Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1286 gün önce görüldü
elektrikte var ama hissettirir yola inançdan çıkmalı varlığı tartışılmayan insan gerçekten var mı varsa çocuklar neden ölüyor?hayırlı işler

Benim bakış açımla 2 ucuda pozitif yollara çıkıyor.
O ambiyansı bi düşüneyim ıhmmm..

Tanrı yoksa.
Ölünce mezar kaplamak istemem fakat vasiyetime uymayıp gömerlerse ağzıma bi sigara koysunlar madem sonsuz, rahat bi uykuya yatıcam rahat rahat ense yapayım... Zaten bi öğrenci olarak yıllardır sabah'ın 6. sında '' hadi kalk, okul vakti '' denilmesinden bıkmış vaziyetteyim... Ölüykende '' hadi kalk, sırat köprüsünü geçme vakti '' diye uyandırılırsam fena söverim diyeyim. Tanrı olmadıgını varsayarsak ölümüne ense yapıcam ee bundan iyisi şamda kayısı yani.

Peki Tanrı varsa ?
Öncelikle şunu söylemeliyim Tanrı, kitap bilmiyoruz diye kötü ve sapkın insanlar olduğumuz anlamına gelmiyor. Fakat kutsal kitap felsefesinden yola çıkarsak '' inanmayanı yakarım diyen bi Tanrı görüyoruz '' Pekala öldük diyelim ve lanet olsun ki güzellik uykumdan uyandırılıp Tanrı tarafından yargılandım ve sonuç olarak '' istersen meleklerim kadar iyi ol ama bana inanmadıgın için bilmem kaç derecede yakıcam, müşteriler çok pişmiş seviyor k.bakma xd '' kararı çıkacak.

Ya reyiz biz yaşadıgımız dünyada adaletin a'sını görmedik zaten, senin bu kararın bana koyarmı sence xd
Fakat söverim adalet sistemine, sonrada tıpış tıpış cehenneme giderim. Ama yinede mutlu olurum şu dünyada Tanrı adına bişeyler yaparak vakit kaybetmediğim için. Ayrıca laf aramızda kalsın cehennemin ortamı daha güzel diyorlar. Angelina filan varmış, hurileri aratmazlar sülalemiz raad ya xd
Varsın yaksınlar ulan bizim gençlik ateşimiz 7'den 70'e hiç sönmedi ki.

Demem o ki, bize her yol İzmir :heyoo:

yahu 6 günde yarattım diyor, o kadar=) 7. günde yorulup dinleniyor demesine göre=) tabii aslında orda ne diyor biz anlamayız, çünkü kalbimiz mühürlü=)

Doğru diyosun,evet kalbin mühürlü.
Umarım Allah sana hidayet eder de,hakkı görürsün.

Anladığım kadarıyla,siz yazılanları değerlendirmiyosunuz,Anlamak ta isyemiyorsunuz,sadece ne cevap yazacam diye bir önyargıya kapılmışsınız.

Buda burada sadece teselli aradığınızı gösteriyor..
Uzun yıllar, çok çok yazdık durduk, ama hiç bir konuşmanın işe yaradığını görmedik..çünkü iddia sahipleri,iddialarında samimi değiller,sadece kendilerini teselli etmektedirler..
Bundan dolayı, Size iyi oyunlar..
(ha böyle konuları forum oyunları kısmına açın bizahmet :) )

Doğru diyosun,evet kalbin mühürlü.
Umarım Allah sana hidayet eder de,hakkı görürsün.

Anladığım kadarıyla,siz yazılanları değerlendirmiyosunuz,Anlamak ta isyemiyorsunuz,sadece ne cevap yazacam diye bir önyargıya kapılmışsınız.

Buda burada sadece teselli aradığınızı gösteriyor..
Uzun yıllar, çok çok yazdık durduk, ama hiç bir konuşmanın işe yaradığını görmedik..çünkü iddia sahipleri,iddialarında samimi değiller,sadece kendilerini teselli etmektedirler..
Bundan dolayı, Size iyi oyunlar..
(ha böyle konuları forum oyunları kısmına açın bizahmet :) )

Bir iddiam yok=) Önyargım kesinlikle yok. Pek umrumda olan konular değildir bunlar, sadece denk geldi ve saygı çerçevesi içinde sohbet etmeye çalıştık=)

Bütün bunlarla beraber okuduğumu kolaylıkla anlayabilecek bir insan olduğumu bilmekteyim.

Size göre kur'an uzayın nasıl yaratıldığını detaylıca izah eder ama bana göre gayet vasat bir şekilde izah eder. Çoğu yerde de hatalıdır, iddia değil yani bu, konudan okuyarak anladığım=) Bu konular, okudğunu akıl yoluyla süzgeçten geçirmeyi bilen insanlar tarafından tartışılması anafikrimdir. Beyaz yazan bir yerde, orda beyaz yazıyor ama aslında o beyaz bazen yeşil anlamına da gelir düşüncesiyle yoğrulmuş kafalarla bu konuları tartışmak gerçekten zor oluyor, kalbimi mühürlemeyi tercih ediyorum takdir edersiniz ki=)

Bunu yazsnfa konuyu açan da hic akil yokmuş yer göğü yaratan rizkimizi her daim sağlayan allahım bin şükürler olsun bunların eline dusurmesin

Bu basligi acan ve bunun gibi dusunen kisiler gerizekali yaa ne guldum gece gece ahahahaha

genelde biz gerizekalıları, bu konuya cevap vermekten çok konu dışı açıklamalarda bulunan insanlara diyoruz. fikrin ve kendi içerinde yarattığı bir düşünce varsa soylersin açıklarsın okuruz.

İnancı sağlam olmayanların kafasını karıştırır ancak bu soru :)

genelde biz gerizekalıları, bu konuya cevap vermekten çok konu dışı açıklamalarda bulunan insanlara diyoruz. fikrin ve kendi içerinde yarattığı bir düşünce varsa soylersin açıklarsın okuruz.

Tartisma konusu olarak gormuyorum , goruldugu uzere tamamen saldiri eylemi , kisacasi herkesin inanci kendine ben sana neden inanmiyon Allaha demiyosam sende bize Allaha neden inaniyosun demiceksin dersen kufurude yersin dayagida

Rabbim Herkez'e Akıl Fikir Vermiş Kullanmasını Bilene

İyi Forumlar...

~Saygılar

Cevap vermişim zaten neredeyse bir yıl olmuş:) Halen arkasındayım yazdıklarımın

Birileri de gelip eğlenmişler , böyle konular da olmasa nasıl eğlenecek bu insanlar bilmem ki.

Faşist admin bir de bana akıl vermiş sana yakışmıyo diye.yahu ben allahla konuşuyorum.size inandırmak zorunda değilim.

Faşist admin bir de bana akıl vermiş sana yakışmıyo diye.yahu ben allahla konuşuyorum.size inandırmak zorunda değilim.

YETKİLİLER Lütfen Şununla İlgilenmeli Bence Artık İyice Sacmaladı Git Kardeşim Tuzlu Ayran İc Yüzüne Su Vur Dışarı Cık Hava AL Beynine Kan Gitsin Biraz...

İyi Forumlar...

~Saygılar

Siz de konuşuyorsunuz.dua etmiyor musunuz?

bu forumun kapasitesi böyle konuları tartışmaya yetmez, bi süre sonra bambaşka yerlere gelir konu hiç bu toplara girmeyin gencolar.

umarım allah vardır ve ahiret de vardır.yoksa bu kadar haksızlığın cezasız kalacağını düşünmek beni deli ediyor.

Bir de konuya bu acidan bakalim. Tum inanclariniz, tum din icin harcadiginiz zaman tum namazlariniz ibadetleriniz. Butu gun ac kalmalariniz, hacca harcadiginiz para ve emek, tum verdiginiz zekatlar fitreler tum okunan ezanlar, kesilen zavalli kurbanlar ve buna benzer, dunyevi emek ve cabalariniz bosa gidecek. Bu isin, dunyevi yonu. Isin bir de, dunya otesi var. Tum, ugruna oldugunuz; cennet hayali; o guzelim huri kizlar, sonsuz eglenceler urettiginiz korkulariniz, bir suru masraf ettiginiz; turban, basortu, kefen, secde v.b tekstil malzemesi. Butun, bu ve benzeri seyler hep bosa gidecek.

Gerci, nelerin bosa gideceginin listesini; yapmaya kalksaniz, durumun vehameti daha bir belirginlesir olur. Aslinda, cok degil. Butun bu bosa gidenleri gormeniz icin; omrunuzun dogal olarak sona ermesi, vefat etmeniz gerekiyor.

Bir dusunun bakalim; ya, Allah yoksa ne yapacaksiniz?

Bosa giden ve tek elinizde olan yasaminizi kendi istediginiz gibi kullanmamanin acisini belki de kemikleriniz duyacak, ama is isten gecmis olacak.

Cok komik bir konu bu bir. Ikincisi igrenc bir yaklasim sekli 3.su zaten bu kadar akli kaymaya musait genclerimiz varken bu acidan baktirmaya calismak nasil birseydir bir kisi bile bundan etkilenip inancindan supheye dusse ve Allah varsa sen ne halt yiceksin ote tarafta acaba sen bu dediklerimi bi dusun.

Simdi gelelim olayin vehametine tekstil kismina cok guldum emin ol. Bu insanlar ne antirik kuntirik seylere bosuna para veriyor sen biliyormusun kardesim. hele hele tekstil konusunda alinan tesettur kiyafetleri ziyan ama alinan dar jeanler mini etekler orani burani teshir eden seyler ihtiyac degilmi? Sonucta onlar bedava dagitiliyor sende haklisin:)

Hacca umreye gitmek demissin evet cok masrafli seyler rabbimde gidemezsen seni cehenneme atarimmi diyor gidebilicek durumun varsa git diyor gitmezsende seviyor gidersende gidenlerde zaten durumu musait olan insanlar kimse silah zoruyla harca borca girip gitmiyor haccaki bosuna masraf olsun. Hacca gitmek masraf alanya fethiye kusadasi marmarise gidip bronzlasmak ihtiyac degil mi?

Hmmm sira geldi kurbanlara. Ahh yazik o kadar canli Allah rizasi icin kesiliyor ve cok buyuk bir ziyan olutor dimi resmen katliam be kurban bayramida neymis sonucta o kesilen hayvanlar cope gidiyor dimiiii? Baska turlu ziyan sansi yokta kndan dedim. Allah rizasi icin kesilen kurbanlar garip hayvanciklar koyun keci katliami. Ama kasaptan aldigin etler agactan toplaniyor degilmi orda buyuk bir masumiyet var ne katliami degilmiiiii?

Gelelim ibadetlere ve tum gun ac kalmalara. Tum gun ac kalma dediginin oruc oldugu bunun sadece 1 ay oldugu ve bunun vucudun sihhat bulmasi ve tokun acin halinden anlamasi icin oldugunu bi kavrayabilsen zaten bu konuyu acmazdin. Bak arkadasim insanlar 11 ay yer yer yer bu nimetlere sukredende yer etmeyende yer. Simdi bana acikla bakalim insanlar sadece oruc icinmi ac kaliyor :) seker hastalari neden pehriz tutar. Genelde biz kizlar 3 kilo alinca neden hemen az yeriz. Neden biliyormusun cok yememek sagliktir. Ama diyet icin hastalik icin ac kalinca ihtiyac. ALLAH icin yapinca ziyan degilmi?
Namaz kilmaya ve diger ibadetlere gelince bu herkesin ozgur iradesi islamiyette zorlamak yoktur namaz kilan ibadet edende kendi secer hic inanmayan insanlarin inancinada senin gibi farkli bakis acilari sunanda kendi bilir. ibadet edenler Allah yoksa ne yapar bilemedim bak simdi. Ama ya etmeyenler onlar Allah varsa ne yapacak sence? Ama pardon ya gununun icinden 1 saatini Allaha ayirip namaz kilmaz ibadet etmek hayatini yasayamamak ama ask acisi cekmek zir zir zirlamak hayatinin her anini sacma sapan acilarla doldurmak hayatini yasamak degilmi????

Son olarak bu kadar aciklama yapmamin tek sebebi Allaha ve peygamberime olan askimdir seni yada dusuncelerini zerre takmiyorum yani. Lakin sunu unutma ote tarafin varligina inanmayan vefatada inanmamali olum diye bisey hic olmamali sonucta ruhlar bosluktami duracak dimi? Bedende hayatlarini yasamaya devam etsinler :) son bir rica diger tum ziyanlari yaz bana su olayin vehametini seninle iyice bi tartisalim bakalim neymis :) tartisirkende iyi dusun YA ALLAH VARSA ?

Allah'ın olmaması kafaya takılacak bir konu değil ki. Allah'tan korkmayan, O'nun var olmasından ve vaadlerinden korksun bence. Yoksa yoktur, kaybedecek bir şey yoktur, ama var ise kaybedilecek şey çoktur.

Geri