Barış pınarı harekatında ateşkes anlaşması

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
noldu yav bitti mi şimdi finiş dönüyoz mu eve güzel günler mi göreceğiz noldu kutluyo muyuz ne şimdi olan......

Balkona astığımız Türk bayraklarını topluyoruz ara verdik. Başlayınca söyleyecekler tekrar asacaz.

Ateşkes falan değil bu. Bölgeden çekilmiyoruz. Sadece ara verildi.
YPG belirlenen güvenli bölgenin dışarısına çıkmazsa harekat devam edecek.
Lakin hedeflerimiz nihai sonuca diplomasi başarısıyla ulaştı.

Jake Tapper
jaketapper
.
@MittRomney
: “Are we so weak and inept diplomatically that Turkey forced the hand of the United States? Turkey?"

Akşam yemekten sonra Kübra Par izliyordum. Aklı başında bir muhalif gibi konuşuyordu. Sonra pence basın açıklaması falan yapınca izleyememiştim. Az önce acaba ne dedi diye baktığımda;
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz:

"İstenilen bütün unsurlar elde edilmiş görünüyor. Kazanımlarımız güçlü. Türkiye istediğini aldı"
Henüz bir şey almadık belki ama alma yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz ( climax üçün beşini aldınız dediğini duyar gibiyim azizim )

Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na ara verecektir. Harekata 120 saat ara verilecek ve bu süre içinde ABD, YPG'nin güvenli bölgeden çıkmasını sağlayacaktır.Ve ardından operasyon duracak.

olay bu

Bu forumda din ve siyasal konular dipsiz kuyu oldu. :) üzgünüm.

Bu anlaşma kapsamında koşulların bir çoğunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Çünkü; ABD, Suriye konusunda hiçbir zaman sözünü tutmamıştır. Ama yine de umalım ki kağıt üzerindeki gibi olsun her şey. Bizim güvenli bölge olarak gördüğümüz noktaları işgal olarak gören bir Suriye var sonuç itibarıyla ve bunların arkasında duran güçler de var. Tahmin ettiğimiz, fakat hiç bilmediğimiz. Hayırlısı olsun bakalım.

Demiştim ben millet Savaş olmasın insanları yaşatırsın diye bir sürü edebiyatı yapıp Güya Türkiye'nin yaptığı operasyonu tepkisini gizliden gösterirken şimdi operasyon bitti bu dalkavuklar yok Türkiye taviz verdi yok Bu da anlaşmalı yok bilmem ne bilmem ne arkadaş bu kadar Kaypak bir zeminde cıva gibi kendini nimetten saymak niye

Bu anlaşma kapsamında koşulların bir çoğunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Çünkü; ABD, Suriye konusunda hiçbir zaman sözünü tutmamıştır. Ama yine de umalım ki kağıt üzerindeki gibi olsun her şey. Bizim güvenli bölge olarak gördüğümüz noktaları işgal olarak gören bir Suriye var sonuç itibarıyla ve bunların arkasında duran güçler de var. Tahmin ettiğimiz, fakat hiç bilmediğimiz. Hayırlısı olsun bakalım.
Adem Huylu huyundan vazgeçmez haklısın ben Şu dediğine katılıyorum Bugün bizim terör işgali altından kurtardığımız bölgelerdeki insanlar bile Yarın başımıza iş açacaklar bunun da farkındayım sonuç itibariyle. Ancak şöyle bir durum var sanırım dünyada bir ilki başardık yani Amerika denilen gözü aç Emperyalist gücü harfiyen isteklerimize boyun eğdirdik bunun altında da mutlaka bir planları vardır diye düşünebiliriz ama bunu düşünmek bile onlara fazla önem verdiğimizi gösteririz Hayır arkadaş bilmemiz gereken şu Haklı olan bizdik ve hakkımızı aldık artık en az bir 10 yıl boyunca en azından sınırlarımızda delikanlılık tripleri atan olamayacak bizim bu arada acil olarak askeri ve ekonomik yapılanmayı tamamlamamız gerekiyor

Yolunuzdan dönmeyin.
Bunlar bir sene sonra gene başınıza bela olur.
Türkiye adına yanlış bir karar oldu.

Geri