Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1280 gün önce görüldü
Dogmatik düşünceler kırılması en zor düşüncelerdir. Soba sıcaktır. Güneş yakar. Su ıslatır. Bunlar doğrularımız. bizim doğrularımız. Ama bunları biliyoruz diye bunlar doğru olmak zorundada değil. Müslüman ülkede doğdun. Müslümansın. Yunanistan'da yunanlı bir ailenin çocuğu olsaydın müslüman olmayacaktın. 1000de bir belki dinleri araştırıp gözüne müslümanlığı kestirip ben müslüman olcam diyebilirsin ama dediğim gibi çok düşük ihtimaller bunlar. Kafayı sıyırttırıyor dinler. Onun için. Dinim var dinsizim. Allah varmı yokmu. Bunlar ucu bucağı olmayan şeyler. Konuşularak çözülecek şeyler değil. Rahat olun Tanışın. Eğlenin. Sarılın öpüşün. Hayat kısa kuşlar uçuyor :)

Anlat panpa
d6c38d200034c4c9b2920bafa6a779e1.jpg

"Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar." (Hadis-i Şerif Meali - Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539)

Bunların içi de böyle yagami kardesim. ayrıca bana ayet işlemez.

Tövbe de, çarpılırsın alimallah!
Keşke..keşke çarpılsam. Bu elle tutulur bi delil olur. Ama tanrının beni carpmaktan daha önemli isleri var şuan. Milyonlarca Müslüman Kudüs için dua ediyor. Onlara yardım eder öncelikle. Yoksa umrunda bile değil mi? Neyse iyisini "o" bilir.

Keşke..keşke çarpılsam. Bu elle tutulur bi delil olur. Ama tanrının beni carpmaktan daha önemli isleri var şuan. Milyonlarca Müslüman Kudüs için dua ediyor. Onlara yardım eder öncelikle. Yoksa umrunda bile değil mi? Neyse iyisini "o" bilir.

Tanrı bazen 1 ( yazıyla "bir") kişi için topunu yakar insanların ve sabaha kadar niyaz eylemeleri fayda sağlamaz onlara. Bazen Tanrı 1 (yazıyla "bir") kişinin yüzü suyu hürmetine dünyayı yaratabilir ve bazen Tanrı 1 (yazıyla "bir") kişinin uçkuruğu için ayet indirebilir. ( Bknz: Ahzap suresi 50. ayet.) Neyse, seni çarpacak bence...

Tanrı bazen 1 ( yazıyla "bir") kişi için topunu yakar insanların ve sabaha kadar niyaz eylemeleri fayda sağlamaz onlara. Bazen Tanrı 1 (yazıyla "bir") kişinin yüzü suyu hürmetine dünyayı yaratabilir ve bazen Tanrı 1 (yazıyla "bir") kişinin uçkuruğu için ayet indirebilir. ( Bknz: Ahzap suresi 50. ayet.) Neyse, seni çarpacak bence...
Bu hiç adil değil. Bence bu kadar pervasız olamaz.

Nerden biliyorsun? Yarıp da kalbine mi baktın?
Evet. Bakin. Dinler toplumları şekillendiriyor. Kahrolası kâfir Danimarkalılar İslam ile sereflendirilmediklerinden dolayı azap ve keder içindeler. Vandal ve gayri insaniler. İnanabiliyor musun birbirlerinin kafasını falan kesiyorlar bu sefil insanlar.

Gerçeklik yalnızca somut, olgusal ve duyusal olarak kabul edildiğinde somut delil istenir.
Fakat bir de soyut gerçeklik sözkonusu.
Bu kişinin yaşam deneyimine bağlı olarak hissedilebilir, düşünülebilir.
İdeal olan somut olmak zorunda değil.

Allah yoksa (tövbe haşa) bu yağmurları kim yağdırıyor? Cehalet ne kadar kötü. Ufacık zekası olan herkes etrafına bakarak yaratanın varlığını kolaylıkla idrak edebilir.

Merak etmeyin.
Insanligin her döneminde bir üst güc inanci mevcut.
O yok olmuyo.

Bir şeyin yokluğu seni düşündürüyorsa o şey vardir

Geri