Baş örtülü kızın bir erkekle öpüşmesi.

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Başörtülü kızlar da öpüşebilir onların da dudakları var neyi tartışıyoruz ki ?

Yapmacık olmayın. Ben başörtülü kızın öpüşmesini görmekten rahatsızlık duyuyorum, duyuyorsunuz. Nedeni ise öpüşmesi değil, kendisiyle çelişmesi. Erkekler görmesin diye saçlarını, bedenini kapatan insan değil mi o kişi? Neden bi erkekle öpüşürken yakalanıyor?

Bi erkekle öpüşen bütün erkeklere saçlarını açma zorunluluğunda mı sevgili #42

ben inançlı biri olsaydim kesinlikle dediğin gibi yapmaya çalışırdim. Bir de din üstüne ahkam kesmeyi sevmiyorum çok lakin kural bellidir. doğru tam da söylediğin gibi hocam.
Sen oruc tuttundu bu ramazan. Öyle diyodun forumda sanki. Yanlis mi hatirliyorum?

İnsanlarin özelidir kendi bilecekleri istir. Herkes kendi yaptigindan kendisi sorumludur. Lakin hayvanlar gibi sokak ortasında cafe koslerinde opusen insanlarin hepside migde bulandirici geliyor bana.

sevdiği için ciddi bir günahı işlemeyi göze almış kız.

severim böyle hatunları:D

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor konu içeriğinden çok başlıktan yola çıkarak insanlar bir şeyler söylemiş. Aslına bakarsanız Şafak Pavey'in düşüncelerini benimseyen ve destekleyen bir düşünce yapısında değilim ama saygı duyarım.

Başörtülü bir kız öpüşemez (Evli olmadığı bir erkekle). Başörtüsüz bir kız da öpüşemez (Evli olmadığı bir erkekle). İslam'a göre bu haram ve günahtır. Müslüman olmak demek hiç bir günahı işleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Asıl olan hiç bir günahın işlenmemeye çalışılmasıdır. Dünya üzerinde bir tane dahi günahsız kul yok malesef.

Yorumları okuduğumda sürekli özgürlükten bahseden insanlar başkalarının özgürlüklerini sorgular nitelikte, Müslümanım diyen biri başkasının günahını aramakta, Ateistim diyen biri sürekli bir açık arama çabasında. Sözüm ona yeri geldiğinde "sizene kardeşim hayat benim hayatım, hayat onun hayatı" dediğimiz yerde bu konularda nedense hemen başkalarının hayatına tecavüz etme gereği görüyoruz. Özgürlük dediğimiz olay çok görecelidir. Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü kısıtlayabilir. Yani aslında özgürlük diye bir şey yoktur.

Malesef bizler bir zaman sonra kutuplaşmış, bir zaman sonra ayrışmış insanlar haline geldik (bu 10 - 20 sene içinde olan bir olay değil). Asıl olanı unuttuk, kutuplarımızla ve ayrışmalarımızla yaşamayı öğrenmek yerine karşı tarafta sürekli bir yanlış arayışı içine girerek bu durumu dahada kötüleştirdik.

Sözüm ona ki; herkes kendi kapsının önünü süpürürse dünya tertemiz bir yer haline gelir. Ahmet'in Hatice'nin yaptıkları size dert olmasın. Siz kendi dertlerinizle ve kendi yanlışlarınızla uğraşırsanız insanlık adına büyük bir adım atmış oluruz.

Yok öyle yağma. Eğer o baş örtüsünü taktısya İslamın gerektirdiği gibi yaşayacak baş bağlayıp kıstırık şeyler giymeyecek , baş bağlayıp yüz boyamayacak baş bağlayıp yolda sokakta öpüşmeyecek.

Böyle yapmayacak ki kel alaka olmayacak başındaki örtü. Siz çok anlayışlısınız maşallah da İslam'ı işinize geldiği gibi yorumlamaya kalkınca başını bağlayan fingirdeklerle aynı kefeye giriyosunuz.

Yok öyle yağma. Eğer o baş örtüsünü taktısya İslamın gerektirdiği gibi yaşayacak baş bağlayıp kıstırık şeyler giymeyecek , baş bağlayıp yüz boyamayacak baş bağlayıp yolda sokakta öpüşmeyecek.

Böyle yapmayacak ki kel alaka olmayacak başındaki örtü. Siz çok anlayışlısınız maşallah da İslam'ı işinize geldiği gibi yorumlamaya kalkınca başını bağlayan fingirdeklerle aynı kefeye giriyosunuz.

Kel alaka oldugunu nereden cikarttiniz?
Kimse de isine geldigi gibi yorumlamiyor. Bu kisiler de bunun gunah/yasak oldugunu bilmesine ragmen, bunu goze alarak yapiyorlarsa, bize bir soz soylemek duser mi?
Herseyden evvel, tum yasaklardan uzak durmak mumkun mu? Zaten bu mumkun degilse, kimin hangi yasaga uymadigi niye bize batiyor?
Fingirdek? Basini baglamayan ayni seyi yaptiginda da fingirdek diyor musunuz?

ya ben bu konuda bilgim yok dini bakisdan bakarsak sart o deyil bas ortulu olsun veya acik olsun esas onemlisi dini bilib ona saygi duymasi herkesin kendi sucu var
kaldi opusmeye :D o askin bir ritmidir

ele dindar imajina girenler varki ister basi bagli olsun ister basi acik olsun kiz opuselim dedimi az kalir kizin dilin dodagin koparsin sonrada degisik yorumlar yaparlar yani lafim burdakilara deyil sadece fikrimi diyom
bende isterim opum ne varki burda :D
amma her seyin yeri var mesela disarda baskalarin yaninda bir kiz opusuyorsa ister kapali olsun ister acik dini cehetdende kenara koysan insanin kendine aid dusuncesi olur ayip edeb edebi olmayanda fark etmez

yani tartilasi konu deyil :) basi acik basi bagli bir kiz her hangi bir erkege dese gel opuselim ister kristos ister bir musluman erkek olsun hic reddetmez

imza not 3 küllü haram

İnsanlar dilediği şeyleri yapma özgürlüğüne sahip. Başı ya da başka bir yeri kapalı ya da açık olsun. Başı kapalı diye şunu yapamaz demek saçmalık olur elbette fakat başını kapattıktan sonra beynini de kapatan arkadaşlarımız var malesef..

Öpüşün, sevin , sevişin.. Hayat bunu tartışmak için bile çok kısa.

Senin ki nefis de onun ki patlıcan mi?
-ötekilemeyelim.

Arkadaşlar boşuna konuşuyoruz bizim millet bay veya bayan, kapalı bayan bir erkekle öpüştüğünü gördüğünde nasıl karşılandığını hepimiz biliyoruz ama sorsan hepimiz Müslümanız falan Müslüman olan öpüşemez içemez diye bir kural yok yani günah onun günahı yapanın boynuna her koyun kendi bacağından asılır. ;)

Ha bazıları diyordur erkeğin tipe bak onda tip varda bizde yok mu veya ondaki dudak bizde yok mu biz öpüşemez miyiz ama onuda bayan arkadaşlara sormak lazım bence. :)

Baş örtülü kızın bir erkekle öpüşmesi
Bu başlığa uzun bir süre baktım ama erkek kelimesi ne alaka onu anlayamadım.

Bir insanin basi kapali diye hor gorulmemeli,kapali insanlarimiza bu gozle bakanlar hor gorulmeli.
İnsandan bahsediyoruz,inanc dogrultusunda kapanmasindan degil.

Arkadaşın biri başlıga uzun süre bakmış ve erkek kelimesi ne alaka onu anlayamamış. Arkadaşım sen bu başlıga uzun süre baktıktan sonra bu yorumu yazıyorsan, senin durum bayagı vahim. Üzüldüm. :)

Aslında başı açık birinin günah işlemesi ne kadar olağan ise kapalı birininde günah işlemesi o kadar olağandır.Ama kapalılara biraz daha sorumluluk yükleniyor, kapalı birisi bırakın öpüşmeyi el ele görülse bile kötü biri gibi görülür. Bu günah başı açık kişiye ne kadar günahsa kapalıya da aynı derecede günahtır aslında.Bence açığı da kapalısı da kendisine bazı konularda yeterince dikkat etmeli.

Ben alkol de aliyorum
cuma namazina da gidiyorum
hadi biraz da bunu tartışın

La havle.
Size ne insanların ne yaptıklarından,ne yapmadıklarından,günahlarından ya da sevaplarından...
Dert!

Geri