasinca, yüzünüze ayiplarinizi vurmaktan hic cekinmiyorum emin ol. Daha da ileri gidersen detaylara inerim, akilli ol :bekle

Red, siyasal iklimin gazına geliyor. Fakir, sanıyor ki devlet onun arkasinda. Ama değil. Etiniz ne budunuz ne. Bu zavallilarin sırtını oksuyorlar oy için. Bunlar da kokan nefeslerini suratıma ufluyorlar. Ama lumpenler için hayat sefalet içinde gececek.
Kokan nefesimi mi :cigaraci: Ya sen kendini bi aciga cikartsana. Nesin yani sen, beni asagiliyorsun da, Senin etin budun ne?
Eziyoruz olum seni 15 yildir, yenilgiyi kabul et. Bitiricez seni. soyunu kurutucaz :cigaraci: ( Korkma len, fikir anlaminda yani. Biz sizin kadar gaddar degiliz.)

Çıtır çıtır sesler geliyor kulağıma. Çünkü birileri çatır çatır çatlıyor...

Bi arrrrrraaaapp daha gelmiş foruma.
Bu arrapplar adam olmazlar

Süresiz banlandiginda, Emreye küfürler ederek, bana baskalarin nickinden özel mesaj ile, Serkanin actigi foruma gelmem icin yalvarirken de cok keyifliydin :bekle. Gelmedim diye o gün bu gündür bi garezin var bana da neyse. (:
Kimbilir nasil actirdin banini. Bana laf söyleyene bakin yahu :)
Hep sustum, fakat böyle bana satasinca, yüzünüze ayiplarinizi vurmaktan hic cekinmiyorum emin ol. Daha da ileri gidersen detaylara inerim, akilli ol :bekle

ne Emre'ye, ne de bu forumdan başka herhangi birine, hatta ağzından çamur akan sana çok uçuk gelebilir bu ama hayatım boyunca hiçbir kimseye tek kelime küfür etmişliğim yoktur. serkan'ın forumuna seni de çağırdık evet, ben çağırmasam başkası çağırırdı, farklılıklar bir mekanı güzelleştirir ama senin olduğun yerde güzellikten bahsedilemeyeceği için hata etmişiz. :) hatırladığım kadarıyla "ben sizinle baş edemem" diye gelmemiştin zaten, lollll
banımın açılma olayı ile ilgili de çok merak ediyorsan gerekli bilgiyi oggy'den öğrenebilirsin, kendisi benden habersiz mi açtırmış ben mi adminlere yalvar yakar açtırmışım o anlatır sana. uza şimdi.

Mu ayrı yazılır.
Forum mu açmış diye..

La dün hani 0/2 olacaktı ?
Unuttum sanıyon değil mi çakal :)

La ben Diyarbakirliyim zarzor konusuyorum zaten dokunmayin bana :D
Unutmamissin dbjsjs kac kac kaldiki izlemedim maci

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hah vahabiler gelmiş :) korkma falan diyor. La iki şeriatçı dana mi korkutarak beni. Yallah Arabistan'a. Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri