Baş örtülü kızın bir erkekle öpüşmesi.

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Ne dedin karma hiç anlaşılmıyor :d

sorun bakayım lariye
beni neden seviyormuş
o anlatsın

shiniye de sorabilirsiniz
kızlara sorun işte

Hocam benim gözlemlediğim kadarıyla insanlarda şöyle bir algı var :

Başörtüsü bir emir olmakla birlikte gerçekten taşıyan kadın açısından ağır bir yük, çünkü direkt olarak fiziksel görüntüsünde bir değişime gitmesi emrediliyor. Bir çok dini emre riayet etmek çok daha kolay ;

Zina etmeyin denir, etmezsin - kolay
Alkol almayın denir, almazsın - kolay
Namaz kılın denir, kılınır - kolay

Ama doğrudan fiziksel görüntüne bir "nesne ekle" ya da bir bölgeni "ört" dediğin zaman şüphesiz ki bunu gerçekleştirmek daha büyük bir efor ve irade gerçekleştiriyor. Bunlara ek olarak yukarıda saydıklarım kolay olmasa dahi çoğu kapalı kapılar, dar cemaatler arasında gerçekleşebileceğinden, gerçekleşip gerçekleşmediği "toplumun diğer fertleri" tarafından gözlemlenemiyor, gözlemlenmesi de gerekmiyor zaten.

Ama başörtüsü yükünün altına girince sen bir düşünceni-inancını ilan ediyorsun, fiziksel görüntüne müdahale ediyorsun. İnsanlarda da şöyle bir algı oluşuyor doğal olarak ; Tüm kolay olanları, diğer tüm "yapması-yapmaması" gerekenleri gerçekleştirebiliyor ki bu denli ağır bir "yük" ün altına girebiliyor. Onun akabinde de herhangi bir "islamla bağdaşmayan" - Somut vakada öpüşmek- harekette başı açık bir kadına göre daha fazla tepki topluyor.

Bu başlıkta bu benzeri bir bakış açısının ürünü gibi geldi bana, asıl alt metin bu gibi. Ama dediğim gibi bu benim kişisel bir gözlemim olduğu için "böyledir". demiyorum. Belki biraz daha kötü niyetli düşünürsek aşşağılayıcı - hakir gören bir alt metne sahiptir. Ama ben iyi niyetli düşünmeyi tercih ettim.

Üstad burada alt metinde zaten neye vurgu yapamak istediği belli. Çok iyi bir niyet aramıyorum.
Zaten bahsi geçen başörtülü bayanda, bilgi ve bilinç açısından tesetrüre bürünmüş, vahyi yaşayan biri değil. Yani etrafındaki başörtüsüzkerden tek farkı aile yada toplum baskısından dolayı o örtüyü örtmüş olmasıdır..

Zaten bilinçli, vahyin gereklerini yerine getiren bir bayanın nikah olmadan kapalı kapılar ardında bile yapmayacağı şey bu...

Burada aşağılanmak istenen şey bellide o bile yanlış yapılmış. Onda bile eylemin kendi değil de eylemi tapanın kimliğine hakaret yada aşağılama var. Oysa o kimlik vahyi ilkererle değil, moda, aile baskısı, yada mahalle bskısı ile oluşmuş bir kimlik...

Maalesef bizde tartışmalar temel kavramlar üzerinden ve ballamsı getektiği yerden başlanmdığından, tartışmalar sadece başlığa uygun açıklamalar yapılarak öne sürlebiliyor...

Oysa burada konuya bahs olan eylem toplumsal ifsada neden olan bir eylem.
Bunu bir çok açıdan farklı paradigmalarla ele alabilirdik...
Ama maalesef tüm yorumlara baktığımızda ciddi bir kısır döngü mevcut.

Bence hiçbir sakınca yok tabii ki ama dinini saç teline kadar yaşayan birisi için dinen yanlıştır. Gerisi 'ama dinimizi yanlış anlatıyorlar. Dinimiz hoşgörü dinidir.'.

Erkeklerin konudan cikamamasi.

ne var ben de başörtülüyüm bi sorun mu var???

heidi-1-bolum-turkce-dublaj_8027032-96940_640x360.jpg

Bizim okulda da bir kız karma eğitime karşı. Haremlik selamlık istiyor. Ama sevgilisiyle de gayet öpüşüp koklaşıyor. Bu tarz saçmalamalar olmadığı sürece öpüşsün sevişsin bize ne.
Şimdi o başörtüsü dini bir simge olduğu ve din de nikahında olmayan erkeği haram kıldığı için absürt kaçabiliyor görüntü olarak. Başlığın da açılma sebebi muhtemelen dini kaynaklı.

anlamadığım şey şu kapalıya günah açık olana sevap mı neden bu ayrımcılık herkesin kendi hür iradesi var neyin doğru yanlış olduğunu bilir haram ve günahtan bahsediyorsak sadece kapalıya günah değil sonuç olarak ne zaman arıncas bu saçma ayrımclıktan bilmiyorum.

Geri