Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1282 gün önce görüldü
Farzedelim yoksa; ben hiçbirşey kaybedeceğimi düşünmem, aksine yine kazanırım.Namazım, spor olmuş olur.Orucum, perhiz olmuş olur.Zekatım ve sadakamla insanlara iyilik yapmış ve bu vesileyle kendim de mutlu olmuş olurum.İçki içmediğim için sağlığım iyi olur.Kumar oynamadığım için kazancımdan birşey eksilmez.Yalan söylemediğim için, insanlarca güvenilir-emin bir kişi olarak yadedilirim.Evet, örnekler çoğaltılabilir..

Peki ya varsa!; o zaman senin halin nice olur !?

Dinler olmazsa insanlar değer maneviyat hiç birşey kalmazdı

ölümün pişmanlığı olmayacak o halde merak etmeyin.

kafayı merak ettim
nasıldı acaba yazarken
kafa önemli
kafa deyip geçme

Eğer yoksa, Hiç bişey kaybetmiş olmayız.
sadece , belki biraz yorulmuş oluruz, o kadar..ki o yorgunlukta gün sonu gitmiş ve bitmiştir..

PEKİ YA VARSA?????

o vakit kaybımız nedir? FELAKETTT.

Camii de bi hoca anlatmıştı bunu. Şimdi hangi peygamber olduğunu unuttum İsa mı Musa mı hangisiydi karıştırıyorum Sürekli Allah'a ibadet ediyormuş. Allah'a inanmayan komşusu demiş ki; "sen hep ibadet edip vaktini boşa harcıyorsun ya Allah yoksa boşa gitmiş olur ömrün". Peygamberde demiş ki "ben en azından inandığım yolda vaktimi harcamış oluyorum en fazla onu kaybederim yoksa ama ya varsa ve sen ibadet etmeyip günah işliyorsan? o zaman onun hesabını nasıl vereceksin?"

Bu tarz bir şeydi.

Allah var. Ama bizden bilinen anlamda bir ibadet istemiyor. Bizzat konuştum.

Bunların işi gücü yok sacma sapan konular acıyorlar.Yoksa hic sorun degil benim icin ibadetimi yapar gecerim hem manende kendimi ferahlatırım ama varsa ya dinsizler ne yapacak öbür tarafta.

Ergenlik çağlarında olabiliyor böyle şeyler Allah hidayet versin.

Kesinlikle var ve şüphe etmiyorum ama nasıl desem, şimdi nightblue falan hep aynı cennete mi gidicez ?

Dinlerin olmaması değil de Allah, Yaratıcı, Tanrı veya her ne olarak isimlendiriyorsak, O'nu olmaması fena bir durum olur sanırım.. Biraz düşündüm de.. Sırf onun korkusuna kendini frenleyenler var.. Frenlemediklerini düşünsenize, uwww, dünyanın çivisi çıkar.. Kıyamet öte tarafa kalmadan kopar sanki burada.. :mrslkm: Cennet-cehennem kavramları mesela sinir bozucu.. Bazılarıyla aynı cennete gitmek istemem mesela.. Vicdanımla yaşıyorum ben, ırkçılarla, başka dinden olanlara nefret kusanlarla duramam orada.. Niye gidiyim yahu, gitmiyim.. Başka yerler olsun mesela.. Huri-Nuri falan olmasın.. Ebedi istirahat diyorlar, yorganımı çekip bol bol yatayım işte mesela.. Olmaz mı ki?.. Lütfen olsundu..

Offf düşünsene cennete gidiyorsun, bir tarafta naytbulu diğer tarafta ilteber.... çıldırırsın... agaghsjs

Geri