Baş örtülü kızın bir erkekle öpüşmesi.

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

Bence konu, Bas örtülülerin insan yerine konulmamasi, onlarin aciklarinin aranmasi, bi nevi onlarla kafa bulmak.

Bence konu basi kapalı bir bayanın inanç gereği kapalı olduğu ve inancinin bu tarz da bi durumu günah saydigina dair vurgu.

Şayet yapıyorsa o halde dindar olduğu algısını insanların gözüne sokmaya kalkmamasi.
Bende bunu anlıyorum .

Bence konu basi kapalı bir bayanın inanç gereği kapalı olduğu ve inancinin bu tarz da bi durumu günah saydigina dair vurgu.

Şayet yapıyorsa o halde dindar olduğu algısını insanların gözüne sokmaya kalkmamasi.
Bende bunu anlıyorum .

Sen yanlis anliyorsun.

"Bas örtülü" degil, "Müslüman bir kizin" denmeliydi o halde baslikta.

Müslüman demek, Sakalli, bas örtülü demek degil.
Kelimei $ahadet getirmis her kisi demek.

Yani insanlarin neleri yapip yapmamalari gerektigini GÖRÜNTÜSÜ belirlemez.
Inanislari belirler.

Sen yanlis anliyorsun.

"Bas örtülü" degil, "Müslüman bir kizin" denmeliydi o halde baslikta.

Müslüman demek, Sakalli, bas örtülü demek degil.
Kelimei $ahadet getirmis her kisi demek.

Yani insanlarin neleri yapip yapmamalari gerektigini GÖRÜNTÜSÜ belirlemez.
Inanislari belirler.

Bu ortunenler keyif ten örtunuyor öyle değil mi?
Ya da siyasi simge olduğu için örtunuyor öyle mi?
Haklı olabilirsin : ))
Algılar bu yönde olduğu sürece.

Bu ortunenler keyif ten örtunuyor öyle değil mi?
Ya da siyasi simge olduğu için örtunuyor öyle mi?
Haklı olabilirsin : ))
Algılar bu yönde olduğu sürece.

Öfff serap !
Türkiyedeki Müslümanlarin hepsi bas örtülü mü?
Müslüman = Kelimei saadet getiren herkes !

Senin kafan baska yerde yine :p
kafani dagit sonra konusalim ;)

Öfff serap !
Türkiyedeki Müslümanlarin hepsi bas örtülü mü?
Müslüman = Kelimei saadet getiren herkes !

Senin kafan baska yerde yine :p
kafani dagit sonra konusalim ;)

Kavramları kafanıza göre esnetince anlamları değişmiyor Jesse bey.
Bilmem anlatabildim mi?

şimdi sarışın, ben öpüşemicek miyim?

Bana sarışın deme.
Ayrıca istediğini yapabilirsin. Ilk cevabım zaten yazmışım. Beni ilgilendirmiyor. :/
Ama inandığımız değerler buna karşı ise neden ona göre davranmayi beceremiyoruz? Ben bunu söylüyorum .

Bana sarışın deme.
Ayrıca istediğini yapabilirsin. Ilk cevabım zaten yazmışım. Beni ilgilendirmiyor. :/
Ama inandığımız değerler buna karşı ise neden ona göre davranmayi beceremiyoruz? Ben bunu söylüyorum .

herkes inandığı değerin bütün maddelerine göre yaşayamıyor sarışın. zaten yeryüzündeki bir çok sorunun küreselleşmesinin ana sebeplerinden biri de bu. esmer mi oldun naptın?

herkes inandığı değerin bütün maddelerine göre yaşayamıyor sarışın. zaten yeryüzündeki bir çok sorunun küreselleşmesinin ana sebeplerinden biri de bu. esmer mi oldun naptın?

Adımı bilmiyor musun sen yaa gıcık misinnn? ?

Isin gelen sekile göre yaşıyor desek daha dogru olur.
Işte ben bu Ikiyuzluluge tahammül edemiyorum .

yani maria diyor ki, madem müslüman o zaman hiç günaha girmesin, inancına göre yaşasın, bütün müslüman kızlar da kapanmalı bu mantıkla, eğer kapanmanın farz olduğunu biliyorsa bunu yapmalı ama biz başı açık olanlara müslüman değildir diyemeyiz

evet başörtülünün böyle görüntüler vermesi biraz daha abes kaçıyor, ama açık kıza da öpüşmek aynı günah kapalı kıza da, erkeğe de keza öyle

yani maria diyor ki, madem müslüman o zaman hiç günaha girmesin, inancına göre yaşasın, bütün müslüman kızlar da kapanmalı bu mantıkla, eğer kapanmanın farz olduğunu biliyorsa bunu yapmalı ama biz başı açık olanlara müslüman değildir diyemeyiz

evet başörtülünün böyle görüntüler vermesi biraz daha abes kaçıyor, ama açık kıza da öpüşmek aynı günah kapalı kıza da, erkeğe de keza öyle

ben inançlı biri olsaydim kesinlikle dediğin gibi yapmaya çalışırdim. Bir de din üstüne ahkam kesmeyi sevmiyorum çok lakin kural bellidir. doğru tam da söylediğin gibi hocam.

sıkıntı burda zaten biraderim. açık olan öpüşünce sorun yok zannediyor. ben müslümanım ama başımı açınca öpüşmeye ehliyetim var sanıyor. ama karşılaştırma yapmıyoruz.

başı kapalı olanın öpüşürken görülmesi, islamiyet diniyle yakından ilgilenenlere kötü örnek oluyor. milyonluk kitlelerin beynine yerleşen bazı yanlış düşünceler var bu konuda.

zaman kötü işte, napıcaksın...

Müslümanlık dinine göre bir hanımın evlilik dışı ve de uluorta bir erkekle teması yasaktır günah yani.
Başını kapatarak Müslüman olduğunu görselinde de ifade eden bir insanın öpüşerek islamı karalamış olması bakımından günahının cezası ağırlaşır. Başı açık olup da Müslüman olduğunu ifade edenin öpüşme cezası da yine islamı karaladığı için sadece öpüşme suçundan biraz daha ağırdır.

Yine en karlıları gayrimüslümler son nefeslerinde iman etseler fiillerine dikkat etmeyen müslümanın açığından/kapalısından daha kolay cennete girerler.(:

Vallahi baydı şu saçma din muhabbetleriniz, bizene ya

Allah ve melekleri öteki tarafında hesabını soracak, biz buradan her nekadar günah olup olmadığını tartışsakda belkidr cennete gidecek

tmm arkadaslar hıc kımse masum deıldır hepımız cehennemde yanıcezz : d

baş örtülü bir kızın bir kızla opusmesi olsaydı başlık birşeyler yazardım da erkekle olunca normal yani .d opusur opusmez sizene,onun tasası da mi size düştü arkadaş,bu başlıktan şunu anladım,
hadi arkadaşlar opusen koklasan basortululeri taslayalim,canım sen kendine baktin mi hiç?demezler mi adama.

yalnız bu kadar yalanın içinde iyi yiyişiyosunuz .

Düşünüyorum da,bu ülkede, Acaba kim ayrımcı,kim bencil,kim yobaz,kim taassubçu???

Her Tessettürlü İnsan Dinini Tam Anlamıyla Yaşayan İnsanmıdır ?
Sırf Yakışıyor ve Tessettür Modası İlerledi diye Başını Kapatan İnsanlar Tanıyorum.
Din , Namus , Gelenekler , Ahlaki Davranışlar İnsanın Beyninde Başlar Beyninde Biter Bana Göre .
Görsellik Önyargı Yaratsada Son Sözü Hal ve Yaşam Biçimin Düşünce Tarzın Hayata Bakış Açın Belirler.
Yani Başörtülü Kızın Yakınlaşması Mini Etekli Kızın Elinde Oje ile Dua Etmesi Şahısların Yaşam Ayrıtılarıdır.
Her Tesettürlü insana Dini Bütün yada Çok Namuslu Diyemeyiz Bilemeyiz Çünkü ,
Aynı Şekilde Mini Etekli Yada Bol Dekolteli Bir Bayan Hakkındada Kötü Düşünemeyiz
Belki Kalben İnançları Daha Sağlamdır.

Ozgurluk isteyen herkes, birbirinin ozgurlugune de saygi duysa keske.
Bos beles islerle vakit kaybetmeyelim derim ben.

Geri