Frithjof
Bronz Üye
Neyi tartışacağız? @Frithjof Schuon
Dinsiz adama dini argumanla gelinmez. Orucu ne bozar ne bozmaz tartışmasını şafi ve hanefi kendi arasında dini kalıplarla tartisabilir.
Benimle tartisamaz. Ben tamam eyvallah derim. Bana göre bişey yok ki. Bak sürekli cahil cahil diyorsun. Misal ben geleneksel çince de bilmiyorum. Bu beni cahil mi yapar.
Bakın o zaman bilmediğiniz konudan dem vurmayacaksınız.Dini eleştirmek için eksik din bilgisi yorumlamalarından kaçınmak gerek.Bu konuda sizin sathına vurduğunuz metafor ehl-i kitabın din kitaplarında bolca selam durduğu bir iftira.
Cahil kelimesini ben size hakaret etmek amacı ile kullanmadım.Zira bir mesajınız da Doktor olduğunuzu okuduğumu anımsıyorum,ben sizin ilminize cahil bir kişiyim,bunu çok rahatlıkla kabul edebilirim ve alanınız da asla size kafa tutabilecek bir üslup ile dolaylı da olsa mukabele de bulunmam.Lakin sizin bir kaç mesaj üstte az "Peygamberleri hayattayken zaten Kitapları tahrif edilmiş" gibi yakışıksız bir teşbih/alaycı ifade ki bana göre kallavi bir yalan ve hakaret,bence bilgi ve birikiminizin çok üzerinde.Bu konu da bir tahliliniz olsaydı böyle bir yargıya varmazdınız.
Neye inanırsanız inanın emin olun önemsemiyorum.Hatta son raddece elimden geldiğince kişilerin edep sınırını aşmadığı söylemlerine fikir özgürlüğü diyip geçiyorum.Fakat bu konuda,dönüp dolaşıp konunun yine islam ve müslümanlar üzerine yoğunlaşmasını anlamlandıramıyorum.
Ayrıca cahil kelimem,sizde haraket ediyor gibi bir intima oluşturduysa özür dilerim.Bu maksat ile kullanmadığımı bir kez daha belirteyim.