"Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız" diye kandırılan 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Ya arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşım müslüman. Şu olay bir şafi tarikatında olsa haber yapar mıydı? Samimi soruyorum.

Başkasının dinini eleştirmek kolay. "hahaha ulan bakire Meryem' den doğmuş İsa yersen" diyo. Ula senin peygamberin ata binip göğe yükseldi. O garip değil bu mu garip? Onun kitabı değişmiş diyo. Eyvallah da senin kitabın peygamberin hayattayken kitap bile değildi. Değişmediğinin kanıtı mı var.

Yani herkesin dini kendisine.
Bu adamlar açlık sonucu ölümle peygamberinin şafaatına nail olacağina inandı ise bunu saçma bulamayacaksın. Eyvallah Allah kabul etsin diyeceksin.

Bu arada arkamdan konuşmayın büşralar. Suratıma konuşun.

Din hakkat afyon.
Dini insan yapar, insani din yapmaz.Marx a göre degerlendirir isek, insanin yasadigi carpik dünyasini senlendirmesi ve onurlandirabilmesi icin,carpik bir ruhbanlik gerekli..
@No Pasaran gel, senlik buralar.
Bu tür akıl dışı hadiselere zaman zaman denk geliyorum. O nedenle şaşırmadım. Ama her ne olursa olsun, hangi dini ele almak istersek alalım hiçbirinin akıl veya mantıkla alakası yoktur. Hepsi insan ürünü. Nihayetinde ölen kişilere de sorsanız hayatı ve dünyayı en tutarlı açıklayan kendi dinleridir derler.

Ya arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşım müslüman. Şu olay bir şafi tarikatında olsa haber yapar mıydı? Samimi soruyorum.

Başkasının dinini eleştirmek kolay. "hahaha ulan bakire Meryem' den doğmuş İsa yersen" diyo. Ula senin peygamberin ata binip göğe yükseldi. O garip değil bu mu garip? Onun kitabı değişmiş diyo. Eyvallah da senin kitabın peygamberin hayattayken kitap bile değildi. Değişmediğinin kanıtı mı var.

Bu ne cahilce bir yorum.Rasyonelite ile o kadar özdeşmişsiniz ki,kendi galiz hezeyanlarınızı herkese kabullendirmeye çalışıyorsunuz.Bilgiden ne derece uzak olduğunuzun aynı zaman da göstergesi yukarıdaki yorum.Bir şeyin değişmediğini,elde somut bir kanıt varsa anlamak oldukça kolaydır.Bilmiyorsanız ben size kısa bir anektod vereyim en azından bu konuda cahilliğinizi de gidermiş olursunuz.Kuran'ın ilk nüshaları,yazıldığı ilk gün ki gibi muhafaza ediliyor.Üstelik bu yazım unsurları öyle sizin idrak edemeyeceğiniz bir öznelsellikte değil.İlk ayetler,ilk günkü şekilleri ile taş,deri parçası ve hayvanlardan elde edilen,bilhassa kürek kemiği olarak bildiğimiz kurutularak,yazı yazmaya uygun hale getirilen kemiklerin üzerinde,hala günümüzde muhafaza ediliyor.Yok yetmez kalbim mutmain olsun derseniz,bu yazıtların saklandığı müzelere gider,giderken de şayet kuran okuma yetiniz varsa,karşılaştırır ve ona göre bu fikrinizi yargılandırırsınız.

Siz ve sizin gibi sakil düşüncede olan kişilerin algısı sabittir.Size göre dini hiç farketmez mütedeyyin herkes aptal,gerici ve cahildir.Tersini söylemeyin şayet böyle düşünmemiş olsaydınız,kendinizce fırsat bulduğunuz her lahza da salyalarınızı akıtarak,dini suistimal edenler yerine genelleme yaparak tüm islamiyeti fil dişi kuleye çekmezdiniz.

Siz veya bir başkası neye inanır,inanmaz zerre umrum da değil,lakin Peygamber'in hayatını okumayı bırakın,hakkın da tek bildiği Ebu Cehil skalasında fikirlerden öteye gidemeyenlerin,çamur at izi kalsın edebiyatı yapmaları kabullenilemez.

@Frithjof Schuon
Haberde ölen adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz

Ben daha önce bu ve benzeri haberler de yorum yaparak her daim islami paradigma ile paralel giden fikrimi beyan etmekten geri durmamadım.Ha neymiş bu fikrin diye sorarsan bunu da sana sahih bir hadis ile özetlerim.

“Mü'min, aynı delikten iki defa sokulmaz!”

Peygamber bilakis müslümanlara uyanık olmayı emrediyor.Bir yılan deliğinden bir kere sokulursanız,ikincisi için temkinli,itidalli ve donanımlı olun diyor.Nitekim bu hadisin muhatabı olamayan ve kanaat eyleminden yoksun kişi,dini ne olursa olsun hayatının her evresinde acı tecrübeler yaşıyor.

Araf suresin de şöyle bir ayet geçiyor “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, bizi helâk eder misin, Allah'ım…” Şimdi ben size soruyorum içimizdeki,beyinsizler yüzünden komple bir dini,bir ırkı,bir kavmi,bir ülkeyi sui zan üzere,kem yargılamak ne derece doğru?

İslam bize aklı ve pozitif bilimler ile amel etmeyi emrediyor.Benim eserlerini okuduğum islam düşünürlerinin neredeyse tamamı homeros,platon,aristotales gibi filozofların deneyimsel edinimlerinden,kendi tefekkür dehlizlerine veri akışı yapıyor.Ve hiç birisinin eserinde de,gayr-i müslim yazarların eserlerinden müberra durun denmiyor.Evet günümüz müslüman portresine bakınca,pek itinalı ve itimat edilebilecek bir resim durmuyor karşımız da,lakin bu genelleme yapmamız için yeterli bir done değil.Modern birey olduğunuzu addedip,en azından empati yapma kabiliyetinizi kullanıp,bu sabit ve dar kalıp fikirlerden kurtulmanızı ümid ediyorum.

Ne anlatıyorsun sen arkadaş? İlmihalle gelme bana. Sizin ilim dediğiniz şey bilim değil, benim icin kuşdili.

Bir de bıktım ben artık "mükemmel olan İslam, müslüman değil" mottonuzdan. Mükemmelle yaklaşın o zaman önce kendi aranızda anlaşın arkadaşım.

Adam iman etmiş ölüm orucu tutmuş. İnancı o. Saygı duyacaksınız.

Yani herkesin dini kendisine.
Bu adamlar açlık sonucu ölümle peygamberinin şafaatına nail olacağina inandı ise bunu saçma bulamayacaksın. Eyvallah Allah kabul etsin diyeceksin.
Adamlar onlarin kitabi degisti konusunu bile yanlis biliyorlar. Zaten tanri tarafindan indirilmis kelam degil inciller, yahudiligin devami. Degismesine gerek yok degissede bir sey farketmez zaten tanri kelami degil isa ogretilerini kaleme alan rahipler tarafindan yazilmis ogreti kitabi. Farzedelim ki degistirilmis ki bu tanrinin basarisizligini gosterir. Kitap degisince azap yok ceza yok musibet gondermek yok. Eeee tanrim ne iş?
Yok iste ben o zaman pompeiye alev yollamakla mesguldum gormedim.
Yok ya!
Olen adamlar da tanriyi gorucez diye kandirilan cahiller, biz de de deve sidigi icince iyilesicegini sanan adamlar var. Peygamber sakali oldugu idda edilen kili open adamlar var. Hala araya araci koymayin ehli sunnet saklabanlari diyeen cubbeli ve bir cok tarikatin buyuk rakipleri selefiler var. Araplara gore gercek musluman degiller, onlara gore de araplar degiller. Hala din de sorun yok ama insanlar da var diyorlar. Agacim bir tanri yok hepsi insaninin bir eseri. Bugun din olmadan once yasanan kiyamet senaryolari, iyilik ile kotulugun kapismasi gibi ragnarok vari kiyamet senaryolari bu dinlerden once de vardı. Hepsinde de baskalasmis versiyon ve alternatif son bulmak mumkun. Neyse konuyu dagitmiyim ben.

Ne anlatıyorsun sen arkadaş? İlmihalle gelme bana. Sizin ilim dediğiniz şey bilim değil, benim icin kuşdili.

Ne ilmihali ne saçmalıyorsun?İlmihal ile sen ve senin gibiler ancak günde kaç defa abdest alacağını öğrenir.Senin bilim dediğin çamur atayım,hakaret edeyim,ön yargıysa,bilimin muhtevası ve mahiyeti hakkın da bir araştırma daha yapman gerek.Buyur tartışacaksan adam gibi tartışalım.Lakin yaptığın cahil yorum hakkında hala bir kabullenişe varmayışın,o çok övündüğün ve tartışırken başat kuram olarak özde değil,sözde yüklendiğin bilimden mi neşv-ü nema oluyor?

Klaymıks yine kendisi ile celisir iken.

Trde benzeri var fakirlik çekince peygambere komşu olacağı söylenen insanlar var.Farkı trde bunu insanlara söyleyenler uygulamıyor zenginlik lüks içinde yaşıyor.Adamlar en azından tarikatın lideri kendisi de yiyip içmemiş :)

Neyi tartışacağız? @Frithjof Schuon

Dinsiz adama dini argumanla gelinmez. Orucu ne bozar ne bozmaz tartışmasını şafi ve hanefi kendi arasında dini kalıplarla tartisabilir.
Benimle tartisamaz. Ben tamam eyvallah derim. Bana göre bişey yok ki. Bak sürekli cahil cahil diyorsun. Misal ben geleneksel çince de bilmiyorum. Bu beni cahil mi yapar.

Konu genel anlamda dinler idi...
Neyse ya..
Yiyin birbirinizi.ddd

Islami sorgulayip,sorgula tabii, bu konudaki insanlara saygi duymamizi istiyorsun.
E işte tam inananların yaptığı şey bu. Herhalde aç kalıp isa'ya kavusmaya çalışan adam komiktir. En iyi ihtimal akıl sağlığı bozuk derim.

Ama benim için bu günlük kabul gören sıradan ritüeller için de geçerli.

Ay yani kısaca bu adam garip de otuz gün aç kalan daha mı az garip. (piyuuu dinimize saldırdııı) haşa. Buyrun tutun. O adamlar da açlık orucu tutsun

Eşit mesafedeyim

Geri