Son Dakika | İmralı : Tüm gruplar silahlarını bırakmalı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
tweet içerisinden ve son yorumlardan durum tam anlaşılmıyor sanırım.

metnin önemli olan kısmı:

"somut gerçekler çok açık bir biçimde gösteriyor ki, Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nın başarıyla hayata geçmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü temelinde Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi ve küresel demokrasi hareketinin gelişmesinin önünün açılması için, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması, arkadaşları dahil istediği herkesle engelsiz ilişki kurabilmesi gerekir. Bunun gereklerinin devletin ilgili kurumları tarafından yerine getirileceğini umut ediyoruz."

ne güzel.. teröriste taviz vermeyi barış diyorlar.

tweet içerisinden ve son yorumlardan durum tam anlaşılmıyor sanırım.

metnin önemli olan kısmı:

"somut gerçekler çok açık bir biçimde gösteriyor ki, Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nın başarıyla hayata geçmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü temelinde Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi ve küresel demokrasi hareketinin gelişmesinin önünün açılması için, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması, arkadaşları dahil istediği herkesle engelsiz ilişki kurabilmesi gerekir. Bunun gereklerinin devletin ilgili kurumları tarafından yerine getirileceğini umut ediyoruz."

ne güzel.. teröriste taviz vermeyi barış diyorlar.
Bunu Öcalan’ın kendisi istemiyor. Bir sonraki açıklamasında “Beni geçin siz kendi işinizi yapın” der.

Duttumuşsunuz bi yol haritası.
La ne haritası.
Daha bu adam dün size komple terörist demiyo muydu. Hatta senle aynı otobüse hasbelkader binen her adama terörist diyordu. E nooldu bugün. Tamam anlarım konjonktür değişti oportünist davranacam diyebilirsin de yakandan tutup içeri atana da Allah senden bin kere razı olsun demezsin. Bak demek ki yanlış hesap Bağdattan döner hesap döner sap döner tavuk döner falan bişi dersin.

Olaya bu açıdan bakınca bu kadar saçmalık sadece @glu nun dediği senaryo ile anlam kazanır

Kimsenin kendi iradesi yok o zaman

Siz şimdi apo silahları bıraksın dediğinde komple silahlar bırakılıp barışmı olacak sanıyorsunuz. Tamam Apo nun çağrısına kandil olumlu yanıt verdi ama bunun birde Avrupa kanadı var. Eleman temininden ve finansdan sorumlu vs
Zaten SGG & yPG bu çağrı pkk ya yapılan çağrı diye açıklama yapmış . YPG nin amerika ve israil ile olan yakınlığı zaten gün yüzüne çıkmıl durumda özellikle Abd ve ypg nin suriye ve ırak daki koalisyanunu bilmeyen yoktur.
Kısaca herşeyden önce YPG bunu nasıl karşılayacak. En önemlisi suriye yeni yönetiminin ypg hakkındaki düşünceleri ve yapacaklarını görmek lazım.

Burada iran ı unutmamak lazım

Bizim bu barıştan tam olarak ne anlamamız gerekiyor? PKK silah bıraktı, peki ypg? Avrupa ve Amerika ypg konusunda müttefikimiz Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz “”ama” lı cümleler kurdu yıllarca. Bugün hükümet, PKK’nın lağvedilmesine karşılık ypg yi görmezden gelme sözü mü verdi? PKK destekçileri ve barış isteyen kürt halkının sürekli söyledikleri bir “ kaygılarmızı anlayın, empati yapın “ mesajı var. Peki ya Türk halkının kaygıları? Siz hiç empati yaptınız mı? Açılım sürecinin sonunu getiren gar saldırısında daha detaylar netleşmemişken çıkıp devleti süreci baltalamakla suçladı hdp. Eğer yazdığım gibi verilen taviz ypg ye göz yumulmasıysa ve yarın bir gün ypg kendisine planlanmış bir saldırıyı devlet üzerine atıp süreci baltalarsa? Ya da denildiği gibi devlet kademesinde bu süreci baltalamak isteyen önemli pozisyonda insanlar varsa? O zaman ne olacak? 2 tarafta itidalli davranacak mı?

Bu barış safsataları defalarca kez denendi. Sonucunda da hep devlet suçlandı süreci baltalamakla. Bugün de aynısı olacak. Hani hep deniyor ya barış istemeyen kesim diye. Biz barış istemiyor değiliz, olmayacağını biliyoruz. Bu sebepten terörle müzakere edilmez, savaşılır diyoruz. Savaş meraklısı olduğumuz için değil.

Daha şimdiden “amalar” bitmiyor. Apo PKK silah bıraksın çağrısı yapsın deniliyordu. Yaptı ama daha şimdiden farkındaysanız “amalar” var. Ve bu amaların hiç sonu gelmeyecek göreceksiniz. Verdikçe daha fazla amalar gelecek. Finalde de devlet süreci baltalamakla suçlayacak. Barışın olacağına inanan ve bunu tüm kalbiyle isteyen 2 kesim için üzgünüm ama barış olmayacak. Bunun için çok bilmeye ya da kahin olmaya gerek yok.

Tüm toplumu iligilendiren, binlerce insanın ölümüne yol açan,.... bir savaş var ve bu savaşı durdurmak için yapılan tüm görüşmeler halktan gizli ve en önemlisi meclis dışında yapılıyor. Neden böyle? Bu sorunun cevabını da gene aktif aktörler verebilir ama tabiki vermeyecekler.
Dolayısıyla ben sadece izliyorum ve kirli kokular hissediyorum, ön planda ülke çıkarları değil parti, iktidarı korumak, örgüt şahıs,.... çıkarları olduğu kanısındayım ve barış yolunda başarı şanslarını çok az glrüyorum. Ufak bir kıvılcım çok kötü sonuçlar doğurabilir. Kaybeden gene her zamanki gibi tüm Türkiye olacak.

Son düzenleme:
Bu yaşananlar ve yaşanacaklar icin neler vaat edildi ? Ne karşılığinda yapılıyor bu muzakere ( asıl teklif nedir )
Bunlar tam olarak açıklandı mı ?

Doğu Perinçek'in herhangi bir cümlesi niye haber oluyor ki? Ben hala bunu anlayamıyorum yav. Abdullah Gül'e bile gidip sorsalar ve bir şeyler söylese, milyon kat daha değerli olur yani öyle düşünüyorum.
Abi ben her cepheden tepkileri paylaşıyorum. Öcalan’ından Bahçelisine, Erdoğan’dan CHP’ye, DEM’e, kimi köşe yazarlarına, hatta mesihe kadar verdim. Bir önemi yok belki ama işte forum sonuçta, okumak isteyen vardır belki. :emoji_sweat: Şahsen ben güldüm.

Abi ben her cepheden tepkileri paylaşıyorum. Öcalan’ından Bahçelisine, Erdoğan’dan CHP’ye, DEM’e, kimi köşe yazarlarına, hatta mesihe kadar verdim. Bir önemi yok belki ama işte forum sonuçta, okumak isteyen vardır belki. :emoji_sweat:

"Sen neden paylaşıyorsun" bunu demiyorum sanırım yanlış anlaşılma oldu. :)

Davutoğlu'nun ortadoğu meseleleri hakkında söyledikleri nasıl anlamsız ve haber değeri taşımıyorsa, bunun da öyle demek istemiştim.

Perinçek konusunda katılmıyorum size. Evet kendisini karikatürize etmiş biri, evet “Perinçekin bir çok fikri deli saçması” ama bağlı olduğu gelenek içinden geldiği yapı olan Avrasyacılae şu an Devletin en güçlü kliği.

O yüzden tabi olduğu hattın fikirlerinin sözcülüğünü dönem dönem yapıyor.

Bu olayda da, sürece karşıydı Bahçelinin açıklamasından sonra zehir zemberek açıklamalar yaptı. Ama devlet kararını verdi, süreci başlattı şu anda da 180 derece dönüp sahip çıkmaya başladı sürece. Evet fikren yine saçmalıyor “beylik verme” vs karikatür tavrını sürdürüyor. Ama alt metindeki mesaj ilginç ; Avrasyacı kanat ile Natocu kanat uzlaştı demek ki bu süreçte.

Geri