Barış pınarı harekatında ateşkes anlaşması

Konu sahibi son olarak 18 gün önce görüldü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Beştepe'de görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, büyükelçilik rezidansında açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile ilgili alınan yeni kararları aktaran Pence, şunları söyledi:

"Bir hafta önce Türk güçleri Suriye'ye girdi. Bugün gururla belirtmeliyim ki, Başkan Trump'ın güçlü liderliği sayesinde, Erdoğan ile olan ve Türkiye ile olan güçlü ilişkileri sayesinde Türkiye ve ABD Suriye'de ateşkes için anlaşmıştır. Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na ara verecektir. Harekata 120 saat ara verilecek ve bu süre içinde ABD, YPG'nin güvenli bölgeden çıkmasını sağlayacaktır. Ve ardından operasyon duracak."

Böyle bir şey durumunda başarısız olmuş bir operasyon olarak tarihteki yerini alacak.

ypg bölgeyi terk edecekmiş, tamam inandık. biraz zaman geçer yine yapılanırlar ve biz yine kandırıldık deriz.

Osmanlı zamanında batinin kralları Osmanlı vezirine denk sayılırdı. Siyasi literatürde bir ülkenin başkanı ile görüşmesi için başkan yardimcisi yollamak o ülkeyi kendi ülkenden aşağı görmek olur. İlginç olmuş

Noldu hani diklenmeler?
Kimseden korkumuz yok, onlar bize muhtaç demeler?
Döviz tavana fırlayıp, kapatılan halkbank meseleleri yeniden açılınca hiçbir şey öyle atıp tutmakla olmuyormuş dimi?
Olan yine vatan aşkıyla oraya gidenlere, şehit düşenlere oldu.
Ne çözülmez bağınız varmış be!

Aynı u'yu brunson olayında da yaptın. Muhalifler bile destek oldu yeter ki sözünün arkasında dur diye.

Osmanlı zamanında batinin kralları Osmanlı vezirine denk sayılırdı. Siyasi literatürde bir ülkenin başkanı ile görüşmesi için başkan yardimcisi yollamak o ülkeyi kendi ülkenden aşağı görmek olur. İlginç olmuş

Çok güzel ve ince bir konuya değişmiş olduğun için teşekkür ederim. İşte en başından beri benim karşı çıkma sebebim bizim bu üçgende (ABD RUSYA TÜRKİYE ) söz hakkımızın olmadığını düşündüğüm içindi. Ben hâlâ bunun bir siyasi operasyon olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir strateji ve akıl konulmadan yapılmış ve ülkenin içinde bulunduğu kötü durumun sebepleri arasında gösterilmek istenilen bir harekat diyebilirim.
Bu ülkede terörün bitmesini herkes istiyor, bunu siyasi çıkar için değil de, ülke menfaatleri için yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Belirli dönemlerde ülkede terör olaylarının artması ve Ahmet Davutoğlu denen adamın açıklamalarından sonra benim ülkedeki siyasilere güvenim kalmadı. Hiç birisine, birini diğerinden farklı görmeden.
Çok fazla sivil insan ve güvenlik güçleri siyasi menfaatleri uğruna can verdi maalesef.

• Beğen
Tepkiler: diE
Son dakika… Pence açıkladı! Türkiye ile ABD anlaştı…
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in üst düzey bir heyetle Ankara’ya yaptığı seyahatten Türkiye'ye, "Tel Abyad- Resulayn arasındaki cebin kontrolü" ile, PYD-YPG’nin 30 km geri çekilmesini öngören Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daha önce Amerikalılar’la yaptığı anlaşmaya geri dönüş kararı çıktı.
ABD Başkanı Trump’ın küstah mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Bir saat 40 dakika süren görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi. 2 saat 40 süren o görüşmenin ardından da Amerikan büyükelçilik rezidansına geçen Pence, burada Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla birlikte kameralar karşısına geçti.

Son dakika… Pence açıkladı! Türkiye ile ABD anlaştı…
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in üst düzey bir heyetle Ankara’ya yaptığı seyahatten Türkiye'ye, "Tel Abyad- Resulayn arasındaki cebin kontrolü" ile, PYD-YPG’nin 30 km geri çekilmesini öngören Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daha önce Amerikalılar’la yaptığı anlaşmaya geri dönüş kararı çıktı.

Zeynep GÜRCANLI
20:36 - 17 Ekim 2019
Haberler
Gündem

ABD Başkanı Trump’ın küstah mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Bir saat 40 dakika süren görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi. 2 saat 40 süren o görüşmenin ardından da Amerikan büyükelçilik rezidansına geçen Pence, burada Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla birlikte kameralar karşısına geçti.

Son dakika... Görüşme sonrası ilk açıklama Trump'tan geldi
Son dakika... Görüşme sonrası ilk açıklama Trump'tan geldi
“HAREKÂT 120 SAAT DURDURULACAK”

Suriye'de operasyona ara verildiğini ifade eden Pence, “Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye'de ateşkese karar verdi. Türk tarafı, Barış Pınarı Harekâtı'nı 120 saat durduracak. 120 saat içinde YPG güvenli bölgeden çekilecek. Türkiye ve ABD, İŞİD'lilerin tutulduğu hapishaneler konusunda koordineli hareket edecek. Türkiye ve ABD beraber, ISİD’i bitirmek için çalışacak” dedi.

“TRUMP ÇOK MUTLU”

Alınan sonuçtan ABD Başkanı Trump'ın mutlu olduğunu ifade eden Pence, “Trump ile biraz önce konuştum. Erdoğan’ın ateşkese ve barışçı bir çözüme razı olmasından dolayı çok mutlu. Beş saatlik bir görüşme gerçekleştirdik ve bu görüşme sayesinde hayatlar kurtarıldı. ABD, YPG’nin geri çekilmesini kolaylaştıracak. Bu gerçekleşince de Türkiye kalıcı ateşkese razı olacak. Heyetimiz güvenli bölgede şu anda. YPG ile 20 mil çekilmeleri için görüşme yapıyor. Ateşkesin uygulanması ile ABD, Türkiye'ye daha fazla yaptırım uygulamayacak, şimdiye kadar konulmuş ekonomik yaptırımlar da kaldırılacak” ifadelerini kullandı.Pence ve Amerikan heyeti, Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk heyetiyle yaklaşık 5 saatlik görüşmenin ardından şu konularda uzlaştılar:

– Türkiye'ye Barış Pınarı Harekâtı’nda hedeflenen noktalara ulaşana kadar süre tanınacak. Bu süre 120 saat olarak belirlendi.
– 120 saat sonunda ateşkes ilan edilecek.
– Ateşkesle birlikte, ABD Suriye hükümetiyle koordineli şekilde PYD-YPG unsurlarının Türkiye sınırından 30 kilometre güneye inmesini sağlayacak.
– PYD,YPG unsurlarının güneye inmesi için Amerikan askeri kullanılmayacak. Pence, ABD'nin bölgedeki tüm askerlerini çektiğini, verilen bu sözün diplomasi, insani yardım gibi unsurlarla yerine getirileceğini açıkladı.
– Tüm bu süreçte, ABD tarafı Türkiye'ye yeni yaptırımlar koymayacak.
– PYD-YPG sınırın 30 km altına çekildiğinde kalıcı ateşkes sağlanacak.
– Kalıcı ateşkesle birlikte, ABD halihazırda Türkiye'ye koymuş olduğu yaptırımların tümünü de kaldıracak.
– Bölgede hapishanelerdeki IŞİD'lilerin durumu konusunda Türkiye ve ABD birlikte çalışacaklar.
Sözcü

Rusya ve Suriye hükümetini iplemediler mi?

Sırf muhalif olduğunuz için her yapılanı eleştirmeniz normal. Harekat başladı " şehitler gelmesin harekat durdurulsun" dediniz.
Hatekata ara verildi şimdi de hükumeti aşağışayıcı mesajlar atmaya başladınız.
Bir kez ülkenizin yanında olsanız keşke.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

'İSTEDİKLERİMİZİ ALDIK'

Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır.

Umarım daha fazla şehit verilmeden son verilir..
Hiçbir eve daha fazla ateş düşmeden...

ülkemizin çıkarı tüm siyasi çizgilerin üzerinde olmalıdır, ben burada erdoğan'ın net ve mantıklı bir duruş sergilediğini düşünüyorum. abd'den yetkililer görüşmeye gelmiş, harekata ara verilmiş, güvenli bölge oluşturulacağının sözü verilmiş. bu sözde durulmazsa zaten harekat devam edecek ki abd'nin türkiye'yi kandırdığı ve sözünde durmayacağı ihtimalinin konuşulması bile bana çok komik geliyor. :D arkadaşlar, bu konuda yetkili kişiler herhalde bizden daha iyi biliyordur diplomatik görüşmeler sonucunda verilen sözlerin tutulmaması halinde yapılması gerekenleri değil mi?
en başından istenen o bölgenin temizlenmesiydi, bu işin kısa sürede sonuçlanmasının ülkemiz için çok daha mantıklı ve faydalı olduğunu düşünüyorum.

Birkaç günde olsa ülkenin asıl gündemi olan işsizlik, zamlar ve ekonomik krizden bizi uzaklaştırmak için gösterdikleri çabaya teşekkürler. Burada gerçek olan tek şey de o gencecik çocukların şehit haberlerini almış olmamız ve hala ateşi sönmemiş aileleri. Ben onların fotoğraflarına bakarken utanıyorum, ne için olduğunu belli olmayan bir senaryonun içinde kahraman adı altında figüran sayıldıkları için.
Şimdi bu haftayı da Trump'ı dize getirmiş gibi yaparak geçirip, alt tarafı 3-5 tane de zam haberi göreceğiz, baktılar zamlar çok oldu benim minnoş ülkem üzüldü hemmeeen bir açıklama Erdoğan başkanımızdan: "Kandırıldık"
Hiçbir şey değişmiyor, bu kafayla da kolay kolay değişmeyecek.
Şehit olanlar huzurla uyusun, bunu da zafer sayıp kendini kandıranların içi hiç rahat olmasın.

Peki bundan sonra olacak olan terör olaylarının sorumlusu kim olacak? Ülkede bomba patlarsa? Askere polise kurşun sıkılırsa? Anlaşma yapılmış ya, biz bu ülkede daha önce de gördük megri megri eşliğinde yapılan anlaşmaları..

Aklımdaki tek soru, o güzel canlara kıyılmasına değdi mi sorusu.

Böyle bir şey durumunda başarısız olmuş bir operasyon olarak tarihteki yerini alacak.
Run böyle düşünerek yanlış ifade ediyorsun bence Türkiye olarak bizim bölgedeki hedefimiz ülkemizin güvenliğini sınır bölgelerimizdeki insanların güvenliğini sağlamak amacıyla bir koridor oluşturmaktı ve bu Koridor 30-35 kilometre olması planlanıyordu an itibariyle gelinen kazanım tam olarak bunu ifade ediyor Bu bir başarısız operasyon değil Çünkü biz orayı işgal amacıyla orada değildik hedeflerimiz belliydi ve bunu gerçekleştirdik bu siyasi Arena'da da Türkiye'nin elini çok kuvvetlendirdi bunu ilerleyen süreç içinde çok daha iyi göreceğiz emin ol kardeşim rahat ol.

Kamil abi rahat ol diyorsa, Aladağ dan serin olurum. Teşekkürler açıklama için abiciğim. Ben de bekliyorum gelişmeleri.

Geri