Psinoza
Bronz Üye
doğrusu eşgenel başkanından, vekillerine, belediyelerine kayyum atanmasından, on binlerce üyesinin tutuklanmasına varan bir gelenek üzerine açılmış konuya "memlekette sivil darbe oldu siz şöyle böyle" yazmak ironik bir mesaj içermiyorsa da pek yakışık gelmedi bana doktor. zira o darbeler sittin senedir bizim başımıza iniyordu ve üç beş dost demokrat kesim dışından da kimseden çıt çıkmıyordu. "oh olsun" diyenleri saymıyorum bile.Ülkede sivil darbe olmuş siz hala o ne talep etti bu ne istedi. Ne talep ettiyse etti. Bana sordun mu bi kere ne talep ediyon diye yirmi senede.
kaldı ki yaşımdan çok dosyam var, cezaevinde yattığım gün kadar, dışarıda gün yüzü görmüşlüğüm yok. ve bu hukuksuzluğa giden yolda hafızamı biraz zorladığımda chp'nin de ne taşlar ördüğünü gayet iyi biliyorum. hatta avrupa parlamentosunda; “kayyumlar terör soruşturmalarının bir sonucudur” dedikleri bir zaman bile oldu. şimdi ise en büyük belediyesinin, cumhurbaşkanlığına namzet en gözde belediye başkanı "suç örgütü liderliginden" derdest ediliyor. bu bir sonuç mu? hepimiz biliyoruz ki değil.
velhasıl sosyal medya sosyal bir alan olmadığı gibi bir varoluş alanı da değildir. benim için seçenekler arasında sokak her zaman direniş alanı olmuştur. itirazı olan kim varsa, epeydir işlevsiz hale getirilmiş parlementoya güveni kalmamış kim varsa sokağı bir tercih olarak düşünebilir. zira geçen 20 yılda kendi taleplerini iletecek bir alanı kendine yaratmadı isen, bir 20 yıl daha kimse ne istiyorsun diye sormayacaktır muhtemelen.