Allah yardimcisi olsun.Adam düz adam Süreyyacım ve bu ara aşırı sakin gidiyor.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Allah yardimcisi olsun.Adam düz adam Süreyyacım ve bu ara aşırı sakin gidiyor.
Bu tür akıl dışı hadiselere zaman zaman denk geliyorum. O nedenle şaşırmadım. Ama her ne olursa olsun, hangi dini ele almak istersek alalım hiçbirinin akıl veya mantıkla alakası yoktur. Hepsi insan ürünü. Nihayetinde ölen kişilere de sorsanız hayatı ve dünyayı en tutarlı açıklayan kendi dinleridir derler.Din hakkat afyon.
Dini insan yapar, insani din yapmaz.Marx a göre degerlendirir isek, insanin yasadigi carpik dünyasini senlendirmesi ve onurlandirabilmesi icin,carpik bir ruhbanlik gerekli..
@No Pasaran gel, senlik buralar.
Ya arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşım müslüman. Şu olay bir şafi tarikatında olsa haber yapar mıydı? Samimi soruyorum.
Başkasının dinini eleştirmek kolay. "hahaha ulan bakire Meryem' den doğmuş İsa yersen" diyo. Ula senin peygamberin ata binip göğe yükseldi. O garip değil bu mu garip? Onun kitabı değişmiş diyo. Eyvallah da senin kitabın peygamberin hayattayken kitap bile değildi. Değişmediğinin kanıtı mı var.
@Frithjof Schuon
Haberde ölen adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz
Adamlar onlarin kitabi degisti konusunu bile yanlis biliyorlar. Zaten tanri tarafindan indirilmis kelam degil inciller, yahudiligin devami. Degismesine gerek yok degissede bir sey farketmez zaten tanri kelami degil isa ogretilerini kaleme alan rahipler tarafindan yazilmis ogreti kitabi. Farzedelim ki degistirilmis ki bu tanrinin basarisizligini gosterir. Kitap degisince azap yok ceza yok musibet gondermek yok. Eeee tanrim ne iş?Ya arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşım müslüman. Şu olay bir şafi tarikatında olsa haber yapar mıydı? Samimi soruyorum.
Başkasının dinini eleştirmek kolay. "hahaha ulan bakire Meryem' den doğmuş İsa yersen" diyo. Ula senin peygamberin ata binip göğe yükseldi. O garip değil bu mu garip? Onun kitabı değişmiş diyo. Eyvallah da senin kitabın peygamberin hayattayken kitap bile değildi. Değişmediğinin kanıtı mı var.
Yani herkesin dini kendisine.
Bu adamlar açlık sonucu ölümle peygamberinin şafaatına nail olacağina inandı ise bunu saçma bulamayacaksın. Eyvallah Allah kabul etsin diyeceksin.
Ne anlatıyorsun sen arkadaş? İlmihalle gelme bana. Sizin ilim dediğiniz şey bilim değil, benim icin kuşdili.
Ne çelişmişimKlaymıks yine kendisi ile celisir iken.
Islami sorgulayip,sorgula tabii, bu konudaki insanlara saygi duymamizi istiyorsun.Ne çelişmişim
E işte tam inananların yaptığı şey bu. Herhalde aç kalıp isa'ya kavusmaya çalışan adam komiktir. En iyi ihtimal akıl sağlığı bozuk derim.Islami sorgulayip,sorgula tabii, bu konudaki insanlara saygi duymamizi istiyorsun.