"Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız" diye kandırılan 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Ya bi de bunların İsa dedikleri ile avrupalinin İsa dediği aynı adam bile olmayabilir. Hatta İsa hiç var olmayabilir. Tarsuslu pavlus'u İsa sanıyor bile olabilirler.
Olmak ya da olmamak.s.s.s.s.s.
Sen burada yaziyorsun ama seni görmüyoruz..yine de var misin yok musun?

Olmak ya da olmamak.s.s.s.s.s.
Sen burada yaziyorsun ama seni görmüyoruz..yine de var misin yok musun?
Yok ben nesnel bişey söyledim.
Şimdi ne biliyim düşünsene. Tarihçisin. İsayla aynı donemde yaşamışsın. Biri geliyor falan tanrının oğluyum diyor. Ne biliyim çarmıh falan maceralar.. diriliyo sonra...

Bunları yazmaz mısın? Bence önemli olaylar hergun olan bişi diil yani.

Yok ben nesnel bişey söyledim.
Şimdi ne biliyim düşünsene. Tarihçisin. İsayla aynı donemde yaşamışsın. Biri geliyor falan tanrının oğluyum diyor. Ne biliyim çarmıh falan maceralar.. diriliyo sonra...

Bunları yazmaz mısın? Bence önemli olaylar hergun olan bişi diil yani.
Tacitus a göre isa pontus pilatus tarafindan öldürümüstür..hahamlar isayi nifak sokucu olarak deklare ettikten sonra..
Teslis inanci sonradan gelisen bir inanc sistemi..ben tanrinin ogluyum dememistir muhtemelen

Neyse..din inananindir..nasil din olursa olsun..47 ruh icin el fatiha.

Tacitus a göre isa pontus pilatus tarafindan öldürümüstür..hahamlar isayi nifak sokucu olarak deklare ettikten sonra..
Teslis inanci sonradan gelisen bir inanc sistemi..ben tanrinin ogluyum dememistir muhtemelen

Neyse..din inananindir..nasil din olursa olsun..47 ruh icin el fatiha.
Yani dinleri tarih anlatmıyor. Anlatırsa da tevatürler.. bilineler bizzat dini kaynaklara veya kutsal kitaplara dayalı. Buna güvenemem.

Dinin bu kadar eleştiri almasının temel sebebi daha fazla toplumsallaşmak istemesi. Kendi başına birey olarak ele alındığında bir problem yok. Lakin bir toplam olarak, bir güç haline büründüğünde tartışmalar başlıyor. Burada sormak gerekir o halde;

Dinin toplumsallaşmaya çalışma sebebi nedir?
Gücü gerçekten insanın inanç ihtiyacından ve/veya inancını yaşama isteğinden mi alıyor ve kamusal alanda yayılmak istiyor, yoksa o yöne iten başka bir güç mü var?

Örneğin Roma imparatoru Konstantin bir din olarak Hristiyanlığı ülke çapında inanılacak din olarak seçmesinde kendisinin bu inanca yakın hissetmesi mi etkili(rivayete göre gördüğü bir rüya sonrası) yoksa ülkenin yönetilmesi konusunda halkın bu dini benimsemesiyle elinin daha fazla rahatlayacağı düşüncesi mi hakimdi?

Kapitalist üretim ilişkileri her daim haksızlıklara, krizlere ve şiddete gebedir. Sistemin devamlılığı için din en önemli metafordur. O nedenle dinci örgütlenmeler düzen içerisinde her zaman gelişme ve büyüme alanı bulur. Haberde konu olan Kenya’da da Türkiye’de de durumlar pek farklı değil. Bilgi sahibi değilim ama haberde konu olan tarikatın ve benzer yapıların altını kazıyalım desek, karşımıza yine aynı sonuç çıkacaktır. Sermaye sınıfı ve onun temsilcisi olan iktidarın destekleriyle palazlanmış gerici dini örgütlenmeler…

Yani dinleri tarih anlatmıyor. Anlatırsa da tevatürler.. bilineler bizzat dini kaynaklara veya kutsal kitaplara dayalı. Buna güvenemem.
Afyon diyoruz iste..cünki herkes tarafindan yoruma acik..
Nisa 119.ayet en cok kafami kurcalayanlardan.
Neyse gidip doz paylasayim bari

Belki de tanistilar nereden biliyorsunuz alla alla ,pp

Ü z ü c ü.

Oysa ben yüce Meryem aşkına İsa'yı ve Hızır'ı görmüştüm.
Nasıl görülecek? Reçetesi bende.
3 gün benimle Şirince'de takılın, siz de görürsünüz.

Geri