Suriyeli göçmenlere, Türk Vatandaşlığı verilmeli mi ?

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü

Suriyeli göçmenlere, Türk Vatandaşlığı verilmeli mi ?

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .
Suriyelilerle esnaf kavga etti - Türkiye Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=HQETl-Tik9o

Kavga Sonrası Toplanan Vatandaşlar Suriyelilerin Kaldığı Oteli Taşladı

Esnafı bıçakladığı iddia edilen Suriyeliler az daha linç ediliyordu haberi - İhlas Haber Ajansı

Adana - Çarşı Kavgasında 2 Suriyeli Yaralandı

SURİYELİ KAVGASI KANLI BİTTİ - Adana Haberleri - Milliyet Adana

Hiçbir şeyi ölçmeyip,tartmayıp ufak zaman dilimi içerisinde mantıksal değerlendirme yapmaya kalkışıyorsunuz. Henüz vatandaşlık almamışlarken bu haberlerden daha nicesini buraya yığabilirim. Bizim toplumumuz zaten kendini Kürt-Türk diye ayıran insanlarla dolu.Buna bir de Suriyeli eklenmesi ne demek? Hiçbir suriyeliye kötü davranılması gerektiğini söylemiyorum ve savunmuyorum bir insanı sırf suriyeli diye dövüyor olsalar araya girerim.Ancak savaş bittikten sonra ülkelerine gönderilmeleri gerekiyor. Ne demek vatandaşlık vermek? Sen kendi vatandaşının karnını doyuramıyorsun, iş gücü fazla diye en kötü standartlarda en kötü maaşlarda emek sömürüsü yapıyorsun bir de bu adamları mı alacaksın? Çok uzağa gitmeyin 10 tane suriyeliye 500 liralık evi 1500 liraya kiralayan ev sahiplerine bakın çok global de düşünmeyin zorlayıp hadi. Benim ailem , benim ailemi geçtim ben ilkokula giderken Türk-Kürt nedir bilmezdim alevi-sunni nedir bilmezdim kimse kimin ne olduğunu bimezdi , şu duruma geleceğimiz aklıma bile gelmezdi . Şimdi herkes damgalı. O zamanlarda çıkıp 'ilerde böyle olabilir' deseler 'hayalperest' derlerdi o insanlara da.Demek ki neymiş böyle şeyler hayalperestlik değilmiş. Körfez'den sonra Kuzey Irak'tan gelen mültecilere de böyle dendi binbir türlü terör örgütüne karışıp başımıza bela oldular. Eğer hükümeti düşünüp oylarını arttıracağı için seviniyorsanız sizde vatan sevgisi yok demektir. Eğer suriyelilere karşı bir aşk besliyorsanız merak etmeyin onlar vatandaş olmadan Türk vatandaşlarından daha iyi yaşıyorlar. Vatandaş oldukları anda devlet gss yi dayayacak onlara. En fazla yüksek eğitimli ülkeye fayda sağlayacak adamları alırsınız vatandaş olarak, ancak onları da Merkel aldı işsiz güçsüz vasıfsız mülteciyi bize para vererek pasladı. Hiç mi düşünemiyorsunuz bu AB ülkeleri neden bu işe çok bulaşmıyor,alabileceği en az mülteciyi alıyor ülkelerine diye. Vatan bütünlüktür.Irkçı değilim kendini Türk vatandaşı olarak hisseden , bu vatana kalpten bağlı herkes Türktür.Ancak Türk ün Türkten(Türk hissedenden) başka dostu yoktur. Bunları doluşturursanız ilerde size 'biz kendi toprağımızı isteriz, kendi dilimizde eğitim isteriz , özerklik isteriz' diye dönüş yaparlar. Vatanın bütünlüğü tehdit altında olur. Bakınız

arapca-tabela-isteyen-suriyeli_1005302.jpg

İfade ve dava kelimelerini bilmiyorsanız arama motorundan bakabilirsiniz.

İfade; suçlunun davadan önce sunduğu kendini savunduğu olayı anlattığı kısımdır.
Yazılı ve bizzat suçlu tarafından imzalanır.

Dava; ifade ve kanıtlar ışığında suçun tartışılmasıdır.

Mesajlarım da anlamadığın yerleri sorarsan daha kolay anlaşabileceğimizden eminim.

Konu o değil. Ikinci postu yazabiliyorsan birinci postu yazmana zaten gerek kalmıyor. Madem ikinciyi yazacaksın neden birinciyi yazarak ahkam kesiyorsun?

Hadi ahkamını kestin, neden arkasında durmuyorsun?

Kanıtlansın, açarsın konusunu, rahatlatırsın kendini. "Bak gördün mü?" dersin.

Konu o değil. Ikinci pstu yazabiliyorsan birinci konuyu yazmana zaten gerek kalmıyor. Madem ikinciyi yazacaksın neden birinciyi yazarak ahkam kesiyorsun?

Hadi ahkamını kestin, neden arkasında durmuyorsun?

Kanıtlansın, açarsın konusunu, rahatlatırsın kendini. "Bak gördün mü?" dersin.

İfade ve dava kelimelerini bilmediğini bilseydim yazarken açıklardım.
Önceki mesajım da açıkladım suçlamak yerine anlamaya odaklanmanı tavsiye ederim.

İfade ve dava kelimelerini bilmediğini bilseydim yazarken açıklardım.
Önceki mesajım da açıkladım suçlamak yerine anlamaya odaklanmanı tavsiye ederim.

Kendi yapamadığın şeyleri tavsiye etmelerin bitmedi bir türlü.

Kendi yapamadığın şeyleri tavsiye etmelerin bitmedi bir türlü.

Farkındaysan burada ifade ve dava kelimelerini açıkladım.
Yani anlatan ben dinleyen sen oldun. Burada öğretici sıfatını alan benim öğrenen sıfatını alanda sensin.

Suçlamak ve her mesajımdan alıntı yapmak yerine gazete kitap okumanı tavsiye ederim.
Aksi halde sıfatlarımız bir 10 yıl boyunca aynı şekilde kalır.

Farkındaysan burada ifade ve dava kelimelerini açıkladım.
Yani anlatan ben dinleyen sen oldun. Burada öğretici sıfatını alan benim öğrenen sıfatını alanda sensin.

Suçlamak ve her mesajımdan alıntı yapmak yerine gazete kitap okumanı tavsiye ederim.
Aksi halde sıfatlarımız bir 10 yıl boyunca aynı şekilde kalır.

He tamam sen benim öğretmenimsin. Hadi mutlu ol.
124651616132 adet tavsiyeden sonra, tavsiye edeceğin başka bir şeyin var mı örtmenim?
Birisi bu arkadaşa nasıl göründüğünü söyleyebilir mi? Ben söyleyince inanmıyor.

TC vatandaşı olupta başkalarının köpekliğini yapan hainlerin vatandaşlıkları alınsın önce

sonrasında seçici davranırız

Kılığın kıyafetinle Avrupalısın
Ben kökleri derinlere dayanan
ala'turka'yım

Kılığım kıyafetim Türk devrimine göre Atam in ilke ve inkilaplari sağolsun bana seçme şansı veriyor : ))

Fes takmayi ve cubbe yi Türk kültüründen mi sayıyorsun? Yöresel kıyafetini giy gel konuşalım.
Bazen ciddi sacmaliyorsun.

Daha kendi icimizdeki Turklere guvenemezken , Suriyelilere guvenmek.
Ne kadar kolay ya. Savastan kac gel sigin bi ulkeye daha sonra vatandaslik hakki taninmasini bekle.

Bu ulke icin cok kanlar doktu tarih... Bence bu kadar kolaysa Turk vatandasi olabilmek mezardaki sehitlere acidim.

Bence bu sadece iktidarin verecegi bir karar olmamali. Halk oylamali. Sonucta onlarla toplumda biz muhattap olacagiz ve bu ulke sadece iktidarin degil. Her karisinda her insanin dedelerinin, torunlarinin, babalarinin, analarinin kani bukunmakta. Irade onemliydi hani.

Sent from my SM-E500H using Tapatalk

Bu ulke icin cok kanlar doktu tarih... Bence bu kadar kolaysa Turk vatandasi olabilmek mezardaki sehitlere acidim.

Vatandaşlık vermenin, dökülen kanlarla bağlantısını anlayamadım ben.
Mezardaki şehitler Türk vatandaşlığı alabiliyorsa, Çanakkale'de şehit olan Bulgar, Yunan, Iraklı, Suriyeli, İranlı, Gürcü insanlara vatandaşlık vermeli miyiz o halde?

Yani bir de Suriyelilere ayrı parantez açmak gerekirse, Suriye'den desteğe gelen 600 asker Çanakkale Şehitliği'nde yatıyor. Haberiniz olsun.

Geri