Jesse James
Altın Üye
Konu bi erkekle opusmesi mi yoksa ulu orta opusmesi mi
Bence konu, Bas örtülülerin insan yerine konulmamasi, onlarin aciklarinin aranmasi, bi nevi onlarla kafa bulmak.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Konu bi erkekle opusmesi mi yoksa ulu orta opusmesi mi
Bence konu, Bas örtülülerin insan yerine konulmamasi, onlarin aciklarinin aranmasi, bi nevi onlarla kafa bulmak.
Bence konu basi kapalı bir bayanın inanç gereği kapalı olduğu ve inancinin bu tarz da bi durumu günah saydigina dair vurgu.
Şayet yapıyorsa o halde dindar olduğu algısını insanların gözüne sokmaya kalkmamasi.
Bende bunu anlıyorum .
Sen yanlis anliyorsun.
"Bas örtülü" degil, "Müslüman bir kizin" denmeliydi o halde baslikta.
Müslüman demek, Sakalli, bas örtülü demek degil.
Kelimei $ahadet getirmis her kisi demek.
Yani insanlarin neleri yapip yapmamalari gerektigini GÖRÜNTÜSÜ belirlemez.
Inanislari belirler.
Bu ortunenler keyif ten örtunuyor öyle değil mi?
Ya da siyasi simge olduğu için örtunuyor öyle mi?
Haklı olabilirsin : ))
Algılar bu yönde olduğu sürece.
Öfff serap !
Türkiyedeki Müslümanlarin hepsi bas örtülü mü?
Müslüman = Kelimei saadet getiren herkes !
Senin kafan baska yerde yine :p
kafani dagit sonra konusalim ;)
şimdi sarışın, ben öpüşemicek miyim?
Bana sarışın deme.
Ayrıca istediğini yapabilirsin. Ilk cevabım zaten yazmışım. Beni ilgilendirmiyor. :/
Ama inandığımız değerler buna karşı ise neden ona göre davranmayi beceremiyoruz? Ben bunu söylüyorum .
herkes inandığı değerin bütün maddelerine göre yaşayamıyor sarışın. zaten yeryüzündeki bir çok sorunun küreselleşmesinin ana sebeplerinden biri de bu. esmer mi oldun naptın?
yani maria diyor ki, madem müslüman o zaman hiç günaha girmesin, inancına göre yaşasın, bütün müslüman kızlar da kapanmalı bu mantıkla, eğer kapanmanın farz olduğunu biliyorsa bunu yapmalı ama biz başı açık olanlara müslüman değildir diyemeyiz
evet başörtülünün böyle görüntüler vermesi biraz daha abes kaçıyor, ama açık kıza da öpüşmek aynı günah kapalı kıza da, erkeğe de keza öyle
yani maria diyor ki, madem müslüman o zaman hiç günaha girmesin, inancına göre yaşasın, bütün müslüman kızlar da kapanmalı bu mantıkla, eğer kapanmanın farz olduğunu biliyorsa bunu yapmalı ama biz başı açık olanlara müslüman değildir diyemeyiz
evet başörtülünün böyle görüntüler vermesi biraz daha abes kaçıyor, ama açık kıza da öpüşmek aynı günah kapalı kıza da, erkeğe de keza öyle