Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü
Allah varsa ( ki var ) su yaptiklarinizdan sonra haliniz ne olucak onu hic dusundunuz mu acaba?

Allah yoksa yaptıklarımız yanımıza kar kalır da gideriz bu hayattan. En azından arkamızdan şerefsizin tekiydi denmez. İyi anılırız. Ne bileyim işte.
Ama olmadığını düşünmek delilik. Şayet Allah yoksa şu inanılmaz düzeni kim yarattı? Nasıl oluştu bu evren? Nasıl herşey bu kadar nizami?
Şayet Allah yoksa, din yoksa neden günümüze kadar geldi Kuran. Neden milyonlarca yıldır inançlar bitmedi?
Bir yaratıcı olmasa canlılar bile nasıl böyle kısır bi döngü içerisinde olabilir ki. Ay aklım almıyor :d

işleyemediğim günahları işlerim :d

Öyle bir ihtimal olmadığı için olması gerektiği gibi olmaya çalışırım.

Ben hasas konuların tartışmaya dahil edilirken konunun hassasiyeti ile orantılı davranılmasından yanayım.Örneğin böyle bir çelişki varsa bunu daha kabul görecek tarzla yazılabilir.Ya da hiç girmemek daha doğru bir yaklaşım olabilir.Herkes dilediğine inanabilir ya da inanmayabilir o kişinin problemidir.

Demek ihtimallere döktünüz yaratanı , bize uzuvlarimizi O'nu inkar edelim diye vermedi.
Şimdi cool ateistler "hadi be " deyip anlamsiz tebessümle tepki verecekler.
Ama cehennem en çok ta inkar edenler icin yaniyor şimdi kim güler kim yanar aleni ortada.
Allah'ım gaflet bu olsa gerek sana inaniyor seni seviyorum şükür.

O değil de olum ananızdan çıktığınızın kanıtı "bir kağıt" parçası değilmi.
Onu okuyup inanıyorsunuz da aggsj neyse neyse bu konu efso.

Bütün kuşları s*ktiniz bi leylek kaldı. Haydii hoobareyy hiper argüman.
Sazan avı başlasın.

Çok gülüyorum böyle konulara. "Ya varsa?" diye de konu açabiliriz mesela. Ama gerek yok, çünkü saçma, gereksiz. Yahu, bu inanç meseleleri çok kişisel meseleler. Misal, Ben, bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Olmadığını düşünmüyorum. Yoksa da, güzel bir yaşam sürmüş olurum. Çünkü güzel bir yaşam sürdüğümü düşünüyorum ve bu şekilde huzurluyum.
Sen de tam tersini düşünüyorsundur, o şekilde huzur buluyorsundur. Napacağız yani şimdi, kavga mı edelim? Napak kanka? Birbirimizi mi zorlayalım vardır, yoktur diye üfhhh? Sizin dininiz size, benimkisi banadır, der yoluma bakarım. Yakşamlar :kaç:

Din, inanc meselesidir. Kanita ihtiyaci yoktur. Kuvvetle muhtemel baska bir ulkede, baska kosullarda/zamanda dogmus olsak baska dinlere, baska yaratanlara inanacaktik. Veya ateist olacaktik. (Tum dinleri arastirip, bilincli bir secim yapanlari ayri tutuyorum) Inanc sorgulama gerektirmeyebilir her kisi icin. Bu da cok dogaldir.

Ancak, insanlari inanclari yuzunden ayrimciliga tabi tutmak insan haklarina aykiridir. Zaten kendisi icin uygun olmasa, o dini yasamaya devam etmezdi. Dinin gerektirdiklerini de yapmasi sadece kendisini ilgilendirir, baska bir insani degil. (Burada bir parantez acip, dini uygulamalarin baska bir insana zarar vermemesi kosulunda bu dediklerim gecerlidir diye ekleme yapmam gerekir)

Varsa da yoksa da -ben varlığına inanıyorum- dilediğiniz gibi yaşayın hayatınızı. İnsanlara kendi fikrinizi empoze etmeye çalışmayın, boş verin.
Dini siyasi vb konularda hepimiz sabit fikirlere sahibiz ve ortak bir paydada buluşamayız.

Dipçe; ama iki yüzlü gibide davranmayın var olmadığına inanıp işyaşantınızda ya da sosyal yaşantınızda inançlı gibi davranmayın. Ya da inançlı olup her türlü pisliğe bulaşmayın.

İnsan olmayı başarın önce.

Geri