Haber TCMB Faiz Kararı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Beklenti sabit kalması yönünde. Düşmesi güvene dair büyük zarar verir. Önceki Fitch raporunda da bu kaygı dillendirilmişti zaten. Dilerim düşürmek gibi bir işe girişmezler. Öte yandan sabit kalması kadar önemli olan bir diğer şey de karar sonrası açıklayacakları metin. Sonraki ay için faiz indirimi sinyali verecek mi vermeyecek mi…

Recep gidici zaten birkaç seneye yok
Bakıyorumda sevinçten 4 köşe oluyorsun kurtuluyorum diye. Buna rağmen senin de bayağı payın var bugünkü durumda. Çocuklarının ve kendinin geleceğini tek adam için kurban ettin nunun hesabını zor verirsin ahirette.

Bu ayki beklenti sabit kalacağı yönünde. Ancak önemli olan ppk’nın açıklayacağı metin. Aralık ayı için faiz indirim sinyali verip vermeyeceği.

Perşembe günü 14:00’da

Deutsche Bank, TCMB'nin ilk faiz indirimi zamanlamasına ilişkin tahminlerini değiştirdi ve 2025 ocak ayında başlamasını öngördüğü 250 baz puan faiz indirim beklentisini aralık ayına çekti

-Bloomberg HT-

IMG_9646.jpeg

@No Pasaran hiç bir önemi yok ki.
Sebepler oluşup, sorunlara çare olsun diye adımlar atıp sonuçlar elde edilmiyor ki.

İstenen sonuçlar var. Onlara uygun sebepler yaratılıyor.

Amerika'da da bu işler böyle.
Çünkü para basılabilir bişey. Misal kaç para lazım sana basıp veriyor sistem isterse. Çocukken madem para yok neden basmıyoruz diyen adama gülerdik, aaa cahile bak öyle olmuyor işte derdik.

Yo, gayet de oluyor.

Hem zaten politika faizi günlük pratikte vatandaş için önemsiz. Kimseye elli vermezler. 36 verirler. Vade sonunda da 16 stopaj keserler, net yüzde 20 ile mal gibi kalıyor insanlar. Soran olura yüzde 50 veriyoz dersin kim bilecek

@No Pasaran hiç bir önemi yok ki.
Sebepler oluşup, sorunlara çare olsun diye adımlar atıp sonuçlar elde edilmiyor ki.

İstenen sonuçlar var. Onlara uygun sebepler yaratılıyor.

Amerika'da da bu işler böyle.
Çünkü para basılabilir bişey. Misal kaç para lazım sana basıp veriyor sistem isterse. Çocukken madem para yok neden basmıyoruz diyen adama gülerdik, aaa cahile bak öyle olmuyor işte derdik.

Yo, gayet de oluyor.
Faizler düşsün isteniyor bunun farkındayım. Ama sen nedenleri boş ver doktor. Ortaya çıkan sonuçlar var ve bu sonuçlara dair pozisyon almak var. Bak bankacılık dünden bu yana %11 verdi. Buna ve ileriye odaklan. (Bugün elden çıkardım bankayı, ben doydum dedim, yeterli. Başka yere geçtim.)

Geri