astrolojiye inananlar/inanmayanlar

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Ya sizde biliyorsunuz herkes geyiginde bu ast.ile ilgili. Bakin haftalardir Murat da Murat Muratda Murat diyorum bi harita fali icin. Isin girgiri bu. Burclara inananlar falada inanip o yoldanda ilerler..

Plesk uzgun pandam sen ortaligimi karistiriyorsun.
birkaç kıvılcım çıktı, harlamaya çalıştım ama olmadı. şu pozisyonu alamadım.

Hayır yani en azından kendi burcunu bilip bir iki bir şey bil hakkında yani.. burçlarla ilgilenmiyorum diyene direkt bir engel..

aslında tarihsel süreç olarak bakarsanız gök bilim ve salt anlamda insanların gökyüzüne bakarak takım yıldızlarına anlamlar yüklemesi ve çıkarımlar yapması bugün hayatımızda süregelen dogmatik din dayatmalarından da eski, hatta çoğu mitolojiden bile yer yer eskide olduğunu sanıyorum. dönem dönem de mutual bir ilişkide olmuş, bazen ise astroloji üzerinden araklanmış. buna en yakın örnek eski yerleşim olan göbeklitepe diyebiliriz. sadece ucu açık ve yorumlamaya çok müsait bir derinlikte.. astronomi kısmı bunun bilimselliği oluyor zaten, biz astrolojiye dönersek dediğim gibi minimum 6000 küsürlük bir evveliyata sahip.. göbeklitepe'yi de eklersek 9600 ve şahsi fikrim insanoğlunun varlığından beri doğayla ile olan ilişkisinin gök ile bağlantısına kadar yolu var. tartışılması ve yorumlama kısmına girmiyorum. inanç kısmına da gelecek olursak şahsen 2-3 sene öncesine kadar hep fala inanma falsız da kalma kafasında bakınıp geçiyordum lakin doğum saatimi öğrenmekle birlikte üzerine bir takım araştırmalar yürütünce yüzeysel güneş burcu yorumlamasından sıyrıldığınızda bazı çıkarımların daha oturaklı olduğunu görebiliyorsunuz. bu demek değildir ki hayatımı burcuma göre yaşıyorum. ya da yaptığım her şeyi burç haritama bakarak ilerletiyorum aksine eskisi gibi devam ediyorum. sadece tıkandığım hata yaptığımı düşündüğüm ya da belli sekanslar geçirdiğim dönemlerde burç haritamda ne olmuş bir bakayım diyebiliyorum.

kimse kusura bakmasın benim için dinlerden daha inanılabilir bir konumda.. bu tam manasıyla teslimiyetteyim anlamını da çıkarmasın.

Son düzenleme:

Şu anda okuduğum kitapta geçiyor ce çok güzel açıklamış bence. DENGE şart…

Astroloji'ye duyulan ilgiyle yapılan kişilik tahlilinin kökenini merak ediyorum ben.
Astrolojiye inananın gerizekali olması, astrolojiye göre hayatına yön verenin mal olması vb. gibi. Konuda bile insanlar imtina ediyor. "Ilgimi çekiyor ama..." diye devam ediyor. Hayır istersen kafayı bununla boz, istersen hayatının merkezine koy bu nasıl bir iq ya da kişilik ölçeği olabilir ki? Kafasını çeşitli uğraşlarla bozmuş (kozmetik,futbol,anime,siyaset,rap,metal vb.) ya da bu uğraşları hayatının merkezine koymuş kişilerin zeka ya da kişilik problemi mi var?
Garip.

Yeni tanıştığım insanlara ilk sordugum sorulardan biri burcu bu yüzden davranışlarını bazen burçlara dayandiririm.
İnanmıyorum ya nalakaaag diyen oluyor arada ama alistiriyorum zamanla ahah

Bu arada pleskin ay burcu ikinci evde.
Boga burcunun evi.
Armonik bir ev atmosferi,dolu bir buzdolabi ve huzur isteyen bir prima icinde.Para islerinde dikkatli.
Ama nalet ki ay burcu oglak burcuna düsmüs.
Hanim bireylerle sknti yasiyor.
Duygularini pek göstermez cünki isi gücü is ve isin verdigi emanet duygusu.
Baskiya gelemez.dddddpuhajaj

Bu arada pleskin ay burcu ikinci evde.
Boga burcunun evi.
Armonik bir ev atmosferi,dolu bir buzdolabi ve huzur isteyen bir prima icinde.Para islerinde dikkatli.
Ama nalet ki ay burcu oglak burcuna düsmüs.
Hanim bireylerle sknti yasiyor.
Duygularini pek göstermez cünki isi gücü is ve isin verdigi emanet duygusu.
Baskiya gelemez.dddddpuhajaj

Terazi gibi romantik, sevecen,flörtöz bi burca sahip olup soğuk,duygusuz azcik da sinsi gibi takılmasını bununla açıklayabilir. Ay 2. Evde iyidir fakat oğlak'ta düşer, olumsuz çalışır. Muhtemelen fazla hesaplı hatta cimri. Açılara padalara da bakmak lazım. Otoriter,kontrolcü ya da dediğim dedik bir annesi de olabilir.
Konfor alanına düşkün,evcimen.

Terazi gibi romantik, sevecen,flörtöz bi burca sahip olup soğuk,duygusuz azcik da sinsi gibi takılmasını bununla açıklayabilir. Ay 2. Evde iyidir fakat oğlak'ta düşer, olumsuz çalışır. Muhtemelen fazla hesaplı hatta cimri. Açılara padalara da bakmak lazım. Otoriter,kontrolcü ya da dediğim dedik bir annesi de olabilir.
Konfor alanına düşkün,evcimen.
Anne konusunu anmak istemedim zira baba ile de sorun görünüyordu.
Cimri olusunu da zengin bir eş hayali kamciliyor olabilir.

Geri