Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor konu içeriğinden çok başlıktan yola çıkarak insanlar bir şeyler söylemiş. Aslına bakarsanız Şafak Pavey'in düşüncelerini benimseyen ve destekleyen bir düşünce yapısında değilim ama saygı duyarım.
Başörtülü bir kız öpüşemez (Evli olmadığı bir erkekle). Başörtüsüz bir kız da öpüşemez (Evli olmadığı bir erkekle). İslam'a göre bu haram ve günahtır. Müslüman olmak demek hiç bir günahı işleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Asıl olan hiç bir günahın işlenmemeye çalışılmasıdır. Dünya üzerinde bir tane dahi günahsız kul yok malesef.
Yorumları okuduğumda sürekli özgürlükten bahseden insanlar başkalarının özgürlüklerini sorgular nitelikte, Müslümanım diyen biri başkasının günahını aramakta, Ateistim diyen biri sürekli bir açık arama çabasında. Sözüm ona yeri geldiğinde "sizene kardeşim hayat benim hayatım, hayat onun hayatı" dediğimiz yerde bu konularda nedense hemen başkalarının hayatına tecavüz etme gereği görüyoruz. Özgürlük dediğimiz olay çok görecelidir. Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü kısıtlayabilir. Yani aslında özgürlük diye bir şey yoktur.
Malesef bizler bir zaman sonra kutuplaşmış, bir zaman sonra ayrışmış insanlar haline geldik (bu 10 - 20 sene içinde olan bir olay değil). Asıl olanı unuttuk, kutuplarımızla ve ayrışmalarımızla yaşamayı öğrenmek yerine karşı tarafta sürekli bir yanlış arayışı içine girerek bu durumu dahada kötüleştirdik.
Sözüm ona ki; herkes kendi kapsının önünü süpürürse dünya tertemiz bir yer haline gelir. Ahmet'in Hatice'nin yaptıkları size dert olmasın. Siz kendi dertlerinizle ve kendi yanlışlarınızla uğraşırsanız insanlık adına büyük bir adım atmış oluruz.