Al işte bak örnek, anlatmaya çalıştığımız şey. Kardeşim konuyu niye Kürtlere getiriyorsun? Niye serhatın kürdüm mesajını buraya örnekmiş gibi atıyorsun. Konuda kim Kürtlere ne yazdı, biriniz gösterin kafayı yiyeceğim
Normalde yazmayacaktım konuya Alp ama seninle siyaset konuşmayı severim . Çünkü sende bende bir zamanlar senin değiminle mağdur olduk. Hani laf vuruyorsunuz ya mağduru oynamayın vs diye .
Şimdi konu hakkında konuşalım.
PKK nın kuruluş tarihi 1984 Aponun yakalanma tarihi 1999 yıl 2025 .
Örgütün kurulusundan bu yana 40 yıl geçmiş ve Apo 25 yıldır örgütün başında değil. Tamam barış veya erdoğan gibi terörsuz türkiye herkesin istediği arzuladiği bir durum ancak şuan için sadece bir açıklama var.
Bugün Diyarbakır ve Van da açıklama alkışlarla karşılandı. O kayyum atanan van da bak doğu ve güneydoğu da alkışlarla karsılanan açıklama bugun bu forumda nefretle kin ile karsılanıyor. Ama bana sorarsan umudun varmı diye hayır umudum yok diyorum. Nedenine gelirsen çünkü PKK da kendi arasında dağıldı YPG PJAK gibi çünkü gerek dağ kadrosu gerekse üst kadro vs komple değişti . Dile kolay 25 yıldır örgütün başında APO yok. Bununla beraber acaba ne verildi neler vaat edildi. Önemli olan bunları çözüme kavuşturmak geçmiş dönemde Terörist ile pazarlık namettdir diyerek bugun aponun mektubunu tv lerde okutmak bana geçmiş dönemde istanbul beledıye başkanlığı secımını anımsattı.
Çünkü anayasayı değişmek için 400vekil şart genel af için 336 vekil şart . Her ne olursa olsun bugun her koşulda HDP nin desteğine ihtiyac var. Geçmiş dönemde yapılan müzakereler hüsran ile son bulunca bugun akp yoğurdu üfleyerek yiyor.
Bununla beraber bu süreç inşallah başarılı olur. Ama olmazsa şayet Dem partinin aldiği dirayet bence türk milletinin gözünden kaçmayacaktır. Nedenine gelince çünkü Dem parti yarın çıkar biz herseyımızle barısı istedik Öcalan çıktı açıkladı ama hükümet barısı sapote etti diyecek . Buda Dem partinin türkiye partisi olacaği ama buna engel olduklarını gösterecek .
Bence bu durumu iyi okumak lazım. Kendi açıklaması ve imzası var . Bununla beraber evet tarihi gün ancak bunun bugune denk gelmesi bence bazı pazarlıkların yapildiği manasına geliyor.: Çünkü bugun beyoğlu belediye baskanı gözaltına alındı ve akabinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan “bilirkişi” iddianamesi kabul edildi. Bunu iyi okumak lazım.
Ama dediğim gibi örgüt çok değişti çok dağıldı PJAK PKK Ypg gibi. Zor ama umudum yok ama bunuda iyi okumanı isterim inşALLAH silahlar bırakılır. Bu sadece terör için değil ekonomik anlamdada önemli dile kolay 300 milyar gibi bütçe terör için harcanmıs bunu sadece terör olarak düşünmeyelim.
Şimdi senin soruna geleyim . Sanırım sen yorumlari tam okumadın.
Kürtlerde birçok aile örgütçülere kahraman gözüyle bakarlar. Apoya lider gözüyle bakarlar.
Bu post yeterli. Hani zamanında HDP ye oy verenleri Terörist yaptıkları gibi şimdide kürtleri apo yu kahraman olarak gördüklerini söylüyorlar . Umarım anladın konuyu kürtlere getiren biz yada ben değilim alıntı yaptım postları okumadiğindan olabilirmi. Umarım Görmüşssün. Yoksa kafayı yemeye devam edebilirsin.
Ek olarak : Konu Dışı ilk defa yazarken yoruldum.