"Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız" diye kandırılan 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Iftar yapmayi unutmuslar. Ya da reisleri o kismi anlatirken dinlememisler.

Biz de din afyon diyoz iste..
Sen saygi duy diyon..
O zaman adnan oktara, charles mansona da saygi duymam lazim.
Onlarin ki de din.
@No Pasaran akil mantik diyip,olayi kapattin canim..
Kitleler, kitlelerin aklini acarak degil, manevi duygularini kabartarak yönetirler.
Çok yazdım vakti zamanında. Belki de o nedenle farklı ne yazacağımı bilmiyorum. Aslolan kervanın yürümesidir Süreyya. Kervan hedefine ulaşsın da… yolda 30 kişi ölmüş 100 kişi ölmüş önemli değil. Ticaret devam etsin, halk kendi topraklarının yok pahasına 3-5 kuruşa sömürülmesine tepki göstereceğine İsa’yı Musa’yı düşünsün, ona nasıl kulluk edeceğiyle uğraşsın işte daha ne…

Mevcut sistemin çarklarının dönmesi adına metafizik uyuşturucu her daim önemli bir işlev görmüştür. İnsanlara hayal satmak en az maliyetli ve en işlek metodlardan biri sonuçta. Bu karşılaştığımız şey uç boyutu üstelik. Yerelde bunun daha alt seviyesinde yer alan nasıl dini örgütlenmeler vardır kim bilir…

Kişisel dusuncelerin nasıl oluyor da makale oluyor?
Ayrıca uzuyorsun böyle diyerek. Takılmıştım.. neyse gidiyom.
Kişisel düşünce değil bu. Milyonların söyledikleri nasıl kişisel olur. Mağarada mi yaşıyorsun

Abicim ben 50 yaşında adamım.
Nesini sorgulayacam bu saatten sonra. Ergen miyim.
Ateizm deizm bilme ne izm..
İlla bir isim mi almak lazım. Eğer öyleyse bu açıdan bakınca agnostiğim.

Uzun oldu ama okuyun...

Karanlık varlık mıdır yoksa sadece ışığın yokluğu mu gibi felsefik tartışmalara mı gireyim.

Evren çok büyük.
Canlılar çok karmaşık.
İki karbon atomu yanyana geldi sonra DNA oldu hop terliksi hayvan oradan da solungaclar çıktı. Tamam işte karaya vurunca da akciğer solunumuna başladım gibi aptalca bir darvinist yaklaşım içinde değilim.

Tamam evrim olabilir ama bu teori türlerin çeşitliliğini aciklamada veya sıfır noktasında en az kaburgadan yaratılmak kadar masalsı.

İnsan bırak evreni, kendini anlamaktan aciz. Beyni koy tabağa. Karaciğerden farksız. Bildiğin et. Karaciğer kandan amonyak süzerken veya glikojen depolarken bunu iradesi ile mi yapıyor? Ya bizim beyin de sadece inputlara göre outputlar üreten basit bir mekanizma ise? Nasıl anlayacak kendisini. Dalak anlayabilir mi ne olduğunu.

Burada olayı ruh kavranina bağlayan olarsa üzerim. Çünkü o açıdan bakınca pozitif bilim devreden çıkar.

Masanın üzerinde mikrop yok diyebilir miyim çıplak gözle bakıp. Ben görmüyom diye o mikrop yok mu orada. Var tabi. Ancak uygun yöntemlerle örnek alıp mikroskopta bakarsam görürüm.

Yani "tanrıyı görmüyor" olmam olmadığı anlamına gelmez. Varlığını ispatlayamamam yokluğunu ispat ettiğim anlamı taşımaz. Al bak şimdi de deist oldum.

Şimdi nereye geldik. O zaman "yaratan" lazım. Peki onu kim yarattı. "onun varlığı kendindendir" diyenle daha fazla konuşmam. Ula çünkü o zaman demek ki bir şey "kendiliğinden olabilir" anlamı çıkmış olmaz mı? Ben de derin ki "evren kendini yarattı ve ben evrenin ve dolayisiyla tanrının bir parçasıyım" al sana panteist oldum. Yada en-el hak demiş de olabilirim aynı kapıya çıkar ve bingo al sana mutasavvıf oldum.

Ohhh.. selam ve dua ile. @Süreyya sen nersindesin tablonun?

Üstad yanı her zaman kendinizi böyle ifade etseniz ne güzel olur.Şucu,bucu,olmuş inanmış/inanmamış olmanız benim nazarım,insan ve vicdan sahibi olduğunuz gerçeğini değiştirmez.Güzeli güzelce anlatmak her zaman,kötüye meyletmeye müreccahtır.

Bu ara da "Enel Hak" konusuna değinmişsiniz.Vallahi o konuya girersek,iş iyice çetrefilli bir hal alır.Teşekkürler ve iyi geceler dilerim.Süreyya hanımın mesajlarını da okuruz umarım. : )

Uzun oldu ama okuyun...

Karanlık varlık mıdır yoksa sadece ışığın yokluğu mu gibi felsefik tartışmalara mı gireyim.

Evren çok büyük.
Canlılar çok karmaşık.
İki karbon atomu yanyana geldi sonra DNA oldu hop terliksi hayvan oradan da solungaclar çıktı. Tamam işte karaya vurunca da akciğer solunumuna başladım gibi aptalca bir darvinist yaklaşım içinde değilim.

Tamam evrim olabilir ama bu teori türlerin çeşitliliğini aciklamada veya sıfır noktasında en az kaburgadan yaratılmak kadar masalsı.

İnsan bırak evreni, kendini anlamaktan aciz. Beyni koy tabağa. Karaciğerden farksız. Bildiğin et. Karaciğer kandan amonyak süzerken veya glikojen depolarken bunu iradesi ile mi yapıyor? Ya bizim beyin de sadece inputlara göre outputlar üreten basit bir mekanizma ise? Nasıl anlayacak kendisini. Dalak anlayabilir mi ne olduğunu.

Burada olayı ruh kavranina bağlayan olarsa üzerim. Çünkü o açıdan bakınca pozitif bilim devreden çıkar.

Masanın üzerinde mikrop yok diyebilir miyim çıplak gözle bakıp. Ben görmüyom diye o mikrop yok mu orada. Var tabi. Ancak uygun yöntemlerle örnek alıp mikroskopta bakarsam görürüm.

Yani "tanrıyı görmüyor" olmam olmadığı anlamına gelmez. Varlığını ispatlayamamam yokluğunu ispat ettiğim anlamı taşımaz. Al bak şimdi de deist oldum.

Şimdi nereye geldik. O zaman "yaratan" lazım. Peki onu kim yarattı. "onun varlığı kendindendir" diyenle daha fazla konuşmam. Ula çünkü o zaman demek ki bir şey "kendiliğinden olabilir" anlamı çıkmış olmaz mı? Ben de derin ki "evren kendini yarattı ve ben evrenin ve dolayisiyla tanrının bir parçasıyım" al sana panteist oldum. Yada en-el hak demiş de olabilirim aynı kapıya çıkar ve bingo al sana mutasavvıf oldum.

Kelam kozmolojik argümana göz kirpmaktayim..
Bana dejavulari acikla.
Ama konu biz degiliz,konu toplumun din ile nasil uyusturuldugu.
Bak elestirdim mesela,suizann ettiler.
Uyusturulduklarindan bihaber.

Uzun oldu ama okuyun...

Evren çok büyük.
Canlılar çok karmaşık.

bir isim almana gerek yok agacım ben tamamen dostane bir şekil de gördüğümü söyledim bir sakin ol şimdi karşımdaki böyle hiddetli yazınca bana sinir basıyor bak .d sorgulamak ya da deizm agnostizm dedim onlar örnek bir şeysin demedim bi sakin ol .d bana böle üst perde yazma kral

mackenzie soyadı oraya da mı gitmiş ya

Toplum din ile uyuşturulmuyor ki sadece.
Tik tok
Instagram
Futbol
Uzatılmış zorunlu eğitim hayatı.
Uydurulmuş aile kurumu
Sekiz beş mesai düzeni.
İhtiyacın olmayanı özendirme dayatma

Milyon şey var @Süreyya

Dinin kullanımı kolay. Bu fark var. Adam seccadeyi serse tren rayına bi Allah'ın kulu nooluyo lan diyemez.

Şahane kullanışlı. Basit ucuz pratik.

Toplum din ile uyuşturulmuyor ki sadece.
Tik tok
Instagram
Futbol
Uzatılmış zorunlu eğitim hayatı.
Uydurulmuş aile kurumu
Sekiz beş mesai düzeni.
İhtiyacın olmayanı özendirme dayatma

Milyon şey var @Süreyya

Dinin kullanımı kolay. Bu fark var. Adam seccadeyi serse tren rayına bi Allah'ın kulu nooluyo lan diyemez.

Şahane kullanışlı. Basit ucuz pratik.
Din kavramini genisletmek lazim ki,niye afyon oldugunu anlayalim..
O saydiklarinin birer din isini görüyor iste..

Geri