Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1278 gün önce görüldü
Bir de konuya bu acidan bakalim. Tum inanclariniz, tum din icin harcadiginiz zaman tum namazlariniz ibadetleriniz. Butu gun ac kalmalariniz, hacca harcadiginiz para ve emek, tum verdiginiz zekatlar fitreler tum okunan ezanlar, kesilen zavalli kurbanlar ve buna benzer, dunyevi emek ve cabalariniz bosa gidecek. Bu isin, dunyevi yonu. Isin bir de, dunya otesi var. Tum, ugruna oldugunuz; cennet hayali; o guzelim huri kizlar, sonsuz eglenceler urettiginiz korkulariniz, bir suru masraf ettiginiz; turban, basortu, kefen, secde v.b tekstil malzemesi. Butun, bu ve benzeri seyler hep bosa gidecek.

Gerci, nelerin bosa gideceginin listesini; yapmaya kalksaniz, durumun vehameti daha bir belirginlesir olur. Aslinda, cok degil. Butun bu bosa gidenleri gormeniz icin; omrunuzun dogal olarak sona ermesi, vefat etmeniz gerekiyor.

Bir dusunun bakalim; ya, Allah yoksa ne yapacaksiniz?

Bosa giden ve tek elinizde olan yasaminizi kendi istediginiz gibi kullanmamanin acisini belki de kemikleriniz duyacak, ama is isten gecmis olacak.

bu soruyu kendime sordum.
bir kaç fedakarlığı herkes için yapabilirsiniz. Allah yoksa kaybettiğim bir şey olmaz . Çünkü onun için yaptıklarım kendimi de tatmin ediyor açıkça söylüyorum. Peki ya varsa , o zaman?

allah yoksa, dinler falan da yok olmuş oluyor ve dinlerin yaşam boyu insan hayatına etki etmek ve yönlendirmek için yöneticiler tarafından kullanılan bir alet olduğu ortaya çıkmış oluyor. bu durumda yapılacak şey bellidir. hesap ödetmek. :)

Dinler insanların korku kaynagıdır. Ben inanmadıgım için korkmuyorum =) benim açımdan sorun yok kendini kasanlar düşünsün

Bir arkadaşım demişti ki bunu insanlar ogrenseydi bir cogu intihar ederdi.

bazen tanrının var olabileceğini düşünmüyor değilim. çünkü bu bilinmezlik paradoksunu oluşturmak kolay bir iş değil. varlığın ve yokluğun ispatının bu kadar uçsuz bir şekilde tanımlanamamasını sağlayan temelleri atabilmek her yiğidin harcı değil. :)

yıllardır Allah korkusu ile üzerimize gelenler Allah saadeti ile gelselerdi tüm dünya inanclı olur muydu acaba?

bence saadette cezalarda dünyada olurdu eğer adil bi sistem olsaydı 120 bin peygamber olmazdı sadece taşıyıcı peygamberler olurdu.İnananlara yazık olur benim o kadar emegim boşa gitse hiç düşünemiyorum neler yaşardım gerçi ölüydük dimi pardon.Ben ki eski tarikat üyesi yıllarımı din adı altında geçirdim meğerse şeytanın ta kendisine pedofili hastası şeyhlere itaat ediyormuşuz kendini ilah ilan eden gavurlar bide müslümanız derler.

bence saadette cezalarda dünyada olurdu eğer adil bi sistem olsaydı 120 bin peygamber olmazdı sadece taşıyıcı peygamberler olurdu.İnananlara yazık olur benim o kadar emegim boşa gitse hiç düşünemiyorum neler yaşardım gerçi ölüydük dimi pardon.Ben ki eski tarikat üyesi yıllarımı din adı altında geçirdim meğerse şeytanın ta kendisine pedofili hastası şeyhlere itaat ediyormuşuz kendini ilah ilan eden gavurlar bide müslümanız derler.

yani mesele şu, bize gerçek Allah ı ogretmediler mi? gerçek dinleri ogretmediler mi? yoksa din i sermaye ile kandırdılar mı

dostum sen kafayı yemişsin . ; )
cenneti sadece huri kızları ile özetledin ya bravo. :D

yani mesele şu, bize gerçek Allah ı ogretmediler mi? gerçek dinleri ogretmediler mi? yoksa din i sermaye ile kandırdılar mı

aynen öyle :) düşünsene böyle bişey olurmu dünyada haram olan herşey ahirette helal ? niye ölünce helal dünyada haram ? ben cennette viskimi içicem hazreti olan insanlarla kumar masasmı kurucaz ?

"hazreti ali döneminde, hazreti ali abdest alıp namaz kılmak için camiye gidecekken müşrikin birisi hazreti ali'ye güler. ve ekler:

-ya, allah yoksa ali? bütün bu uğraşların boşuna.

geri döner hazreti ali. başlar konuşmaya:

-hadi allah yok diyelim. yiyelim, içelim, fuhuş edelim. hiçbir şekilde hiçbir sosyal düzene uymadığımız gibi, bir de varlığımıza nedensizlik yaratalım. ölüm gelip de can verdiğimizde bir daha varolamamanın ezikliğini içimizde hissedelim.
böyle daha mı iyi?

müşrik cevap vermek için ağzını açtığında hazreti ali buna izin vermez, devam eder:

-biraz önce bahsettiğim şekilde; yaşam bir yere kadar. ötesi yok. yok ise allah * hiçbir kayıbım olmaz ki. yaptığım ibadetlerin hepsi hem ruhum hem de bedenim için faydalı ve gerekli egzersizler gibi.

müşrikin yanından kalkıp da camiye doğru yürüken taşı gediğine koyar:

-peki ya varsa Allah?

"hazreti ali döneminde, hazreti ali abdest alıp namaz kılmak için camiye gidecekken müşrikin birisi hazreti ali'ye güler. ve ekler:

-ya, allah yoksa ali? bütün bu uğraşların boşuna.

geri döner hazreti ali. başlar konuşmaya:

-hadi allah yok diyelim. yiyelim, içelim, fuhuş edelim. hiçbir şekilde hiçbir sosyal düzene uymadığımız gibi, bir de varlığımıza nedensizlik yaratalım. ölüm gelip de can verdiğimizde bir daha varolamamanın ezikliğini içimizde hissedelim.
böyle daha mı iyi?

müşrik cevap vermek için ağzını açtığında hazreti ali buna izin vermez, devam eder:

-biraz önce bahsettiğim şekilde; yaşam bir yere kadar. ötesi yok. yok ise allah * hiçbir kayıbım olmaz ki. yaptığım ibadetlerin hepsi hem ruhum hem de bedenim için faydalı ve gerekli egzersizler gibi.

müşrikin yanından kalkıp da camiye doğru yürüken taşı gediğine koyar:

-peki ya varsa Allah?

böyle cevaplar yada yorummlar ornekler tartışma konusunun hakkını vermektedir. teşekkür ederin yuregi güzel düşünceli insan..

Nasıl ne yapacağız? Arkadaş kendi adıma konuşayım ben. İslamın getirdiği kurallara göre yaşamaya çalışıyorum. 5 vakit namaz kılmıyorum ama dinin getirdiği kuralları az çok uygulamaya çalışıyorum, buna dikkat ediyorum.

Oruç tutuyorsam, aç insanların halinden anlıyorum. Yediğim yemeği bulamayanların olduğunu biliyorum.
Zekat veriyorsam, maddi durumu kötü olan insana az çok destek olmaya çalışıyorum. Kurban kesiyorsam evine yılda bir kere et girenlere o mutluluğu bir kere daha yaşatmak istiyorum.

Dünya tarihinde hangi dine bakarsanız bakın toplumu iyi yönde şekillendirmeye yardımcı olmuştur. Kaybedeceğiniz bir şey olmaz.

Kendi kendime kalıp düşüncelere daldığımda hiç kimse duymasa bile bir duyanın olduğunu bilmek insana huzur veriyor.
Ya yoksa diyorsunuz bütün olan olaylar nefes alışverişimize kadar dağlarda ovalarda kendimizde bile Allah'ın izleri var. Eğer yoksa ki içimdeki inanç bunu kabul etmiyor bir şekilde belli ediyor yüce Rabbim varlığını yoksa bir şey kaybetmeyeceğim. İçimdeki huzur hep baki olacak. Biri beni duyuyor diye huzur dolu olacağım. Duyduğunda dualarım kabul olacak duymazsa eğer sağlık olsun. Ben yine de huzur dolaya devam ederim.

Kendi kendime kalıp düşüncelere daldığımda hiç kimse duymasa bile bir duyanın olduğunu bilmek insana huzur veriyor.
Ya yoksa diyorsunuz bütün olan olaylar nefes alışverişimize kadar dağlarda ovalarda kendimizde bile Allah'ın izleri var. Eğer yoksa ki içimdeki inanç bunu kabul etmiyor bir şekilde belli ediyor yüce Rabbim varlığını yoksa bir şey kaybetmeyeceğim. İçimdeki huzur hep baki olacak. Biri beni duyuyor diye huzur dolu olacağım. Duyduğunda dualarım kabul olacak duymazsa eğer sağlık olsun. Ben yine de huzur dolaya devam ederim.

morum ne diyosa odur =9

morum ne diyosa odur =9

Yok o ne diyorsa odur deyip gıcıklık etme lütfen :D
Ben saygı duyarım inanan inanmayan herkese.
Şu gerçek ki ne sen inanacak gibisin ne de ben inanmayacak gibiyim.
Konuşuruz konuştuklarımız havada kalır. :cici:

Geri