Suriyeli göçmenlere, Türk Vatandaşlığı verilmeli mi ?

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü

Suriyeli göçmenlere, Türk Vatandaşlığı verilmeli mi ?

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .
Suriyeli de olsalar artık bu ülkenin çocukları oldu onlar. Gördüğünüz yerde bağrınıza basın.

01b.jpg

Gençliğin büyük derdi nedir, diye sorsam...
Çeşitli cevaplar verirsiniz: Okuma, iş bulma, geçinme, karşı cinsle ilişkiler, vb. şimdi soruyorum 18 yaşını doldurmayan bir suriyeliye bu üllkede maaş bağlandı ? benim türküm benim kanımdan olan ise 65 yaşını bekleyecekte 3 aydan aya 1000 lira para alacak. kimse kusura bakmasın öyle bir dünya yok. varsa böyle bir dünya bizde gidelim . benim kendi halkım açken ALLAHın suriyelisi tok gezecek:(

Vatandaşlık vermek veya vermemek bir karardır ve bu iki kadar da çok kolaydır, manada kolaya kaçmaktır. Suriyeliler kavgada dayak yeyip abisine sığınan çocuk durumundadır. Türkler ellerinden geldiğince Suriyelilere ve Suriyeye vatana sahip çıkma bilincini aşılamak zorundadır. Acil durumlarda diğer toplumlara kucak açmak ile onlara daimi lokasyon sağlamak farklı şeylerdir. İnsanoğlu nankördür ve Türkiye'de verilen vatandaşlık onlara kimliğinden vazgeçebilecek kadar cazip gelir.

Bölgede şeytani bir hile var ve bu hile birlikten başka hiçbir çalışmayla bozulamaz. Her birey bundan sorumludur.

Yahu bu insanlar anasını, babasını, bacısı ,ailelerini orada bir savaşın bir yok oluşun içinde bırakıp kaçtılar. yok kardeşim böyle bir vatandaşlık verilmesin. bugün anasını, babasını, karısını, kızını, kardeşini satan yarın benide satar.

Satıyorlar zaten, ticaretle uğraşıyor artık bir çoğu. Dönerciliği yazmışlar, bi de tütüncülük yapıyorlar. Tütün diye ne satıyorlar belli değil; birkaç kere arapça tabelası olan dükkandan tütün almıştım. Kürt esnaf bile Suriyelilerin yanında mahallenin muhtarlarındaki manav Ethem, emlakçı İhsan gibi kalır.

Doktor adamsın, Norveç'e, İzlanda'ya falan iltica etsene abi sen. Havada kaparlar.
Norveççe lazım. Ayrıca denklik almak çok zor. Adam seni aile hekimi bile yapmak için beş yıl fellow olarak bekletiyor. Bu süre zarfında yıllık 12000 dolar gelir gostermen lazım kişi başı. Bi sürü sınav bok pusur. Kapma mapma yok yani

Norveççe lazım. Ayrıca denklik almak çok zor. Adam seni aile hekimi bile yapmak için beş yıl fellow olarak bekletiyor. Bu süre zarfında yıllık 12000 dolar gelir gostermen lazım kişi başı. Bi sürü sınav bok pusur. Kapma mapma yok yani

Nordic'lere bak, eeeyyy Norveç sen kimsin ya? Bulgaristan'a, Gürcistan'a falan git, bürokrasinin o kadar sert işlemediği bi yere ne bileyim. Şu memleketin dertleriyle başını ağrıtıyormuşuz gibi geliyor bana. Bizim ateyiz, ahlaksız kuşağın siyaset sahnesinde yer almasını görmeye ömrün yetmeyebilir doktor.

Size insan kimliği verilirken şartlar neymis acaba :/
Crop soylenmesi gerekeni soylemis

Kesinlikle verilmemeli. Osmanlı'nın yıkan Arapları almış devletimiz. Oysa bu Araplar müslüman düşmanı. Şahsen benim düşüncem Araplardan bana tek şey kaldı oda İslam ama bu onları sevmem gerektiğini demez. Benim için Arap Ermeni Yahudi aynı hiç bir farkı olmayan insanlar. Ya belekdekinden yaslisina kadar ben böyle goruyom. Kimse demesin orman cakalsiz olmaz. İş burasında ki. Bu Arapların ormanlarında ağaç kalmamış çakal dolu her taraf

Yahudiside ermeniside arabida kardesimdir.
İnsanliğa yakısmayan düsünceyi dillendiren sahış öz kardesim olsa dahi benim icin cöptür. Hadi ama gevseyin biraz icinizdeki insanlik daralmasin.

Ha sonra küfürbaz oluyorum forumda. Şurada hümanizm kasan arkadaşların kaçı kac suriyeli doyurdu? Ben hergun doyuruyorum. Potansiyel akp secmeni ve Sünni arap oldukları için vatandaş olsun istiyorsunuz. Sunlar Bulgar göçmeni yada Boşnak olsa sictiklari yere kadar kovalardiniz. Kanınızı bilirim ben sizin.

Sulalecek diplomatigiz kabineye gircem menfaatim icin duyar kasıyorum.

Adamları kendi vatanlarından edenler vatandaşlık verisn.
Örneğin, ABD,Almanya, israil, ingiltere!...

26 Suriyeli doktora denklik aranmaksızın Türkiye'de doktorluk yapma hakkı tanındı. Bunu bana kanada yapar mı? Ya da sen Suriyeli doktora muayene olur musun? Aslında Suriye'de tıp eğitimi kötü değil. Begenmedigin Esad eğitime önem verir. Ama yine de istemezsin değil mi? Adamlar bizdeki ilaçların piyasa ismini bile bilmiyor. Ama olsun. Sünni kardeşliği önemli. Ümmetcilik ayağı sakat arkadaşım. Gelir girer dil sınavına. Denklik sınavına. Bir süre fellowluk yapar. Sistemi öğrenir. Sonra uzmanlığa bakılmaksızın aile hekimi olur. Rüşdünü ispat eder. Meslek odasına kaydolur. Yeterlilik sınavı verir. Sonra isterse gelsin benim tepeme hoca olsun.

Araplar yenilikçi, gelişmeye açık bi ülke olsaydı zaten bu kadar kötü duruma düşmezlerdi. Bakmayın Suudi Arabistan'a. Onları tek kurtaran şey petrol, zaten yakında çoğu şey güneş enerjisiyle kullanılmaya başlanacak. Doğu kötüye gidiyor.

"kadının mezarda çürümüş iskeletine bakmak bile caiz değildir" diyen adamdan bilim adamı olur mu. İskeletin kadın olduğunu neyinden anladın eskort evladı?

Geri